Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Makói iskolakezdés ezerhatszáz diákkal

Makó - Makón ilyen nagy létszámú tanévnyitót még sohasem tartottak: az összevont, új Makói Általános Iskola ezerhatszáz nebulója és kétszáz pedagógusa, valamint több száz szülő köszöntötte tegnap reggel az idei oktatási idény első napját a Hagymaház szabadtéri színpadán.
Makón ilyen nagy létszámú tanévnyitót még sohasem tartottak: az összevont, új Makói Általános Iskola ezerhatszáz nebulója és kétszáz pedagógusa, valamint több száz szülő köszöntötte tegnap reggel az idei oktatási idény első napját a Hagymaház szabadtéri színpadán. Az intézményt fenntartó önkormányzat nevében Buzás Péter az erők összefogásáról, az új direktor, Almási Pál pedig a versenyképes tudásról beszélt.

Mint korábban megírtuk, a makói önkormányzat idén nyáron összevonta, közös irányítás alá helyezte az általa fenntartott három általános iskolát, a Belvárosit, a Kertvárosit és az Almási utcait. Az így létrejött Makói Általános Iskolához tartozik még tagintézményként a nagyéri és a királyhegyesi általános iskola is. Az így létrejött mamutintézménynek ezerhatszáz diákja és közel kétszáz pedagógusa van – így nem csoda, hogy az új intézmény tegnap reggel olyan nagyszabású tanévnyitót rendezett, amekkorát a város még nem látott.

Almási a célokról

Az új intézmény direktora, Almási Pál, aki az Almási utcai iskola igazgatója volt eddig, a tanévnyitón többek között azt mondta: az új tagintézményekben is szeretné meghonosítani az Almásiban már működő eszköz- és tartalomfejlesztési koncepciót. A cél a korszerű, versenyképes tudás, amely a diákok számára az egész életen át tartó tanulás alapja lehet.

A Hagymaház szabadtéri színpadán először az elsősök adták elő tanévkezdésről szóló kedves kis műsorukat, majd elsőként – a fenntartó önkormányzat nevében – Buzás Péter polgármester beszélt a diákokhoz, a tanárokhoz és a szülőkhöz. Úgy fogalmazott: az általános iskolák összevonására Makón azért került sor, hogy az intézmények ne egymással versengjenek, hanem erőiket összpontosítva a megye, a régió más intézményeivel – ugyanúgy, ahogy a korábban egyesült szegedi felsőoktatás szeretné felvenni a versenyt a világ nagy egyetemeivel. Ugyanakkor a diákok mindennapi életében nem változik semmi, továbbra is mindenki ugyanabban az épületben tanul, ahol eddig, és a tagintézmények továbbvihetik hagyományos értékeiket – a matematika tagozatot, a művészeti oktatást, a drámapedagógiát, vagy például a sporttagozatot.

A város első embere újfent megköszönte az eddigi munkát a tagintézmények volt vezetőinek, a pedagógusoknak és mindazoknak, akik részt vettek az átszervezésben. Ajándékokat is hozott: az ötödikesek a Mi városunk című városismereti könyvet kapták azért, hogy ne csak szeressék, de ismerjék is városukat. A tanévnyitó a művészeti oktatásban részt vevő diákok gálaműsorával zárult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leágazás és elkerülő is épül az M43-ashoz

Makó - Egy elírás miatt aggódik sok makói az M43-as gyorsforgalmi út építésével kapcsolatban –… Tovább olvasom