Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Magánnyomozás Pénzes Henrietta ügyében

Magyarcsanád - A 2006. július 20-án felgyújtott és három héttel később súlyos égési sérüléseibe belehalt Pénzes Henrietta szülei egy tapasztalt, ma már nyugdíjas rendőrtiszt segítségét kérték. Tőle szeretnének válaszokat kapni azokra a kérdésekre, amelyekre szerintük eddig nem kaptak.
– Tizenkilenc hónapja naponta feltesszük magunknak azt a kérdést, hogy miért kellett meghalnia Henikének. Nem tudjuk a választ. Lehet, hogy mások igen, mi nem! A kislányunk halálával, az ellene elkövetett szörnyűséggel kapcsolatban számunkra még számos kérdés maradt válasz nélkül. Ezért fordultunk egy tapasztalt, már nyugdíjas nyomozóhoz. Biztosan lesz, akinek a fejében megfordul, hogy talán mi nem is tartjuk bűnösnek a bíróság által elítélt Mukit. Ez nem igaz. Az a fiú bűnös. Büntetését megérdemli. De vannak kételyeink, amiket az ítéletek sem oszlattak el – mondja Pénzes Sándorné.

Az ítélet után is választ várnak kérdéseikre az áldozat szülei.
Fotó: Karnok Csaba

Pénzes Henrietta édesanyja és édesapja, Pénzes Sándor hosszas vívódás után néhány napja döntött úgy, hogy megbíznak egy magánnyomozót, aki talán segít nekik tisztázni a lányuk halálával összefüggésben számukra máig megmagyarázhatatlan körülményt. Végül mégsem magánnyomozót bíztak meg, hanem a fentebb már említett, egyelőre névtelenséget kérő volt nyomozót, aki ingyen elvállalta, hogy megnézi az ügy iratait, beszél azokkal, akik bármilyen formában kapcsolódtak a szörnyű bűncselekményhez.

– 2006. július 20-a óta egy pillanatra sem tudunk megnyugodni. Nem titkoljuk, reménykedünk abban, hogy a nyomozónál vagy nálunk esetleg jelentkezik olyan tanú, aki segíthet – beszél Pénzes Sándor.

Henrietta nagybátyja, Pénzes Sándorné öccse, Mikáczó Sándor valamennyi tárgyaláson részt vett. Pénzesék tudják, hogy a nyilvánosság segíthet nekik, de képtelenek naponta a nyilvánosság előtt megjelenni, ezért Mikáczó Sándor magára vállalta, ha a közvélemény számára lesz új információ, azt ő elmondja.

K. András (középen) 15 évet kapott.
Fotó: Karnok Csaba

– Remélem, tudok segíteni. Ha másban nem, abban mindenképpen, hogy a felmerülő kérdésekre választ adjak. Megígérem, semmit nem hallgatok el. Ha esetleg olyan adatok nyomára bukkanok, azt közölni fogom a szülőkkel és nyomozóhatóságokkal. Egyelőre nem akarok a nyilvánosság elé lépni, majd ha lesz eredmény – mondja a volt rendőrtiszt.

Bűn és bűnhődés

Pénzes Henriettát 2006. július 20-án hajnalban Makótól nyolc kilométerre, a királyhegyesi úton, egy elhagyatott, bokros területen leöntötték benzinnel, és felgyújtották. A 18 éves magyarcsanádi lányt előtte megerőszakolták és kirabolták. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói még aznap őrizetbe vették a 15 és fél éves K. Andrást. A makói fiút emberölési kísérlettel és más bűncselekményekkel is meggyanúsították, a bíróság 24 órán belül letartóztatta. Mivel Pénzes Henrietta három héttel később belehalt súlyos égési sérüléseibe, K. András ellen már különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt folyt az eljárás. A környeztében Mukiként is ismert fiú több vallomást is tett, az egyikben magára vállalta a közvéleményt sokkoló bűntettet. Később már tagadott, azt mondta, azért tett beismerő vallomást, mert családját megfenyegették. Az ügynek egyébként más gyanúsítottja nem volt. K. Andrást első és másodfokon is bűnösnek mondták ki, a Csongrád Megyei Bíróság 14, a Szegedi Ítélőtábla 15 év börtönbüntetésre ítélte. A fiú ellen azóta újabb két bűncselekmény miatt folyik eljárás. Hamis vád miatt már vádat is emeltek ellene, a másik ügyben szemérem elleni erőszakkal gyanúsítják, amit idén januárban egy 15 éves zárkatársa ellen követett el a Szegedi Fegyház és Börtönben.

Olvasóink írták

 • 12. monika lia 2008. március 22. 17:27
  „Nagyon sajnálom Henrietta szüleit Nomeg azt a drága kicsilányt milyen szőrnyüségen fájdalmon eset keresztűl ! aZA SZEMTELEN MUKI a szemünkbe vigyorog borzaztó”
 • 11. NO" 2008. március 14. 18:43
  „vagy.. azért csinálta,külön legyen...! Inkább,mert bent is nagyon utálják az ilyen bűnözőket....”
 • 10. lajoska 2008. február 24. 22:22
  „lajos, nézd meg az újságokban, hogy melyik cikk mikor jelent meg. Szomorú leszel, hogy ennyire buta vagy!”
 • 9. tükrömtükröm 2008. február 23. 15:34
  „Kedves moderátor! Van itt néhány hozzászólás. ami messze túl megy az elfogadhatón. És szerintem az újságnak nem tesz jót.

  Akik igy beszélnek embertársaikról, mint itt egyesek, azok nem jobbak Pénzes Henrietta gyilkosánál. és ugyanazt a szellemiséget terjesztik nagyban. Gyülöletet és erőszakot. Nézzenek tükörbe.”
 • 8. lajos 2008. február 23. 11:10
  „Engem az érdekelne ki írta a cikket vagy a cnevét nem meri adni vagy szarik a romáktól vagy lopta a blikktól az egészet mert ott olvastam kedves blikk pereld a Délmagyarországot!!!mivel sok képet egyebet lopnak máshonnan!!!”
 • 7. kittyo 2008. február 20. 20:33
  „Én annyi idős vagyok, mint amennyi Heni lenne most!
  Szóhoz sem jutok, egy 15éves kis taknyos, akinek még a tojáshéj a fenekén van...és már ilyet tesz!
  Mi lesz ebből a világból, amire mi felnövünk, már nagyon semmi sem marad!!!”
 • 6. péter g. 2008. február 19. 20:52
  „Európai, nálunk természetesen elhallgatott statisztika szerint a cigányok átlag IQ-ja 70! Ez enyhe értelmi fogyatékosságnak felel meg.Ez ÁTLAG! Benne van a párezer tanult, beilleszkedett és dolgozó cigány is! (igaz, ők már nem érintkeznek a putris bűnözőkkel). Ezt még tovább rontja a körükben általánosnak mondható vérfertőzés és belterjes szaporodás, amit már 12-13 éves kortól,
  (gyakorlatilag az első menstruációtól) az üregi nyulakat megszégyenítő módon gyakorolnak. Ha még hozzávesszük, hogy nem csak dolgozni, tanulni sem akarnak, nem csodálkozhatunk, hogy ilyenek. Sajnos az elnök és a hatalom még bátorítja is őket a bűnelkövetésre! Lásd:" megélhetési bűnözés",enyhe ítéletek, de erős segélyezés!”
 • 5. Égető Adolf 2008. február 18. 22:11
  „Az ilyen gipsy férgek akarnak integrálódni?
  Azt akarja komolyan valaki, hogy az ÉN gyerekem ilyen korcsok közé járjon? Akár az én lányom is lehetett volna...
  Azóta már megb@szott valakit a sitten is ez a primitív lény. Kasztrálni és megkínozni. Előhozza belőlem a szadistát még a gondolat is, mi történt azzal a szerencsétlennel. Pár kretén pillanatért megölte az a disznó....”
 • 4. köles 2008. február 18. 18:54
  „Miért nem akaszuk fel nyilvánosan ezt a férget a faszánál logva, és alágyujtanánk, hogy megtudja mit is tett azzal a szerencsétlen lányal?!?!”
 • 3. Tata 2008. február 18. 14:02
  „Tata vagyok!
  Kíváncsi vagyok, hogy előkerülnek-e olyan tanúk, akik tudnak valamit, de erről nem mertek beszélni!
  Szegény szülők, nem csoda, hogy képtelenek megnyugodni.”
 • 2. Hiteler 2008. február 18. 13:52
  „Korlátozni kell ezeknek a barbároknak a mozgás területüket.
  Korlátozni enyhe szó minden férfit és nőt ivartalanítani kell, hogy ne szaporodjanak. Ha ez nem megy akkor külön szigetet kell nekik találni mert ezek egy primitív személyísegű emberek nem vallók közösségekbe.”
 • 1. Jo Bacsi 2008. február 18. 08:28
  „Le veluk minddel. Nem rasszimus ez hanem egyszeru vedelem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ügyes laptopos Makón is ingyen böngészhet

Makó - Makó több pontján is lehetőség adódik a vezeték nélküli nethasználatra – derült ki, amikor laptoppal sétáltunk a városban. Tovább olvasom