Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Makói grafikák a dániai Maribóban

Az egykori, Kocsis Imre által vezetett makói grafikai művésztelep alkotásaiból nyílt kiállítás a dániai Maribo városában.
Az egykori, Kocsis Imre által vezetett makói grafikai művésztelep alkotásaiból nyílt kiállítás a dániai Maribo városában. A kiállítás anyagát a makói József Attila Múzeumban őrzött művésztelepi gyűjteményből válogatták össze – tudtuk meg Halmágyi Pál igazgatótól. Összesen hatvankét alkotást vittek ki azt követően, hogy a megyeházán dolgozó Tóth Attila művészeti író meghívására a közelmúltban Makón járt Csongrád dániai testvérmegyéjéből, Storstromból néhány művész, és lenyűgözte őket a múzeum kollekciója.

Az anyag reprezentálja a művésztelep legrangosabb alkotóit, az itt felbukkant stílusokat, korszakokat. A megnyitón Halmágyi Pál múzeumigazgató Makó hagyományairól, kultúrájáról beszélt, Tóth Attila pedig a grafikai alkotótábor jelentőségéről, értékeiről. A tárlat november 11-éig látható Maribóban. Az anyag viszonzásaként a jövő évi városnapon várhatóan az ottani hasonló alkotótábor kincseiből nyílik majd kiállítás Makón, s ennek nyomán a két város közötti kulturális kapcsolatok megélénkülésében is reménykednek a szervezők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fazekas Lajos filmje a makói 1956-ról szól

Bemutatásra vár az 1956-os forradalom makói eseményeit ábrázoló háromrészes dokumentumfilm, amit a… Tovább olvasom