Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Makói járdaépítés

Makó - Számos minőségi panasz érkezett, érkezik a makói járdaprogrammal kapcsolatban. A tervezettnél két kilométerrel kevesebb gyalogutat építenek, szigorúan ellenőrzik a munkálatokat.
Ha kell, megbontják az elkészült járdaszakaszok felszínét, és folyamatosan, szúrópróbaszerűen ellenőrzik a makói önkormányzat szakemberei az idei járdaépítések menetét. Évek óta folyamatosan érkeznek panaszok a városvezetéshez az utóbbi időben rossz minőségben kivitelezett gyalogutak miattl. Az idei kivitelezések kontrollját az uniós beruházásokat jellemző szigorral végezik. Az idén makói vállalkozás, a Szabókert Kft. nyerte el a 34 milliós projekt megvalósításának lehetőségét.

A vasútállomás körüli utcákban jelenleg díszburkolattal fedik a járdákat, ez a technikai megoldás ugyan költségesebb, mint az aszfaltöntés, ám korszerűbb. Makó pályázaton 20 és fél milliót nyert, amiből valamivel kevesebb, mint három kilométernyi járda valósulhat meg. Eredetileg 4,9 kilométernyi gyalogutat építettek volna idén.

Olvasóink írták

  • 2. Zsolti a Béka 2007. november 05. 22:14
    „Ez is olyan mint a szelektív hulladék gyüjtés!

    Van akinek jár, van akinek járni jár, csak nem jut!”
  • 1. triatlonos 2007. november 01. 08:05
    „A járdaépités nem egy bonyolult technológiai folyamat. Van néhány művelet, amit el kell végezni, és az anyagot bele kell tenni, majd a végén az esztétika, ami látszik. Az ellenőrzése is akkor a leghatékonyabb, ha menetközben történik, és nem utólag! Nagyon fontos művelet a kivitelező kiválasztása, de abban teljesen biztos vagyok, hogy Makón nem csak egy kivitelező tud járdát épiteni! Még talán egy észrevétel - gépészként -a járdaépités szezonális munka, tavasztól -őszig, ezért nem minden esetben célszerű a profi parképitőt ezzel terhelni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hoppon maradt kétszáz makói munkás

Makó - Mégsem fog kétszáz makói dolgozni a romániai Nagyszentmiklós ipari parkjában. Két hónap után… Tovább olvasom