Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Lopják a virágot Makón

Makó - Tucatszám tűnnek el Makó közterületeiről a cserepes virágok, dísznövények, de még a nemrég kiültetett babafákat is megtizedelték. A fosztogatás mérete már iparszerű, nincs annyi tartalék, amiből pótolni lehetne. A tolvajok által okozott kárt százezrekben mérik.
Lelkiismeretlenek csupaszítják Makó közterületeit, szinte az összes, könnyedén mozdítható cserepes muskátlit ellopták – a legutóbb egyszerre 54-et. A Návay térre kihelyezett dísznövények mindegyike eltűnt, darabjuk a négyezer forintos eszmei értéket is meghaladja – tudtuk meg Ádok Jánosné városi főkertésztől.

– Az összesen több százezres káron túl a legnagyobb problémát az jelenti, hogy immár nem tudjuk pótolni az ellopott növényeket, nincsenek ilyen célból felhalmozott tartalékaink – mondta a főkertész. – Szinte minden eltűnik, amit kiteszünk, így jártunk a Szegedi utcai muskátlikkal is.

Nemcsak a cserepes növények, hanem a facsemeték is a tolvajok áldozatai lesznek: a Lendvai utcából hét, nemrég kiültetett babafát lovasítottak meg a napokban, de több térről is eltűnt egy-egy babafa. Ádok Jánosné szerint valószínűtlen, hogy a tolvajok otthonuk csinosítása miatt tulajdonítják el a növényeket – nyilván nagyban értékesítik a több százezer forint értékű cserepes virágot.

A város a lopások ügyében feljelentést tett – a tettes egyelőre ismeretlen, a nyomozás folyik.

Olvasóink írták

 • 15. M@M 2008. május 26. 12:59
  „Kedves greencat!
  Nem a levegőbe beszélek!! Először is nem a babaparkról szóltam, hanem az előttem lévő térről. A Romániából származó facsemetéket pedig onnan veszem, hogy itt állt az aradi rendszámú teherautó melynek a sofőrjével is váltottam néhány szót!! Így aztán azt javaslom, hogy mielőtt leszólna másokat ön tájékozódjon, ne a mundért védje!! Vagy esetleg a sofőr hazudott?? Illetve bérfuvarozott a makói önkormányzatnak?? Vagy mi a fenét keresett Makón a Román autó fákkal megrakva???”
 • 14. greencat 2008. május 22. 18:53
  „M@M! mielőtt valamit ide ír, előtte jó volna ha tájékozódna egy kicsit! A fák, amik a babaparkban vannak, voltak ültetve, azok mind kétszer iskolázott, vagy idősebb fák voltak, és nem csemeték!! Ha csemete lenne már egy sem lenne belőlük! A fák MAGYARORSZÁGRÓL származtak, és nem a szomszédos országból!!! És innen Csongrád megyéből!

  Renée!! Miért elképzelhetetlen Ön szerint, hogy a muskátli 4000Ft-ba kerül?? Ön talán evvel foglalkozik?? Tudja, hogy mennyibe kerül az előállítása, a szaporító anyag, a tápoldat meg stb...?? Mielőtt vádaskodik, előszőr gondolkozzon!!

  Járda ügy: gondolom minden körzetnek vannak képviselői! Na azok fülét tessék rágni járda ügyben!! Azért képviselő!!

  greencat”
 • 13. triatlonos 2008. május 22. 14:09
  „Tisztelt M@M!
  Ezt azért nem vártam Öntől, hogy tolvajnak nevezi a "kertrendezési logisztikust", mert hivatalosan igy hivják, mivel ők az ideiglenesen kitelepitett növényeket a logisztikailag megfelelő helyre viszik. A kiszáradt fa ügyében viszont szólnia kellene a "tüzeléstechnikai logisztikusnak", de még nem jött el az ideje, mivel ő csak a fűtési szezon kezdetén lép "akcióba"!”
 • 12. M@M 2008. május 22. 12:55
  „A tolvajokat nem zavarja, hogy a adójukból vett fákat lopják, mert NEM FIZETNEK ADÓT!!!! Csak lopnak!!! A facsemetéket meg romániából hozzák, mert M.O.-n nincsen facsemete!!! És térrendezés címén az egészséges fákat akarják kivágni ősszel! A három méterrel arrébb lévő kiszáradt fa maradhat, mert nem tartozik a térhez!!! Tiszta téboly!!Arra meg fogadni mernék, hogy a mi petink majd kicsi-pici pénzből pótolja a hiányzó muskátlikat!!Azért neki is élni kell valamiből ,az a 60-70 funkció amit betölt még nem hoz eleget!”
 • 11. Renée 2008. május 22. 12:30
  „Mostanában nem jártam a Návay téren, de megnézném azt a muskátlit, ami 4000Ft-ba kerül!
  Olvastam, hogy köztéri locsolófejeket is loptak, az újság szerint 5000Ft-ot ér darabja. Tudomásom szerint 4-500Ft-ért lehet kapni kompletten...
  Egyébként abszolut elítélendő a cselekedet, de azért jó lenne, ha nem fújnák fel annyira az értékét!
  Ezen kívül 6281-el értek egyet. Előbb a járdákat kéne rendbe tenni, mert nekem, mint babakocsival közlekedő anyukának, előre tervezett útvonalat kell kitalálnom, ha közlekedni akarok a városban. Végig kell gondolni, merre nem rázom ki a lelket is a gyerekemből!!”
 • 10. kecske 2008. május 22. 11:44
  „az a nem zavarja a tolvajokat, hogy azt lopják el amit ők fizettek ki az adójukkal a városnak”
 • 9. 6281 2008. május 22. 11:19
  „Javítva semmijük”
 • 8. 6281 2008. május 22. 11:17
  „Triatlonosnak igaza van!! B. Petinek se azt aréteget kellene támogatni, akit támogat, segély meg egyebek,lakás. Pontosan ezek lopkodnak legvalószínűsíthetően!!!!! Lakást adnak pár száz forintért nekik, azt se fizetik,meg még mások életét keserítik a környezetükben, hisz ott is csak lopnak,meg fenyegetőnek, hangoskodnak. Azt hiszik övék a világ, közben meg semmilyük nincs,csak élősködnek!!!!!”
 • 7. 6281 2008. május 22. 11:12
  „A közterületet meg a járdát kellene előszőr rendbe tenni pl a Návay téren!!!!! Meg a Váll-Ker zajától mentesíteni a környékben élőket, akik némelyike 3 méterre alszik a robbanásveszélyes gázpalackoktól,és reggel 6 tól hallagatja az elviselhetetlen zajt!!!!!!!!!!! Aztán kellene virágoztatni!!! Egyébként gusztustalan, aki a virágokat lopkodja!!! DE fontosabb dolgokkal nem foglalkozik senki!!!!”
 • 6. vt 2008. május 22. 10:42
  „majd a b.peti pótolja a virágokat!”
 • 5. 4 2008. május 22. 09:48
  „Mi lett ebből a városból. Gyilkolnak, lopnak, betörnek,autókat törnek fel, mi lesz még itt?
  Miért van polgárőrség, ha van egyálltalán?”
 • 4. muskátli 2008. május 22. 08:55
  „"megélhetési bűnözés"?”
 • 3. triatlonos 2008. május 22. 08:39
  „Makón mindent lopnak, ami nincs lebetonozva, de még azt is! Ez a helyzet addig nem fog megszünni, amig ilyen mennyiségű segélyt fizetnek ki érdemtelenül. Akkor lesz változás, amikor közlik, hogy nincs segély, mert kell a pénz a virágok, a fák, az aknafedelek, a kábelek, a vasúti sinek, a megrongált parkok, az összetört, fejgyújtott szeméttárolók stb. pótlására. Ha viszont valaki tud valamit az elkövetőkről, akkor esetleg kaphat segélyt, akkor gondolom, hogy az érintettek előcsalnák az infót a "vincseszterbűl"!”
 • 2. Busa Mónika 2008. május 22. 07:59
  „Félelmetes milyen emberek vannak,akik nem arra törekszenek szép legyen a környezetük.Én is próbálkoztam a párkányunkon balkon ládávai,de sokatszora is ellopták.Ez sajnos csak rosszabb lesz!”
 • 1. 008 2008. május 22. 05:13
  „Nem csodálkozom olyan Drága...
  Ennél még undorítobb mikor temetőkből lopják el és adják el "kisfröccsé"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alpolgármester és alelnök – huszonhárom évesen

Makó - A Fiatal Baloldal hétvégi megszüntetését követően a volt tagok létrehozták a Societas… Tovább olvasom