Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Lezárult a makói Rákóczi ügye

Nem fordult a hatóságokhoz a makói Rákóczi Szövetkezet felszámolója – tudtuk meg az egyik egykori földhaszonbérlőtől, Brútyó Imrétől.
Lapunknak elmondta: Szegeden, a felszámolást végző Horizont Holding irodájában a minap mind az öt gazda, aki kitartott követelése mellett, felvette a neki járó pénzt. Mint megírtuk, a gazdálkodószervezet becslések szerint közel száz környékbeli gazdának maradt adósa mintegy tízmillió forinttal, közülük azonban, nem bízva a sikerben, csak nagyon kevesen jelentették be hitelezői igényüket a felszámoláskor.

A károsultakat persze nem is csak a pénz érdekelte, hanem az is, hogy felelősségre vonnak-e valakit a szövetkezet vagyonának eltűnése miatt. A felszámolást végző Budai Zoltánt hiába kérdeztük, nem árulta el, tett-e feljelentést bármilyen szabálytalanság miatt – Brútyó Imrének viszont elmondta, nem, mert álláspontja szerint nem volt rá oka. Hozzátette: ha a gazdák úgy érzik, van miért, a hatóságokhoz fordulhatnak – tudtuk meg a károsulttól. Brútyó Imre úgy véli, volna, mégsem kezdeményez eljárást sem ő, sem más gazda, mert nincs pénzük jogi képviseletre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romániai orvosok kiképzőcentruma lesz Makón

Makón képzik ki majd a szomszédos romániai térségek egészségügyi szakdolgozóit arra, milyen… Tovább olvasom