Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Makói diákok országos sikere

Makó -Második helyezett lett a rendvédelmet oktató középiskolák országos versenyén a makói Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola csapata. Ők érkeztek egyedül egyházi fenntartású intézményből.
Ezüstérmes lett egy háromnapos fővárosi versenyen a makói Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola csapata. A versenyt a rendvédelmi szakképzést folytató oktató intézmények között rendezték meg. Az ötfős csapat (Tapasztó Éva, Bíró Dénes, Haska Szabolcs, Kovács László és Martonosi Ádám) már a tanév elejétől készült a megmérettetésre. Többek között belügyi, rendészeti, katasztrófavédelmi és közlekedési ismeretekből, idegen nyelvből és informatikából kaptak feladatokat, emellett erőnlétüket, fizikai képességeiket is próbára tették.

Az ezüstös csapat: Martonosi Ádám, Kovács László, Bíró Dénes, Haska Szabolcs; a képről betegség miatt hiányzik Tapasztó Éva. Fotó: Szabó Imre
Az ezüstös csapat: Martonosi Ádám, Kovács László, Bíró Dénes, Haska Szabolcs; a képről betegség miatt hiányzik Tapasztó Éva. Fotó: Szabó Imre

A rendvédelmet oktató középiskolák közül egyébként egyedül a makói egyházi fenntartású. Emiatt azonban – mondja Stenszky Csaba, a társaságot felkészítő pedagógus – senki sem nézett furcsán a versenyzőkre, nem kérdezték, hogyan illik össze a vallásos nevelés és a kemény kiképzés. Az iskola hagyományaihoz nagyon régóta hozzátartozik a rendvédelmi fakultáció, és amikor a makói református közösség átvette, ez természetes módon folytatódott a rendőrség égisze alatt. A makói iskola egyébként hagyományosan jól szerepel a rendvédelmi versenyeken: a hat eddigi alkalom közül háromszor lettek országos másodikak.

Kovács László rendőrtiszt lesz

Az egyik versenyző, a harmadikos Kovács László lapunknak azt mondta, azért is vette komolyan a versenyt, mert a jó versenyeredményt a felvételinél figyelembe fogják venni – ő rendőrtiszt szeretne lenni. A csapat már egy újabb versenyhez is kedvet kapott: szeretnék próbára tenni tudásukat, erejüket a mostanihoz hasonló katasztrófavédelmi versenyen is.

Olvasóink írták

  • 1. Totya 2008. április 19. 17:24
    „Cigólövő versenyt kellene nekik rendezni. Makó rendezhetné! Mindenkit meg kellene hivni aki csak fogott golyóst a kezébe.:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Senkit sem küldött el a Szefo az átszervezés miatt

Makó - Visszaadta a makói önkormányzattól bérelt, Szép utcai telephelyét a Szefo Zrt. – a dolgozókat a Búza utcai, egykori iskolaépületből kialakított üzembe helyezték át. Tovább olvasom