Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Makói és kövegyi újszülöttet köszöntöttek tegnap

A szokásostól eltérően két „első" babát is ünnepeltek tegnap a makói kórházban. Az esztendő első újszülöttje kövegyi, de ajándék dukált a kedden világra jött, makói illetőségű csöppségnek is.
Babák és mamák. A makói Sóki Lorina ...
A makói kórház vezetői, a város és a környező települések polgármesterei is ajándékkal lepték meg tegnap 2006 első két babáját. A szokásostól eltérő ünneplésre az adott okot, hogy a kórházban elsőként a Kövegyről származó Verébék kisfia, Márk jött a világra még 1-jén, míg az első tősgyökeres makói baba, Sóki Lorina másodikként, 3-án született meg. Így természetszerűen a kövegyi csöppséget a kistérségi társulás nevében köszöntötte Szegvári Ernőné alelnök, és Kövegy polgármestere, Takács Zoltán, az újszülöttnek százezer forintos kötvényt nyitottak, csakúgy, mint Lorinának, akit szüleivel együtt Buzás Péter polgármester köszöntött.

A kiírtnál csaknem két héttel korábban, császármetszéssel jött a világra Veréb Márk. Édesanyja még pénteken befeküdt a kórházba.
– Elmondhatatlan boldogság magamhoz szorítani! – mondta a fiatalasszony. – Persze kicsit furcsa volt a kórteremben szilveszterezni – tette hozzá a kismama, aki elárulta: kislányuk után kisfiút szerettek volna, így kétszeres az öröm az egész családban, és Virág is örül az öcsikének. Márk egyébként egészségesen, 51 centiméterrel és 3600 grammal jött a világra.

...és a kövegyi Veréb Márk 2006-ban az elsők között látta meg a napvilágot Csongrád megyében. Fotó: DV
A „terveknek megfelelően" született meg Sókiék első gyermeke, Lorina, akit éppen harmadikára várt a szülész. Komplikáció nélkül jött a világra, ebben az esetben nem volt szükség császármetszésre. A büszke apukától, Sóki Istvántól megtudtuk: régóta szerettek volna babát.
– Sokan sokfélét mondtak már a szülésről, de számomra a fájdalmak ellenére is csodálatos élmény volt. Szeretném, ha majd kistestvére is születne Lorinának, hiszen nekem nincs testvérem – fogalmazott Rédai Gabriella, akitől megtudtuk: Lorina 50 centis és 3250 grammal született.

Farkas Iván szülész főorvostól megtudtuk: a két kicsin kívül már egy harmadikra is vigyázhatnak az újszülöttosztályon. Makón tavaly egyébként harmincnéggyel több gyermek született, mint 2004-ben, és idén is több mint 300 szülésre számítanak, hiszen egyre többen választják a szegedi kórház és a klinika helyett a makói intézmény szülészetét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lelkészi szeretetszolgálat – önerőből

Több millió forint értékű adományt juttat el évente a rászorulóknak egy egyházi alapítvány, amely… Tovább olvasom