Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Magyarok kenyere: Csongrád megyei gazdák segítik a rászorulókat, több mint 20 tonna búzát gyűjtöttek össze

A Csongrád megyei gazdák több mint húsz tonna búzát gyűjtöttek össze a Magyarok Kenyere mottóval meghirdetett jótékonysági akció keretében - hangzott el kedden Makón. A gabonából őrölt liszt egy részét, négytonnányit helybeli civil szervezetek fogják megkapni.
– A makói gazdák voltak a legaktívabbak Csongrád megyében, amikor a Magyarok Kenyere jótékonysági akció keretében idén nyáron búzát gyűjtöttek a rászorulóknak – hangzott el a megyei agrárkamara tegnapi sajtótájékoztatóján. Az adománygyűjtést most nyolcadjára szervezték meg.
A Csanád és Térsége Gazdakör székházában Szél István agrárkamarai elnök elmondta, idén a kamara és
a gazdakörök szervezésében összesen 2700 magyarországi és 1900 határon túli gazdálkodó ajánlotta fel terménye egy részét a nemes célra. Augusztus 25-én Csongrád megyében hét helyen fogadták az adományokat, és 263 adományozó jóvoltából összesen 21 ezer 150 kilogramm búza gyűlt össze, amiből 9390 kiló liszt lett. Ebből négyezret az országos kamara oszt szét,
a többit a megyében, pénteken, itteni civil szervezeteknek szállítanak ki. Ami a makói termelők részvételét illeti: Kádár József gazdaköri elnök azt mondta, hogy a pontos leadott mennyiséget nem tudja megmondani, de több mint félszázan hoztak kisebb-nagyobb mennyiségben gabonát. A megyében összegyűlt búzát ráadásul ugyancsak Makón, a Maros Malomban őrölték lisztté.

A sajtótájékoztató zárásaként Szél István átadta a támogatást jelző oklevelet azon karitatív szervezetek képviselőinek, amelyek a megyében szétosztható lisztmennyiségből részesülnek. Ezek az ÁGOTA Alapítvány, a Vöröskereszt, a Máltai Szeretetszolgálat, a Johannita Segítőszolgálat, illetve Szeged Alsóváros Kultúrájáért Alapítvány – valamennyi szervezet kifejezte háláját a termelőknek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Japánok faggatták a makói Vajda Józsefet, háromfős tévéstáb forgatott nála egy talkshow-hoz - fotók

Japánok faggatták a makói Vajda Józsefet, háromfős tévéstáb forgatott nála egy talkshow-hoz - fotók
Makó - A makói Vajda Józsefnél az utóbbi időben szinte egymásnak adják a kilincset a japán… Tovább olvasom