Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -3°C | 10°C Még több cikk.

Makói fürdő: bíznak a decemberi átadásban

Makó - Kovacsics Imre, a fürdő ügyvezető igazgatója azt reméli, legfeljebb néhány hetet csúszik a hétfőn kigyulladt új épületegyüttes átadása. A tűz oka továbbra sem ismert. A kivitelező Keviép Zrt. termelési igazgatóhelyettese, Sztermen Péter azt mondja, az első füstcsóva észlelésekor senki sem dolgozott a kupolában.
A hétfőn kora délután kigyulladt kupola Marczibányi tér felőli oldala fekete a koromtól, még mindig látható az összeégett szigetelőanyag és a hőtől meggörbült megannyi rézlemez a tetőn. Mint megírtuk, délután negyed kettő körül csaptak fel a lángok az épülőben lévő makói fürdő új szárnyának nagy kupolájából. A lángok gyorsan terjedtek, végül az 1500 négyzetméternyi felület mintegy harmada égett meg. A tűzoltók egy óra alatt fékezték meg a lángokat. Azt még mindig vizsgálják a szakértők, mi okozta a tüzet és mekkora a kár, ám a kivitelező Keviép Zrt. termelési igazgatóhelyettese, Sztermen Péter és a fürdő ügyvezető igazgatója, Kovacsics Imre tegnap egyaránt optimistán nyilatkozott arról, sikerül-e időben befejezni az építkezést.

Pár szakértői véleményekre még várnikell, úgy tűnik, a hétfői tűzben a makói fürdő nagy kupolűja csak kívülről égett meg. Fotó: Szabó Imre
Pár szakértői véleményekre még várnikell, úgy tűnik, a hétfői tűzben a makói fürdő
nagy kupolűja csak kívülről égett meg. Fotó: Szabó Imre

Mint magunk is láthattuk, az egy nappal korábban még lángokkal borított tető csak kívülről mutat elszomorító képet, belülről nagy része épnek tűnik – bizonyára megvédte a szigetelőréteg. Sztermen Péter a még kissé vizes falak között, kormos, üvegcserepekkel borított padlón állva mondta el, hogy a szakértői vizsgálat eredményétől függ, mennyit kell visszabontani és újjáépíteni a tetőből, de bízik abban, hogy ez nem okoz komoly lemaradást. Hozzátette: természetesen van biztosításuk, a káreseményt jelentették. A szóbeszéddel kapcsolatban, amely szerint hegesztés vagy flexelés okozta a tüzet, annyit mondott: amikor az első füstöt észlelték, épp senki sem dolgozott a kupolában, mert ebédszünet volt.

Kovacsics Imre úgy fogalmazott: szerencse, hogy a tűzben senki sem sérült meg, és utólag úgy tűnik, nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Nagyon bízik abban, hogyha esetleg a Mikulás nem is hozza el az avatás pillanatát, karácsonykor már megnyithatják a fürdőt – amely egyébként a tűzeset miatt hatalmas országos figyelmet kapott. – Reméljük, az átadás pillanatát is ekkora érdeklődés övezi majd – tette hozzá.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. makovaros 2011. augusztus 27. 15:00
  „29.
  Én részemről nagyon örülök hogy így látod a dolgokat! Végre egy olyan ember aki nemcsak kritikát ír ide erre az oldalra, hanem tenne is valamit a városért. Én is szeretem ezt a várost. Nekem részemről tetszik az ötlet! Sőt remélem hogy minél többen csatlakoznának erre a dologra ha lenne rá lehetőség.

  Szent igaz hogy összefogással sok mindent lehetne elérni. (pl: egy utcai lakói megcsinálják a saját utcájuban lévő járdát-Nyilván az önkormányzat anyagi (mondjuk adna 200 db járdalapot) támogatásával De mondok még egyszerűbbet összefogás nélkül pl: mindenki levágná a saját háza előtt a füvet. stb.”
 • 29. Takavaka 2011. augusztus 25. 21:54
  „27. makovaros!
  Köszönöm az információt.
  Azt azért megjegyezném, én nem a dicsőségért vállaltam a felajánlásom. Mint városát szerető ember úgy gondoltam, hogy ez a legkevesebb, amit megtehetek a városért és azokért is, akik hisznek abban, hogy a megépülő fürdő a javunkat fogja szolgálni. Önként, örömmel és szívesen megyek, a romot eltakarítani, ha biztosítanak rá lehetőséget. De még nagyon egyedül érzem magam. Azt gondoltam, hogy lesznek páran, akik mellém fognak állni. Ahol baj van, ott az összefogás csodákra (lenne) képes. Azt javasolnám, tegyük félre a vitát és tegyünk inkább a haladás érdekében!”
 • 28. Francois 2011. augusztus 25. 13:59
  „T:2kedő
  Idézem önt! "Csak ülök és olvasom a sok elmés és hozzáértő kommenteket!" Senki nem írt semmit, hopp ez itt a problem:D Logikában nincs baj, mivel nem sok ész kell hozzá hogy az ember rá jöjjön itt rengeteg a bérbeíró:D Pont tegnap fogadtam, az egyik fórumozó beírása után fix hogy ma lesz egy olyan cikk hogy megmozdult a város!:D És láss csodát megjelent! :D Felhasználó nevet kellene változtatni a kommentelőnek, mivel választáskor pont ugyan ezek hibákat követte el ! :D Részemről nem tartom szavaimat parasztvakításnak, de azért mást igen, az összes kommentet végig olvastam, sehol az ön által beírt mondatok:D Na de van önkritikám tudom én vagyok a bunkó paraszt, ne is méltasson válaszra :D”
 • 27. makovaros 2011. augusztus 25. 13:53
  „15. Takavaka
  Buzás Péter felolvasta testületin a felajánlásod.”
 • 26. 2kedő 2011. augusztus 25. 12:54
  „Tisztelt Francois!
  Minden tiszteletem az önéletrajzához! Azt nem tudom, hogyan nézi a monitort, de segítek:
  Elég,ha a 19. beiró mondat kezdését nézi! Továbbá én nem csak erre az egy cikkre gondoltam, de az ön logikája ideáig nem terjed ki és mint az "önéletrajzából" kiderül nem is terjedhet. Amúgy hozzászólásai tényleg "parasztvakítás"!
  Pl. valahol írta: "ügyvédeim" !!!!!! - Ha önnek "ilyenjei" vannak írjon bátran dolgokat, soha nem kell "bíróságra járni"!
  És nem is moderálják!
  Köszönet nem csak a tűzoltóknak, hanem a fürdő dolgozóinak is a vezetőktől az úszómesterekig mindenkinek a határozott , de udvarias fellépésüknek, hogy nem történt személyi sérülés!”
 • 25. Francois 2011. augusztus 25. 12:15
  „Tisztelt : 3évesférfi Burkoltan lehet írni, ha olvasol a sorok közt akkor otthon vagy ennnnnnyi:D Szerintem zárjuk le ezt a fürdő témát, nagy falat ez nekünk:D Mindenre van ok és okozat. Nem ránk van ez bízva, részemről ennyi :( elképzelésem van , de azt moderálnák úgy is:D Inkább még egyszer, TENX SZÉP VOLT TŰZOLTÓ FIÚK!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 24. 3évesférfi 2011. augusztus 25. 12:04
  „23. Francois: Szóval ezért nem írsz soha tényeket, Tóni? Értem én, de akkor minek írsz akármit is?”
 • 23. Francois 2011. augusztus 25. 12:00
  „T:3évesférfi
  Olvass utána a délmagyarban:D Új szakosodás van, ha igaz tényeket írsz , mész a bíróságra...... próbáld ki.......egy két ismerősöm járt már így....”
 • 22. 3évesférfi 2011. augusztus 25. 11:53
  „21. Francois: Arról van szó, hogy senki nem tud semmit, csak nagy magabiztossággal kinyilatkoztatja a saját meggyőződését, mint tényt és megkérdőjelezhetetlen igazságot. Te is csak ködösítesz a meg nem nevezett városban hallott történeteddel, meg hogy neveket nem mondasz, mert nem akarsz bíróságra járni. Nesze semmi, fogd meg jól.
  Ovi ez.”
 • 21. Francois 2011. augusztus 25. 11:39
  „Tisztelt:2kedő
  Segíts nekem, mert buta parasztgyerek vagyok:D Te hol olvastad ezeket?!"Úgy hallottam...., Állítólag......, Azt beszélik...,
  Valaki látta...., Jól értesült forrástól tudom....." treon fórumozó társnál esetleg, de most vagy én vagyok hülye, vagy a monitorom de sehol nem találom ezeket a hozzászólásokat! Ha van rá mód és lehetőség homályosíts már fel...... Csak úgy mellékesen , pár éve ülök az egyik más városban levő halászcsárdában és egy milliárdos építkezési cég ott osztja szorozza mi lesz 2 év múlva, én jót röhögök hisz nyereségesek mit ad Isten választáskor csődbe mentek :D Jó a jósnőjük:D Várost, céget nem írok mert nincs kedvem bíróságra járkálni...... maradjunk abban van aki tudja a fórumozók közül.....sok minden előfordul, fordult és fordulni fog ebben az építőiparban.... amire sose derül fény! Egy valami tiszteletre méltó , a tűzoltók munkája...TENX SZÉP VOLT TŰZOLTÓ FIÚK!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 20. 2kedő 2011. augusztus 25. 11:12
  „Csak ülök és olvasom a sok elmés és hozzáértő kommenteket! Nagyon jót szórakozom rajtuk:
  - néhányból süt a gonoszság és a sötét elme ( ez a kettő amúgy is összetartozik )
  -néhányból kiderül a tudatlanság és a hozzá nem értés: pl:18 Kamunéni...
  Ez a kovacsics a felelos mert o a vezeto neki kellene a szabalyokat betartani. Nincs itt mese. (bemásoltam)
  Csak meg kell nézni a helyesírást!!!! A jelenlegi müködő fürdőnek semmi köze nincs az épülő fürdőnek,a szabályokat az építőnek kell betartatni és betartani!
  De KamunNeni okos ,tanult,iskolázott: megvan neki a 8 általános, 4 első és 4 második!
  -nagyon tetszenek még azok az írások, amelyek így kezdődnek: Úgy hallottam...., Állítólag......, Azt beszélik...,
  Valaki látta...., Jól értesült forrástól tudom.....:-)
  Hát további jó írásokat kívánok minden bátor "odamondogatónak" és "mindentudó hírterjesztőnek"! Csak vigyázzanak, mert náluk is lehet tüzeset és nem biztos, hogy akkor is ilyen bölcsek és megértőek lesznek!”
 • 19. tron 2011. augusztus 25. 01:52
  „állítólag ez a Keviép nem szeretett fizetni egyetlen alvállalkozónak sem...hm hehe...ez a tűz meg csak úgy magától felcsapott...”
 • 18. KamuNeni 2011. augusztus 24. 17:51
  „Nem kell ahhoz hogy tuz legyen senkinek se ott tartozkodnia abban a pillanatban. Volt mar ugy is tuz hogy a melosok elmentek haza es csak masnap hajnalban lobbant a lang amit a delelotti szikra okozott.

  Biztos hegesztettek vagy flexeltek vagy csikket dobtak el vagy ki tudja Mi, de magatol nem lett lang az biztos!!!

  Ez a kovacsics a felelos mert o a vezeto neki kellene a szabalyokat betartani. Nincs itt mese.”
 • 17. Tibi71 2011. augusztus 24. 17:14
  „Természetesen a hegesztés után ebédszünetet tartottak, így pontos az információ.”
 • 16. Francois 2011. augusztus 24. 16:35
  „Tisztelt:15. Takavaka
  Mi nem aggódunk, ha Kovacsis Úr , meg a vezetés megígérte hogy kész lesz akkor tuti, minek ide segítség. Mi hiszünk ebben a projektben, mellékesen meg ne veszélyeztessük a Makói lakosok életét, vannak szakemberek alpinisták bízzuk rájuk a munkát, nehogy nagyobb baj történjen.”
 • 15. Takavaka 2011. augusztus 24. 16:22
  „Bemásoltam ismét a felajánlásomat, mert nem sok foganatja volt, mondhatni semmi. Az ész osztás a klaviatúra mellől az nagyon megy sokaknak, de tenni valamit, az már nem.

  A történteken már nem lehet változtatni. Sajnos. A fontos az lenne, hogy a szakértők mielőbb nyilatkozzanak a hogyan továbbról, mit kell visszabontani, mit kell pótolni stb. A lényeg az, hogy mielőbb folytatódhasson a munka ne sokat csússzon az átadás.
  A magam részéről felajánlanám kétkezi munkámat, a keletkezett romok eltakarításához, vagy máshoz, ahol használható lehetek. Arra kérem azokat, akiknek még szívügyük a fürdő sorsa és a lehetőségük engedi, tegyenek ők is így!
  Azt tudom én is, hogy egy építési terület veszélyes üzem. Oda belépni csak az arra illetékeseknek és védőfelszerelésben lehet. (Munkavédelmi bakancs, munkavédelmi sisak stb.) De talán szervezett keretek között a felajánlott segítség hátha hasznosítható, az építő munka mielőbbi folytatása érdekében!”
 • 14. Francois 2011. augusztus 24. 16:08
  „Tisztelt"hajosinas"
  Ügyvédeim szerint nem hangulatkeltő tartalmú. Ez egy kérdés volt, az hogy ön túlképzett és lehet következtetéseket von le az pozitív gondolkodásra vall. Mint említettem , én paraszt gyerek vagyok nem értek ezekhez a dolgokhoz, spontán csak azért kérdeztem hátha valaki kisegít. Kérem tisztelettel, semmi hátsószándék nincs ebben. Amihez nem értek ahhoz kértem segítséget fórumozó társaimtól, így lehet egyszer öntől is tanácsot kérek 70- évesen biztos van élettapasztalata. Nem szégyen a tudatlanságom, inkább becsülendő a segítségkérésem , mint hogy hülyeségeket, ne adj Isten rémhíreket írnák ide! Köszönöm hogy végig olvasott és további szép napot kívánok önnek!”
 • 13. hajosinas 2011. augusztus 24. 15:53
  „Tisztelt "Francois" !
  Nem kenyerem a szócséplés, meg a kioktatás, de megjegyzése alapján meg kell kérdeznem Önt. Ön szerint a 2."mackósajt", a 4.szám alatti"szpirigonzálesz" vagy akár az Ön 10. szám alatti beírása "a ködbér melyik tűzveszélyességi osztályba tartozik?" nem hangulatkeltő tartalmú?
  Esetleg nem rosszindulatú szándékú bejegyzés? Netalán Morbid ami a Magyar értelmező szótár szerint "torz,beteges" fogalmat takar ?
  Mert ha nem jól látom akkor be kellene íratkoznom az általános iskolába és újabb vizsgákat tenni.Csak tudja ezzel meg az a baj,hogy annyit érnék el vele,hogy az értelmezői készségem sokkal alacsonyabb színtű lenne mint így közel a 70-ik születésnapomhoz.Így aztán megpróbálom magamat a továbbiakban is önképzéssel a mai kor követelmény szítjén tartani.”
 • 12. Francois 2011. augusztus 24. 12:31
  „Mellesleg tudom mi a kötbér :D"szerződést biztosító mellékkötelezettségek" direkt írtam ködbérnek..... gondoljon mindenki amire akar?! :D :D Én gondoltam....... csak úgy parasztésszel.......”
 • 11. makovaros 2011. augusztus 24. 12:02
  „6. jogos.
  Kötbér az akkor van ha a kivitelező nem készül el határidőre, akkor van.”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megyéhez csatlakozna Mezőhegyes

Csongrád megyéhez csatlakozna a békési Mezőhegyes – az erről szóló szándéknyilatkozatot a napokban fogadta el a város képviselő-testülete. Tovább olvasom