Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Makói csatornázás társulással

A makói önkormányzat tájékoztatása alapján a jelenlegi összeg öt-hatszorososát fizeti majd 2010-ben az, aki addig nem köt rá a meglévő csatornára.
Aki már szeptember vége után csatlakozik a csatornatársuláshoz, annak is többet kell fizetnie a jelenleginél, hiszen a város eddig az időpontig vállalja át a szerződéskötés egyszeri díját, ami 3650 forintot tesz ki.

Immár a Makó körüli kistérség falvai is tagjai a szennyvíz-beruházást megvalósító víziközmű-társulatnak, így minden bizonnyal megfelelő szervezettséget ér el a kistérség, és jó eredményt érnek majd el egy sikeres pályázaton.

Megtudtuk: a lakossági takarékpénztár-szerződéseken a teljes befizetendő összeg éppen kétszerese: 360 ezer forint szerepel, ennek az az oka, hogy összesen 180 ezer forintnyi összeg íródik jóvá a 62 hónapos megtakarítás során, amiből a lakosok mintegy 124 ezer forintot fizetnek be, a többit, 40 ezer forintot az önkormányzat tesz hozzá minden háztartás csatornázásához.

Ehhez járul a közösen fizetendő működési költség, amelyre az állam összesen 48 ezer forintnyi támogatást és kamatot ad, ehhez jön hozzá a 180 ezer forintnyi kedvezményes kamatozású hitel, ám a csatornázás megkezdéséhez ezt a lakosoknak nem kötelező felvenniük.

Akinek több ingatlanja is van Makón, annak annyiszor kell megfizetnie az előtakarékosság költségeit, ahány házat vagy lakást birtokol.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úszni tanítják a falusi gyerekeket is

A nyár elején átadott makói csúszda felújított medencéje egy éve ad helyet úszótanfolyamoknak.… Tovább olvasom