Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Ma és holnap is osztják a tankönyveket Makón

A makói általános iskolákban zömmel ma és holnap, a középiskolákban is még ezen a héten, illetve szeptemberben adják át a tankönyveket. Az angol nyelvkönyvek a legdrágábbak: ezek miatt változik a csomag ára, akár évfolyamon belül is. A legolcsóbb „torony" az általános iskolás másodikosoké, a legdrágább az angolos nyolcadikosoké – ez tizenháromezer forint.
Gábor Tímea három gyermeke tankönyveit vette át tegnap. Fotó: Karnok Csaba
Három gyermek tankönyveit cipelte haza a makói Gábor Tímea, amikor tegnap találkoztunk vele. Azt mondta, még jó, hogy érvényes a kedvezmény, és nagycsaládosként ingyen juthatnak a tananyaghoz. Különben ez a mostani vásár a családnak legkevesebb harmincezer forintjába került volna. A gyermekek sulija, a Kertvárosi Általános Iskola tagozatonként külön szervezte meg a könyvosztást.

– Ahogyan az összes makói iskola, a kertvárosi is saját maga intézi a tankönyvek beszerzését – foglalta össze Szabó Gizella tankönyvfelelős. – Egy vállalkozást bíztunk meg, a szervezésről már februárban döntöttünk. A pedagógusok lehetőség szerint minden év elején kiválasztják a tankönyveket, így most is még a régi áron tudtunk megrendelni mindent.

Szabó Gizella arra hívta fel a figyelmet, hogy a különböző nyelvkönyvek eltérő árai miatt akár több ezer forintos különbség is kialakulhat, azonos évfolyamokon is – jellemzően az angolul tanulók munkafüzetei, színes nyelvkönyvei többe kerülnek, mint a más nyelveket tanulóké. Így a legdrágább pakk idén a nyolcadikos angol tagozatosoknak jár, nekik 13 ezer 600 forintot kell fizetniük, míg a legolcsóbb a másodikosok csomagja, ezért 7090 forintot kell kiadniuk a szülőknek. A kertvárosi iskolában még ma, a belvárosi iskolában pedig ma és holnap is lesz tankönyvosztás – az Almási-iskolába járó gyerekek viszont már a múlt héten hozzájuthattak a könyvcsomagjukhoz.

A nagycsaládosok mellett ingyen juthatnak a tankönyvekhez a gyermeküket egyedül nevelő szülők, vagy azok, akik tartós betegségben szenvedő gyermeket gondoznak.

A makói középiskolákban a tankönyvosztás augusztus utolsó napjaiban kezdődik, az OKJ-s képzésben résztvevők számára még szeptemberben is tart majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Perdöntő bizonyítékok Heni felgyújtására

A rendőrségnek megdönthetetlennek látszó bizonyítékai vannak K. András bűnösségéről, a nyomozók… Tovább olvasom