Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Mágori Józsefné az új Fidesz-elnök Makón

Makó - Bár a helyi szervezetben nem őt akarták, Kubatov Gábor pártigazgató a városban önkormányzati képviselőként és agrárvállalkozóként ismert Mágori Józsefnét nevezte ki a Fidesz-szervezet élére Makón. Újjá szeretné szervezni a jobboldalt – tudja, hogy nem lesz könnyű dolga.
Mágori Józsefnét nevezte ki – egyelőre átmenetileg, a népszavazási kampány végéig – a makói székhelyű 7. választókerületi Fidesz-szervezet vezetőjévé Kubatov Gábor pártigazgató. Mint korábban megírtuk, az elnöki szék múlt tavasszal üresedett meg, amikor az eddigi első ember, Martonosi György korábbi makói parlamenti képviselő, jelenleg maroslelei polgármester megbízatása lejárt. Bár az aspiránsok között Mágoriné is ott volt, a választókerületi tanács először, tavaly októberben Csőke Attila megyei képviselőt választotta a posztra, másodszor, idén januárban pedig Márton Imrét, a városi Fidesz-frakció vezetőjét. Orbán Viktor pártelnök azonban egyikük jelölését sem hagyta jóvá. A két sikertelen kísérletet követően már az országos elnökség jogosult helyi elnököt választani, a testületnek azonban még nem volt ideje dönteni. Kubatov Gábor azért határozott úgy, már most felkéri Mágori Józsefnét, hogy a népszavazási kampányban legyen helyi vezető, aki irányít.

Mágori Józsefné Makó új Fidesz-elnöke.
Fotó: DM/DV

Kerényi János, a Fidesz regionális igazgatója lapunknak azt mondta, azért ő kapta a megbízatást, mert úgy gondolják, azt a szervezőkészséget, amiről sikeres agrárvállalkozóként és a polgári köri mozgalom élén tanúbizonyságot tett, biztosan hasznosítani tudja majd a párt újjászervezésében, ami a legutóbbi kettős helyi Fidesz-vereség után elkerülhetetlen. Hozzátette: Mágori Józsefné bírja a központi pártvezetés bizalmát, így minden bizonnyal ő lesz az, akit a népszavazás után véglegesen is kineveznek.

Mágori Józsefné úgy nyilatkozott: valóban a térségi Fidesz-szervezet megújítása a célja. Úgy véli, az egymást követő választási kudarcok oka az, hogy a párt Makón az utóbbi időben évről évre gyengült. A múlttal azonban nem akar foglalkozni: szívesen együtt dolgozik mindenkivel, aki hajlandó az együttműködésre. Első nagy feladata a népszavazási kampány irányítása lesz, amelyben a polgári körösök segítségére is számít, elnöki bemutatkozó rendezvényére pedig február 25-én kerül sor a Korona emeleti nagytermében; a vendég Schmitt Pál lesz.

Névjegy

A pedagógus végzettségű Mágori Józsefné húsz éve családi vállalkozásuk, a mezőgazdasági termeléssel és kereskedelemmel foglakozó Statívum Bt. vezetője. Férje és három fia is itt dolgozik – rajtuk kívül két unokájára büszke. A rendszerváltás óta politizál, a helyi közéletbe a 2002-es kampányban kapcsolódott be; ő szervezte meg és vezeti mind a mai napig a Hajrá, Makó! Polgári Körök Egyesületét. Akkor a Fidesz színeiben szerzett önkormányzati képviselői mandátumot – most a jobboldali civil összefogás listájáról. Legutóbb polgármesterjelöltként is indult, és 8,2 százalékot kapott.

Olvasóink írták

83 hozzászólás
 • 83. valakix 2008. március 19. 20:25
  „Későn érőn tipus vagyok.
  Miről maradtam le?
  Ki a gusztustalan: Navratilova, vagy Marina?
  Nem gumicukor a 7. választókör problémája.
  Nem kellene már ennyit foglalkozni vele.”
 • 82. ismerős 2008. március 15. 17:58
  „Figyelem, figyelem!
  Te nem kicsit vagy gusztustalan, undorító személy.”
 • 81. Navratilova 2008. március 03. 10:47
  „Marina

  Csak azt hitted, hogy majd te mondod meg minek van vége.”
 • 80. MARINA 2008. március 03. 09:34
  „Még mindig téma ez a több hetes cikk!

  Szerintem egyszerű: ha az új irányzat ennyire magabiztos a dolgában- azaz a jobboldal megerősödéséért Mágoriné irányításával-csinálja.

  Dolgozni nehezebb, mint másokról ilyen-olyan megjegyzéseket tenni!
  Meg kell próbálni és az élet majd igazolja a helyzetet.
  Azt a fölös energiát, amit Mágoriné csapata a Martonosiék csoportjára fordít, azt inkább a fidesz megerősítésére kellene váltani.
  A baloldal pedig örül: jól elvannak egymással ott a jobboldalon: néha besegítünk nekik egy kicsit, hogy tovább marakodjanak, mi meg ugyanúgy sunyizunk és lenyúlunk tovább, mint eddig.

  Szerintem már nem kellene többet foglalkozni ezzel az üggyel, de biztosan van valaki Andrea oldalán, aki állandóan lesi ennek a cikknek a hozzászólóit és viszi le hülyébe, ha esetleg nem imádattal nyilatkozik az új üdvöskéről!

  ITT A VÉGE!”
 • 79. Figyelem, figyelem! 2008. március 02. 08:54
  „Figyelem, figyelem!

  Csütörtökön fél háromkor spontán szimpátiatüntetés várható Martonosiért és a Team-ért a Batthyányi Örökmécsesnél. A spontán tüntetés szervezői 100 000, azaz Százezer embert várnak.
  A résztevevők hozzanak magukall:
  MARTONOSI FOREVER,
  SPÁKH HÉDI A MI LÖKHÁRÍTÓNK
  CSŐKE A MI ESZÜNK
  MÁRTON IMRE AZ ERŐNK stb. molinókat, melyek alatt együtt tudjuk felidézni a hajdan volt szép napokat, s együtt könnyezhetjük a várható önkormányzati képviselőség nélküli sötét jövőt.

  A sponátn rendezőség”
 • 78. Igazmondó Juhász 2008. március 02. 08:46
  „pintyőke!

  Lehet, hogy te csapattag vagy/voltál/maradsz Martonosinál, és onnan nézve még demokratikusnak is látszott a Fidesz 7-es választókörzet működése.( Egyébként szólok, hogy nem volt az.)
  De! Akármit is mondassz, a vége csak az, hogy gyakorlatilag nullára csökkent a Fidesz támogatása jótékony munkátok gyümölcseként.
  Az őszödi beszéd hatására Magyarország narancsszínűre változott a 2006-os önkormányzati választáson, kivéve Makót, ahol az MSZP-nek, Búzásnak még bővíteni is sikerült a támogatottságát. Mondjuk Márton Imre jelölése szinte egyenlő volt azzal, hogy tálcán nyújtottátok az MSZP-nek a 7-es választókerületet. Ezért szégyellhetitek magatokat.
  És milyen hülyeséget írsz Weszely, Samu, Orbán, Mágoriné Andreáról????
  Martonosi mindenkit, akitől tartott, hogy esetlegesen alternatívája lehet neki, szisztematikusan megpróbált kicsinálni.
  Weszelyt, Samut kizárta a Fideszből, (Weszelyt, aki valószínű hamarabb volt Fidesz tag , mint bárki közületek) Mágoriné Andreát és Orbán Imrét pedig nemtelen mocskos lejáratókampánnyal irtotta, irtottátok.”
 • 77. pintyoke 2008. február 29. 15:54
  „Kedves Fórumozók!
  Sajnálom Önöket!
  Ez a téma olyan, mint a futball, kivülről mindenki tudja, mit kellene csinálni.
  De aki belül van és nem önjelölt, az másképp látja a helyzetet.
  1. Martonosira mindent lehetne mondani, de azt, hogy nem demokratikus, azt nem.
  Mindig, mindenről tényszerűen beszámolt, soha nem befolyásolt senkit véleményében. Elmondta a saját véleményét is, de senkitől nem várta, hogy az kötelező!
  Tisztességes és sokat tevő képviselő volt Makón és a 7. választókerületben, csak nem sztárolta magát.
  Csendesen, sokat dolgozott, és ezt csak azok láthatták, akik körülötte dolgoztak.
  Team csapat volt és van, minden ellenkező reagálás ellenére is.
  Gyuri marad a 7. körzet fideszes vezetője akkor is, ha bárki más lesz kinevezve is.
  Ezt Csöke Úr és Marton Úr is hasonlóan látja: Gyuri nélkül nem megy a bicikli.
  Csak Andrea nem tudja: minden csapatmunka, én csak egy vagyok a többi közt.
  A tiszteletet nem pénzért, vagy sértő megjegyzésekkel kell kivivni, dolgozni kell érte!
  Azt pedig bőven lehet: a blamálások helyett kérem jobboldali barátainkat tegyünk együtt a választások sikeréért!
  Ne azt nézd, mit tett a fidesz érted, hanem, hogy te mit tettél érte?
  Ráadás:Weszely, Samu, Orbán, Mágori: kinek köszönhetitek, hogy eddig is eljutottatok?
  Hátbatámadni a korábbi segítőiteket nem jellemes dolog!
  DE ÉN HISZEK BENNÜNK, VAN CÉL- VAN MUNKA- VAN EMBER, TEHÁT HAJRÁ MAKÓ!”
 • 76. asd 2008. február 27. 20:13
  „asas”
 • 75. realista 2008. február 24. 21:59
  „Az első választáskor a hölgy csak 1 azaz EGY szavazatot kapott,a sajátját.
  Kedves makai Fiyeszesek !Ideje lenne megtanulnotok,hogy felétek nem a szavazatok száma,hanem a súlya számít....Ha ezt korábban felismeritek,most nem kerültetek volna ebbe a zaccos helyzetbe.
  Ja !!! És a felétek dívó demokráciáról sem ártana elgondolkodni !!
  Csak ezt nehogy kivetítsétek az emberek felé !!!”
 • 74. emmaya 2008. február 24. 17:02
  „Üdv! Sok sikert a munkájához.”
 • 73. ozi 2008. február 24. 14:44
  „Éljen Búzás Péter és az MSZP sokáig Makón!!!!!”
 • 72. mazsi 2008. február 23. 18:42
  „Milyen szép és röhejes a véleményeket valaki mindég cáfolja de olyan bután hogy az vagy a cikk írója vagy Anreáék lehetnek,kicsit röhejes felőlem bárki lehet attól itt nem lesz jobb senkinek,ezek a politikai vitatkozások arra jók hogy jókat röhögjünk az erölködésükön,egyébként van aki ezt a baromságot komolyan veszi!!!!!”
 • 71. Mesterprof 2008. február 23. 11:37
  „Antikokaska!

  Az az olvasói levél pont akkora hülyeség, mint a beírásod.
  Még ha pénzt fizetnétek érte,akkor is gyötrelem lenne végig olvasni.
  A nyelvezete debil dikatúrát idéző, az írója valószínű a Kádár rendszer valamelyik párttitkárságán tanult fogalmazni.”
 • 70. Antikokaska 2008. február 23. 10:22
  „Elolvastad azt a cikket Kokaska végig? Ugyanis pont a szavason való részvételre, és azon az igen ikszelésére buzdítanak a választókerületi tanács tagjai. Egy Andreáért nem adják fel a hitüket!”
 • 69. Kisgazda 2008. február 23. 00:44
  „A madarak azt csiripelik, hogy most, amikor kiszaladt Martonosi (és csapata) lába alól a narancsszínű talaj, kigondolta, hogy levetve Fidesz pajor mivoltát, májusi "csere"bogár módjára Kisgazda imágót ölt.
  Szerencsés választás olyan embernek, akik a földet még soha nem túrt.
  Körülbelül annyit ért a paraszti élethez( Na meg Szabó bajszi), mint hályogkovács a lópatkoláshoz.
  Én személy szerint gazdaként csak a MAGOSZ-ban bízom, azt kívánom, hogy kontárok ne keserítsék egyetlen gazdatársam életét se.”
 • 68. Balzsam 2008. február 22. 20:45
  „Tisztelt Kokaska!
  Tisztelettel közlöm M. A. nem 2008. márc.9.-ig van megbizva tisztes funkciójában. Ez is mint a többi megaláztatás elszáll mint a füst.
  Valamit nem kellene elfelejtenünk, a 17 es választókerületben a településeken rendkivül nehéz szociális helyzet alakult ki. Nincs munkahely a régióban sem, a hátrányos helyzetű emberek sorsa központi téma kellene , hogy legyen, helyette alig van némi segitség.
  Martonosi úr és csapata abban a tévhitben élt hosszú ideig, nem csinálok semmit, csak a pecsenyémet sütögetem elmélet még bevállik.
  Mindenki jutott mocsinghoz, szokták mondani a sleppben, aki az udvartartásában segédkezett.
  Más segitségkérő szavak a fülekig évtizeden át nem jutott el Martonosihoz.
  Más vezető politikusok a Fideszből érezték kötelességüknek tették meg azokat a lépéseket amit a közügyek kivántak, helyette.
  lLehet kérdezni szivesen válaszolok minden kérdésre, hacsak nem gyalázkodó és erkölcstelen.
  Most nem is beszélnék a lejárató kampányról, amit itt Makón műveltek Mágori Andreával mint magánember szégyenletes dolognak tartom a kiskirályságot.
  Nem minden politikus hazug vannak akik szivügyüknek tekintik a térség életszinvonalának javitását , amit csak egyenlőre kizárólag munkahelyteremtéssel lehet megoldani.
  Van még alternativa a késöbbiekre vonatkozóan is.Hitem szerint bizom a megújjulásban.”
 • 67. age of panic 2008. február 22. 12:39
  „Te jó ég! Mindig olyan jókat mosolygok az ilyen fórumokon... megannyi önjelölt "kispolitikus"... a "véleményes" vicc jut rólatok eszembe:
  a vélemény olyan, mint a s*gglyuk, mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a másikéra :)

  nem számoltam, de kb. tiz fő irkálja itt a magáét... kritika kritika hátán... és mire mentek itt tizenéve? pontosan... semmire!

  munka, öszefogás, becsület - ez vezethet valamire, nem az ármánykodás, fúrás és a név nélkül tett bátor javaslatok...

  de ti tudjátok

  én ezért sz*rok magas ívben a politkára és leginkább a politikusokra”
 • 66. Kokaska 2008. február 22. 11:15
  „A Martonosi féle brigád az újságban megjelent levelével az ország elsőrendű érdekében álló sikeres népszavazást akarja megtorpedózni. Szerintem még az MSZP-be is átlépnének...ha ott nem utasítanák vissza őket.

  A FIDESZ miért március 9-ig nevezte ki Andreát? Ezt tudja valaki? Mi lesz utána?”
 • 65. Pá Martonosi 2008. február 22. 09:34
  „Kért Elek!

  Azok már nem tudják kipenderíteni Andreát, akik hátat fordítottak neki anno, (Martonosi és a team), mert pont őket váltja.”
 • 64. Kért Elek 2008. február 21. 22:31
  „Andrea néni!

  Ha véletlenül újból kikerülne a fidesz köreiből, ugye nem kell majd halgatnunk, hogy önnel megint,hogy elbánt a fidesz frakció!!!!!!!!!!!!!!!!”
83 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ördögi kör a makói Vasút soron

Makó - Az önkormányzat elszállíttatta a tengernyi szemetet a makói Vasút sor egyik lakójának háza… Tovább olvasom