Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Majdnem nagy árrá duzzadt a Nagyér

Makó - Hárommillió forintnál is többe került a Nagyér-csatorna azonnali kikotrása és a védekezés június közepén, amikor egy délutánon 50 milliméternyi eső zúdult Makóra. A képviselő-testület most szeretné megelőzni az ilyen eseteket.
A nagy esőzések kárt tehetnek Makó régebbi építésű esővízcsatornáiban. Ez derült ki egy hónappal ezelőtt, a Nagyér-csatornánál.

Mint ismeretes, június 18-án, a délutáni órákban közel 50 milliméternyi eső esett. A nagy mennyiségű csapadék miatt a Nagyér-csatornát a Kórház utcai szakaszon, valamint másutt, több helyen is azonnal kotorni kellett este-éjszaka, hogy a csatorna vize ne öntse el a környék lakóházait és a kórházat. Az azonnali beavatkozás költségei a 3 millió forintot is meghaladták.

Egy hónapja közbe kellett avatkozni a Nagyér-csatornánál, hogy ne öntsön ki az esővíz. Fotó: DV
Egy hónapja közbe kellett avatkozni a Nagyér-csatornánál, hogy ne öntsön ki az esővíz.
Fotó: DV

Az önkormányzat képviselői a napokban eldöntötték: vis maior keretből kérvényezik a júniusi esőzés miatti sürgős beavatkozások mintegy 3 milliós költségeinek megtérítését. Megtudtuk: a DARFT, valamint a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hódmezővásárhelyi Polgári Védelmi Kirendeltség Makói Polgári Védelmi Iroda vezetője még július eleji szemléjüket követően megállapította, hogy a bejelentett esőzések okozta károk helyreállítására az önkormányzat támogatást igényelhet a tanácstól.

A makói képviselők arról is döntöttek, hogy fel kell készíteni az elvezetőrendszert az ilyen felhőszakadásokra.

Olvasóink írták

 • 3. makói 2008. július 31. 09:41
  „Akkor nem volt hír.Most ébredtek fel ,biztosan nem akartak valótlant írni,mint máskor.Megvárták az esemény befejeződését.”
 • 2. sétáló 2008. július 30. 18:24
  „Adott ki valaki engedélyt ,hogy lehet kocsibejárót csinálni a Nagyér sétányon? Most már lehet autóval is közlekedni?Biztos nem mindegy ki kéri?A kissebség elött minden kapu nyitva áll?MONDJA MEG MÁR VALAKI!”
 • 1. ????. 2008. július 19. 10:34
  „És ez MOST, egy hónappal a történtek után hír?
  kissé lassú a DM reakcióideje :-)
  de ha erről már volt eddig is cikk, akkor pardon, elkerülte a figyelmemet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

30-as övezet: közlekedj okosan!

Makó - Feleslegesnek tartja több újvárosi is a lakóövezetben életbe léptetett „30-as" korlátozást, ugyanis a legtöbb autós nem tartja be. Tovább olvasom