Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Makó összefogott a vállalkozóival

Makó - Minél több helyi beruházásban szeretnének részt venni a makói vállalkozók, ezért három érdekvédelmi szervezetük összefogott. Delegáltjaikat ezután minden bizottsági ülésre meghívják, így sokkal több információhoz jutnak a városban zajló munkákról.
Tóthné Döme Mária táncpedagógus, a 30 éves Maros Táncegyüttes vezetője Örökség-díjat kapott a szakmától. Martonosiné Görbe Erzsébet az év polgárőr pedagógusa kitüntetést vehette át a közelmúltban, Kriván János rendőr főtörzszászlóst pedig az év rendőrévé választották. Elismerésük alkalmából mindhármukat köszöntötte az önkormányzat nevében Buzás Péter. A polgármesteri munkát taglaló tájékoztató arról szólt, hogy a városban egyszerre több beruházás is zajlik – fürdőépítés, csatornázás, a József Attila és a Szép utca is nehezen járható –, ezért az önkormányzat a városlakók türelmét kéri. Sánta Sándor (Fidesz) említette, hogy Honvédban nem jó makóinak lenni, a járdákat, közterületeket fölveri a gaz, kóbor kutyák járnak. Molnár László (MSZP) kérdezte meg, mit lehet tudni a kórház sorsáról, mert úgy hírlik, az idegosztályt Szentesre, a tüdőgondozót pedig Deszkre viszik. Gál Sándor (Fidesz) erre azt mondta, Molnár ismét kiásta a csontot, és rágja, pedig az már lerágott: a kórházat nem fogják bezárni. Az ebhasonlat miatt később megkövette képviselőtársát, leszögezte, a jobboldali frakció mindent megtesz a kórház védelmében. A polgármester azt mondta, meg van győződve arról, hogy Mágori Józsefné országgyűlési képviselő is mindent megtesz annak érdekében, hogy az intézmény ne szűnjön meg, de meglehet, az ő befolyása is kevés ez ügyben. Bezárásról tényleg nem volt még szó – a makói kórházat azonban tovább nem lehet „timsózni", mert úgy jár, mint az a bolt, amelybe egyre kevesebb árut visznek: előbb-utóbb kiderül, hogy már nem is éri meg fenntartani. Sánta Sándor vetette föl, hogy bár a kormány megnézeti az összes kórház kihasználtsági mutatóit, ezek a számok nem a valós igényt mutatják.

A képviselő-testület kérdés nélkül elfogadta a MÁV és a Tisza Volán tájékoztatóját a tömegközlekedésről, és eldöntötte, hogy a családok átmeneti otthonának megszüntetése után a feladat ellátására a szentesi kistérséggel köt megállapodást. A Kereskedelmi és Iparkamara helyi szervezete, a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége és az Ipartestület összefogott annak érdekében, hogy a helyi vállalkozások több információhoz jussanak a városban zajló fejlesztésekről, és nagyobb eséllyel vehessenek részt ezekben a munkákban. A képviselő-testület egyhangúlag megszavazta, hogy a három érdekvédelmi szervezet megbízottjait meg fogják hívni minden bizottság ülésére.

Olvasóink írták

 • 3. szilencium 2011. június 24. 20:30
  „Sajnos bennem is van előítélet,de az előző hozzászólások elég durva általánosításokat tartalmaznak!Annyira nem szeretem és buta dolognak tartom amikor valaki általánosít!Semmi értelme,csak gyűlöletet szít az meg erőszakot!Lássuk már be,hogy amit említettek az előző hozzászólók,az a gyenge agyú,protekcionárius politikusok áldozatos munkájának a végeredménye!Sikeresen gyengítették a karhatalom és ezzel együtt az állam ellenőrző szerepét,ezt használták,használják ki oly sokan!Ennek isszuk mindannyijan a levét,de a gyűlölet nem megoldás!
  Makó legnagyobb foglalkoztatójánál dolgozom és sok cigány munkavállaló is van!Ugyan olyan tempóban dolgoznak ,mint bárki más,ugyan olyan értékes szakemberek,pedig nagy részük,ugyanolyan betanított munkás,mint a minden dolgozó!Úgy gondolom,hogy a munkahelyek külföldi nyomásra történő megszüntetése(cukorgyárak,kendergyárak ezzel együtt vasút amortizálása stb.) leginkább a kisebbséget érintette.Azon kellene elgondolkodni,hogy ezen bezárt egységek helyébe mit lehetne telepíteni?Ha sikerülne jó ötletekkel kihasználni a vidéki nagyüzemek infrastruktúráját akkor biztosan tudnának a kisebbségiek is jó példát mutatni!
  Csak egy naiv ötlet : az utak szélét nem csak egy méterre lehetne géppel kaszálni,hanem a gödröket és fák közét is lehetne takarítani.Az így keletkezett növényi hulladékot kiszárítani és bálázva,vasúton a volt cukorgyárak helyén kialakítandó bioerőművekben árammá alakítani.A környezetünk is szebb, ápoltabb lehetne ,az energia függőségünk is csökkenhetne,valamint nem segélyért hanem munkabérért dolgoznának az emberek!Befektetés az államnak,de a munkabér járulékaiból és a fogyasztási adóból azután jó ideig visszacsordogálna a pénz!
  Talán jobb lenne ilyen és még jobb ötleteken gondolkodni,ezeket töketlen politikusainknak erőltetni,mint buta módon gyűlölködni!”
 • 2. zoltanszabo 2011. június 23. 11:25
  „Igen jól beszélsz 1.
  Mi is a ház előtti füves részt, virágos kertet magunk gondozzuk, nem a város-közpénzen !
  A Honvéd város részen ,élnek jó erőben lévő--ráérő emberek--mindenki tartsa rendben a saját házatályát!
  Nem arról volt szó --nincs segély annak akinek nincs rendben az udvara ??
  Nem csak követelőzni kellene--hanem ásót--kapát--kaszát fogni--és dolgozni !!!”
 • 1. dmonlájn 2011. június 23. 10:44
  „"Sánta Sándor (Fidesz) említette, hogy Honvédban nem jó makóinak lenni, a járdákat, közterületeket fölveri a gaz, kóbor kutyák járnak."

  Hát akkor hajrá, elő lehet venni a lo.ott kaparót és lehet gazolni, a többi városrészben lakó a maga lakókörnyezetéért felel, azok a barnák meg .... most fejeztem be mert nem képernyőtűrő a gondolatom ezzel kapcsolatban!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vakáció idején is suliba járnak

Ferencszálláson a vakáció alatt is suliba járnak a gyerekek – az egykori iskola épületében működik ugyanis az ifjúsági klub. Tovább olvasom