Délmagyar logó

2019. 02. 15. péntek - Kolos, Georgina -1°C | 9°C Még több cikk.

Makói fürdőterv százhatvanmillióból

A felhalmozási kiadások terhére 160 millió forintot különített el Makó önkormányzata idei költségvetéséből a város összképének, régiós szerepének megváltoztatására képes fürdőkoncepció terveinek elkészítésére.
A felhalmozási kiadások terhére 160 millió forintot különített el Makó önkormányzata idei költségvetéséből a város összképének, régiós szerepének megváltoztatására képes fürdőkoncepció terveinek elkészítésére. A végleges döntés még nem született meg arról, hogy a kérdésessé vált ötvenméteres úszómedence kiváltása miképpen történjen meg, ám a városvezetés a turizmusfejlesztés miatt mindenképpen sürgetőnek tartotta a beruházáshoz szükséges terveztetést.

Buzás Péter polgármester ezzel kapcsolatban lapunknak elmondta: a fürdőberuházás nettó 3–3,5 milliárd forintba fog kerülni. Úgy fogalmazott: ez a városi költségvetés számára akkora falat, ami meghaladja az önkormányzat erejét, így uniós pályázaton remélnek pénzt, de hitelfelvételre is szükség lesz. Az ügyben figyelemmel kell lenni a turizmus trendjére is, ki kell ugyanis találni, milyen igények lesznek meghatározóak öt vagy tíz év múlva.

Buzás Péter kiemelte: minden korábbinál nagyobb felelősséget jelent ennek a hatalmas összegnek a befektetése, ezért az önkormányzat számos szakértő tanácsát, véleményét meghallgatta az elmúlt hetekben. A tervezőt pályázat útján választják ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az élhető Marosért kenuznak Szegedig

Makóról indult tegnap utolsó etapjára a Maros-túra kenus csapata, melynek tagjai Dévától Szegedig… Tovább olvasom