Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Mágoriné: nagy lehetőség

Makó - Nagy lehetőséget jelent Makó számára, hogy a kormány a város hitelállományának megmaradt részét is átvállalja – mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Mágori Józsefné, a térség parlamenti képviselője.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Hangsúlyozta: az összesen 5 milliárd 44 milliós adósság egy részétől már tavaly megszabadult Makó, Buzás Péter polgármester azonban elégedetlen volt a konszolidáció mértékével. Reméli, ezek után elégedett lesz. Az adósságátvállalás a szemléletváltásra is lehetőséget kínál a makói városvezetésnek – hangsúlyozta Mágoriné. A konszolidációért cserébe ugyanis az önkormányzatnak vállalkozásfejlesztési, gazdaságélénkítési programot kell készítenie. Mivel az adósságteher megszűnik, indok sem lesz a vállalkozásokat sújtó helyi adók és bérleti díjak emelésére, a kereskedők, az ipari parkba települő üzemek kedvezményeket is kaphatnak – hívta fel a figyelmet.

Olvasóink írták

 • 8. hajosinas 2013. november 20. 03:22
  „Azért érdekesek az emberek. Ha a jelenlegi kormány ezt a gesztust nem teszi meg, akkor a makói adófizetők fizetik vissza annak a gigamániás beruházásnak a hitelét, amit a "szakértői" képviselő testület megszavazott annak idején.Most így az ország összes adófizetőjének pénzéből kerül kiegyenlítésre az adósság .Nem értem mi a probléma ? Egyszer a szegfűsökkel van a baj, egyszer meg a narancsosokkal. Ki érti ezt ? Valahogy olyan ez már, mint a nyuszi, meg a sapka esete. Mert ugye el lehetne költeni ezt a pénzt, egy kormánynegyed kiviteli terveinek elkészíttetésére is.”
 • 7. gabi34418 2013. november 09. 10:30
  „Mágoriné nagyon profi, még alvás közben is eltudta intézni a makói kórházat!
  Nagyon sokat tett érte, hogy menekülnek a dolgozók!”
 • 6. Qllancs 2013. november 08. 09:36
  „5. pog. Semmit se tett ! Csak aludni jár be, meg a gombot nyomogatni, na meg a lóvét felvenni. Jövőre már nem is jegyzik ezt a nőt ! Jól járt..4 évig..milliókat vett fel és nem tett értes SEMMIT !”
 • 5. pog 2013. november 08. 09:03
  „hiába vállalja át csak nekünk kell kifizetni..nem tudnám elképzelni pétőrt mint vállalkozó barát,hogy valami gesztus értékű adó csökkentést hajtana végre akár a vállalkozók ,akár a lakosság tekintetében...inkább a sértődöttség dominál nála és csatlósainál....ja meg,hogy azért,hogy legyen a megérdemelt emberei körében jutalom osztás...képviselő asszonynak nem kéne dicsekedni mert,ha a kormány nem lenne választás előtt esze ágában sem lett volna a hátra lévő adósságokat átvállalni, tehát a képviselő asszonynak ebben is kevés szerepe volt , joggal ki mondhatjuk,hogy szinte az elmúlt képviselői ciklusa alatt nem sokat tett a városért...”
 • 4. Köfös 2013. november 08. 05:51
  „Mágoriné mint képviselő elmehet a fenébe! Segítségével sok ember állása szünt meg! Csak egy báb az Orbánc kormányban! Minket kis embereket figyelembe se vessz! Majd csak jövőre leszünk fontosak nekik!”
 • 3. Qllancs 2013. november 07. 22:03
  „Ezeket a milliárdokat átvállalja. De miből ?? Ujjabb dollár kötvényt bocsájtanak ki. a már meglévők mellé. Többszáz milliós ..állami kötvényt adtak el..amit majd valakinek ..rendezni kell !
  IMF..hitel 2,...2,2 % kamatra adták, ez a dollár kötvény viszont 5...6 % között van. 5--10 évre.
  Ezt a gyerekeink, unokáink fogják megfizetni !!

  Tündérországban a legnagyobb adóssággal rendelkező települések : MIND fidesz vezetővel az élen !
  Magyo. jobban teljesít !!! Magyo. a legnagyobb szegénységben élő lett ....2010. től..a 42 vizsgált országból ..mi a 38. legszegényebb lettünk. Utánnunk csak Románia,Bulgária, Koszovó van.”
 • 2. Francois 2013. november 07. 19:19
  „Ne vállalja át, akik csinálták fizessék ki! Ne ezért sanyargassák az embereket! Mert ugye ezek a pénzek a dolgozók adóforintjából mennek el!”
 • 1. Makoiner 2013. november 07. 17:41
  „A kormány átvállalja? Milyen gazdag és bőkezű!
  Nem inkább arról van szó, hogy a kormány úgy döntött, hogy az ország költségvetésébe befolyó adóforintjainkból kifizeti (többek közt) Makó város hitelállományának megmaradt részét...?
  Ugyancsak mai hír: ,,Nem várta meg a kilakoltatást - öngyilkos lett Dönisz" ... ,,egyre nehezebben jött ki a 48 ezer forintos rokkantnyugdíjból."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavasszal nyílik a vendégház

Várhatóan jövő tavasszal fogadhat először látogatókat az a vendégház, amelyet az egykori óvoda épületéből alakítottak ki Óföldeákon. Tovább olvasom