Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Makói ajándékokat kaptak az erdélyi gyermekotthon lakói

Makói ajándékokat kaptak az erdélyi gyermekotthon lakóiJó helyre kerültek a makói hivatalban és a fürdőben dolgozók ajándékai. Fotó: HagymatikumA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
Makó - Erdélybe, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes petrozsényi gyermekotthonának vitt ajándékcsomagokat a Hagymatikum és a makói polgármesteri hivatal dolgozóiból álló baráti társaság a napokban.
A csapat rendszeresen járja a Kárpát-medence szórványmagyarságának településeit. Idén decemberben felhívással fordultak a hivatal dogozóihoz: ruhát, tartós élelmiszert, játékot és könyveket kértek – ehhez csatlakozott a Hagymatikum gyógyfürdő is. 
Makói ajándékokat kaptak az erdélyi gyermekotthon lakói. Fotó: Hagymatikum - GALÉRIA
A Zsíl völgyében, gyönyörű környezetben fekvő, egykor magyar többségű bányászvárosokban még most is több tízezer magyar él. A meg- szűnt bányák és munkahelyek miatt sok család küzd napi megélhetési gondokkal. Böjte Csaba és munkatársai a Jézus Szíve Gyermekotthonban gyűjtik össze az árva, kallódó, nevelésben nem részesülő, melegségre, otthonra és magyar szóra vágyó gyerekeket, jelenleg több mint kétszázat. A polgármesteri hivatal kisbuszával kiszállított felajánlásokat a Hunyad megyei gyermekotthon lakói december 27-én kapták meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

19 határsértőt fogtak el Nagylaknál

A csoportot a román hatóságok jelzése alapján tartóztatták föl a rendőrök. Tovább olvasom