Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Mágoriné: Engem is becsaptak!

Makó - Kormányzati segítségre is szükség lesz ahhoz, hogy befejezni, majd működtetni lehessen a fürdőt – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Mágori Józsefné, a térség parlamenti képviselője, fideszes makói polgármesterjelölt.
Mint elmondta, valóban a kezdetektől támogatta a fürdőberuházást, de mivel nincs szakértői csapata, nem tudta áttanulmányozni a pályázattal kapcsolatos több ezer oldalnyi dokumentációt, Buzás Péter polgármester és a felkért szakemberek véleményére hagyatkozva szavazta meg az ezzel kapcsolatos döntéseket.

Hozzátette: a most nyilvánosságra került dokumentumokból úgy tűnik, a városvezetés a hazai és az uniós szabályokat is áthágva valótlan adatokat adott meg például a költséghatékonyság kiszámításához, de problémát jelent az a várható plusz kamatteher is, amelyre két gazdasági szakértő hívta fel a figyelmet a közelmúltban. Ahogyan a pályázatot befogadó hatóságokat, úgy engem is becsaptak – hangsúlyozta Mágoriné.

Olvasóink írták

321 hozzászólás
 • 321. pisces 2010. szeptember 28. 12:58
  „Kedves 319! aztán befeküdt az szdsz a finom kormányzásba, és több százezer szavazója, több ezer aktivistája hagyta ott, és 1998-ban a fidszre szavazott és szavaz ma is4 tehát ne sértegessen senkit, mert öngólt rug fenenagy buzgalmában, azaz többet árt, mint használ! Tudja a nagy jóindulat útja, h.lyeséggel van kirakva!”
 • 320. fészekhagyó 2010. szeptember 25. 18:56
  „Tisztelt Fórumozók!

  A hozzászólások száma meghaladta a 300db-ot, ami nem kis szám, de a témára való tekintettel várható volt.
  Kérem, akinek van elegendő ideje, foglalja össze a hozzászólások tartalmát pár mondatban. Akadhat olyan olvasó, aki szakértői gárda nélkül kényszerül elolvasni ezt a több száz üzenetet és nem szeretnénk, hogy rosszul szűrje le a lényeget.

  Köszönöm a segítséget.”
 • 319. rightwing 2010. szeptember 24. 17:41
  „A makói SZDSZ színeváltozásai

  <moderálva>

  A Kaméleon-hadművelet című cikkünkre reagálva - melyben az őszi kampányban szereplő MSZP-lógó, s az egész pártkötődés elrejtése mellett, az SZDSZ-es politikusok ,,túlélési technikáiról", az ügyes névváltoztatásokról írtunk - egy fénykép kíséretében olvasói levél érkezett szerkesztőségünkbe Makóról, melyben a helyi SZDSZ régi-új szereplőit tüntették fel.

  A helyzet tehát nem egyedi, nem csak a megyeszékhelyre jellemző, hogy egyes hitelét vesztett pártok képviselői más köntösben küzdenek saját túlélésükért. Alább a makói SZDSZ támogatásában 1994-es választásokon induló képviselőket láthatják, melyből természetesen az aktív politizálástól elköszönő személyek arcképeit eltakartuk. Így négy politikus maradt, aki most 2010. október 3-án is szeretné megmérettetni magát, de már régen nem az SZDSZ támogatásával: Marosvári Attila, Polgári Szövetség Makóért, Siket István, Polgári Szövetség Makóért, Márton Imre, Városépítők Társasága Egyesület és Martonosi György listavezető, a Városépítők Társasága Egyesület.”
 • 318. pisces 2010. szeptember 23. 20:40
  „Hát ez elég érdekes fordulat! Most lett volna lehetőség tisztázza magát, mert úgy vettem észre Búzás úr szépen nekiment! Így a fényképe után kiváncsi lettem volna a hölgy jelölt teljesítményére! Hát, ettől megfosztattunk, ez van.”
 • 317. kergezerge 2010. szeptember 23. 18:24
  „Mágoriné gyáva, gerinctelen ember, aki az elkövetett hibáiért sem meri vállalni a felelősséget... Bár beszélni sem tud!!!!! Nem kell Makónak Mágoriné... mehet innen, amerre lát!!!!!!”
 • 316. Lokálpatrióta 2010. szeptember 23. 17:47
  „Most súgtak a tv-től, hogy Mágoriné Andrea ismételve a márciusi bravúrt, most sem megy el a polgármesterek vitájára. Úgy látszik 10 percet már tud beszélni megírt szövegből, de beszélgetni még mindig nem tud.
  Kedves rightwing / Mágori András!
  Kérlek akkor legalább te oszd meg velünk anyukád programját, ha már ő ismét nem teszi meg ezt a makóiakkal. A "majd a Fidesz!", a "a kormány majd megoldja" , illetve "velünk az ország" az nem program...”
 • 315. pisces 2010. szeptember 22. 22:13
  „Kedves 313! Van olyan fórum ahol meg ketten itt felénk, de vannak olyanok, akik fórumot sem mernek tartani! Semmi jelentősége, de mi van akkor, ha mondjuk ezek csak aktivisták? Itt felénk 25 fő napi átlagban 25-30 lakást keres fel, ez ugyebár egy napalatt akár 750 lakást is jelenthet, két napalatt már ezerötszázat, és így tovább! Van másnak is ilyen csapata? Képzelje, ha ezek elindulnak? Nálunk háromszor akkora városban olyan 100-150 aktivistánk van, nullra is győzünk rendszeresen, tehát annyira ne örüljön, mert még tévedésbe esik! Ha, a gyűlések résztvevői lennének csak a szavazók akkor bizony minden párt igen csak rossz passzban lenne. a politika is egyfajta tudomány, de minek ezt ragozni, ezt ön is tudja, vagy nem?”
 • 314. kergezerge 2010. szeptember 22. 20:29
  „Kedves czinegelala!
  Ebből azért nem kell messzemenő következtetéseket levonni. A fórumok többségén még ennyien sincsenek. Az emberek általában nem a fórumok alapján döntenek. Szóróanyagok, hirdetések és egyéb ráhatások alapján szülik meg a döntést. Ezen döntéseken a fórumok nem változtatnak, esetleg megerősítik vagy bizonytalanná teszik az elképzeléseiket...”
 • 313. czinegelala 2010. szeptember 22. 19:39
  „A ma este 18 órakor a Hagymaházban tartott Márton Imre/Martonosi/városépítő fórumon 25 azaz Huszonöt fő jelent meg.

  Teljes a siker, minden szavazó ott volt.”
 • 312. Vontrapp 2010. szeptember 22. 18:56
  „scott1 : nem a többségét, de akkor is sokat”
 • 311. scott1 2010. szeptember 22. 18:46
  „Te zoltan!
  Ugye az általad csak "sok b...nkó"-nak (a szavazók zöme) nevezett, azért szavazott valami (valaki) ellen is? Ismételném önmagam: ha egy térség lakosságának a többségét mocskolod, legalább a helyesírásod haladja meg egy átlagos helyi "hagymapucoló" szintjét. Csak a hozzászólásod hitelessége kedvéért.”
 • 310. zoltanszabo 2010. szeptember 22. 18:09
  „A perlamenti választáson nem Andrea győzött,ha nem a Fidesz! Bár kit indithattak volna ebben a színbe ha a jelölt egy korcs 3 lábú tacsi kutya lett volna az induló---a sok b....kó azt választotta volna meg,Képviselőnek--polgármesternek is alkalmatlan szerintem.Az ö szintje a hagyma pucolók /nem akarom megsérteni őket/ között van.”
 • 309. Vontrapp 2010. szeptember 22. 18:08
  „Ma a testületi ülésen hallottam, hogy a szobája felől... ütött Buzás órája.”
 • 308. magyar36 2010. szeptember 22. 17:46
  „Örömmel olvasom, hogy itt egyre másra csak Imrét szidjátok! Tudjátok ez annak a jele, hogy jobbról(már ha a helyi Fidesz az) és balról is félnek tőle!
  Remélem győz és akkor tiszta vízet önt a pohárba! Kiderülnek a stiklik innen is onnan is!
  További kellemes szapúlást!”
 • 307. demios 2010. szeptember 22. 17:46
  „Kerge,László!
  Most már döntsétek el, hogy melyikőtök melyik, mert teljesen megzavarodom xD”
 • 306. Vontrapp 2010. szeptember 22. 17:32
  „Szóval, Kovács László - közigazgatási tapasztalat nélküli civil fiatalember - a 20 éves múltra tekintettel támogatja Márton Imre - közigazgatási tapasztalat nélküli független polgármester-jelöltet. Szerintem Kovács Lászlóból csak elvesz Márton Imre, Nagy György, Németh Pál és a többi félnótás. Vigyázz, madarat tolláról, embert jelölttársairól.

  Demios!

  Kovács_László a Márton embere!”
 • 305. kergezerge 2010. szeptember 22. 17:01
  „Kedves demios!
  Ez bukta... Kovács Lászlót bár egészen jól nem, de annyira ismerem, hogy elmondhassam róla egy olyan fiatalember, aki lehetőségeihez mérten mindent megtesz, megtenne a városért!!! Szorítok neki, remélem nem éneklik ki a vitorlájából a szelet...
  Kedves Kovács László, szeretném elnézésedet kérni, hogy miattam kötöttek beléd! Sajnálom!
  Demios a találgatást talán úgy kellene folytatni, hogy azzal senkit nem sértesz meg. Köszi!”
 • 304. Kovács_László 2010. szeptember 22. 16:32
  „Tisztelt demios!
  Közvetve - közvetlen (bár szegény kergezerge nevében), de meg lettem Ön által szólítva. Eddig sem volt jellemző rám, ezután sem tervezem, hogy anoním személyekkel fórumozok, de válaszolnék néhány Ön által megfogalmazott kérdésre:
  "És mit szólt hozzá Seres, hogy beálltál Mártonhoz?"
  Természetesen egyeztettem vele, kikértem a véleményét, de a döntés az enyém volt. A Civil Mozgalom és Márton Imre között köttetett egy egyezség, miszerint mi őt támogatjuk, mint független polgármester-jelöltet, illetve hogy ne osszuk meg még jobban a nem "Búzás" szavazókat a Civil Mozgalom Makón nem állított önálló jelölteket / kompenzációs listát. Ezt követte egy felkérés Márton Imre részéről, hogy akkor legalább én vállaljak képviselő-jelöltséget. A második kislányom augusztus 30-án született, ami miatt őszintén megmondom nagyon sokat hezitáltam rajta, hogy elvállaljam e. A döntésem ismeri, bár ezen gondolatokat is elmondtam már 3-4 interjúban, 2-3 fórumon is.

  "most is indulnod kellett volna, mint tavasszal és akkor elhinném hogy valóban tenni akarsz a városért. Addig viszont távolba kiáltott szó minden szavad. És még finom voltam :)"

  Én nem így gondolom. Semmilyen közigazgatási tapasztalatom nincs, így azt hiszem hiteltelen lettem volna, mint polgármesterjelölt. Ha a Civil Mozgalom nem köt egyezséget Márton Imrével, akkor is csak, mint önkormányzati képviselőként vállaltam volna jelöltséget, mert tisztában vagyok azzal, hogy még sok tanulás és tapasztalat kell ahhoz, hogy majd egyszer polgármester-jelöltként lépjek színre. Úgy gondolom életkoromból eredendően másképp látok dolgokat, mint azok, akik már évtizedek óta vezető pozícióban vannak, és így vagy úgy, de mindegyikük elfelejtette meghallani a makóiak hangját. Azért vállaltam fel a Városépítők Társaságát, mert úgy gondolom a jelenlegi választási palettán csapatként talán ők azok, akik új irányt, gondolkodásmódot tudnának képviselni a képviselőtestületben.
  Imrével 20 éve ismerjük egymást, még anno a Bartókban volt testnevelőtanárom. Végiggondolva az elmúlt 20 év ismeretségét, ismerve a képességeit, tudását, tapasztalatát, összevetve a másik két jelölttel, őszintén mondom, hogy őt tartom a megfelelő polgármesternek. Ma délután 18:00-tól programismertetős, beszélgetős, reméljük Molnár Oszkáros fórum / rendezvény lesz a Hagymaház pódium termében a kávézó felett. Ha gondolja jöjjön el, és ha kérdése van tegye fel.

  Remélem minden kérdésére kielégítő választ adtam, amennyiben nem, úgy szívesen beszélnék Önnel, akár személyesen, ha igényli négyszemközt, inkognitója megtartása mellett is.

  Tisztelettel: Kovács László”
 • 303. magyar36 2010. szeptember 22. 16:29
  „A délvilág szerint a vörös förmedvények miatt Márton megtette a feljelentést! Kíváncsi vagyok mi lesz a vége!”
 • 302. demios 2010. szeptember 22. 12:37
  „Akkor már csak egy tippem van, de azt magam sem hiszem x)”
321 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

115. születésnap tortával

Makó - 52 kilós, 2 és fél méter hosszúságú óriástortával ünnepelte tegnap 115. születésnapját a… Tovább olvasom