Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Lovarda, ökotó a folyónál

Teljesen megújulhat a makói Maros-part, ha nyer a város hatmilliárd forintot. Tervezik, hogy uniós forrásból csónakházat, kikötőt, lovardát építenek a folyó mellé.
Zuhanyozó a strandon. Ha megnyerik a pályázatot, nagyot változik a Maros-part. Fotó: Frank Yvette
Példa nélküli beruházásra készül Makó önkormányzata – amennyiben elnyeri a remélt uniós forrásokat. – A tervek teljes megvalósítása esetén hatmilliárd forintba kerül a projekt, amely teljesen átformálja az 500 hektárnyi Maros-parti szakaszt – mondta Buzás Péter polgármester. Az 56 millióba kerülő tervek elkészítésével már megbíztak két vállalkozást.
– A szakértői vélemények alapján reálisnak tűnnek elképzeléseink. A beruházáshoz leghamarabb 2007-ben nyerhetünk forrást. Kész tervekkel kell várnunk a pályázati kiírásokat, ezért döntöttünk úgy, hogy a város költségvetéséből 60 millió forintot elkülönítünk erre a célra – mondta Buzás Péter.

A projekt keretében újraszabályoznák a folyószakaszt, nyári gáttal óvnák az üdülőövezetet az áradó Marostól. Több sportlétesítményt is kiépítenének: egy csónakházat és egy sporthajókikötőt terveznek a partra. Emellett egy 40 méter hosszú, fedett lovarda is a tervek között szerepel és a projekt szerves részévé tennék a Nagylakig húzódó kerékpárutat. Mindezt egy információs kiszolgáló-, valamint hotelként is funkcionáló épület, a Maros-ház és egy kétezer négyzetméteres ökotó egészítené ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óföldeák Vass József képeslapján

Négy szép épületet megörökítő képeslapot adott ki falujáról az óföldeáki amatőr helytörténész, Vass… Tovább olvasom