Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Makói közüzemi díjak: emelkedés és csökkenés

Zömmel az infláció mértékében emelte Makó képviselő-testülete a közüzemi díjakat, de volt, ami nem változott, sőt a kéményseprésért – az áfacsökkentésnek köszönhetően – még kevesebbet is kell fizetni jövőre, mint idén. A tegnapi testületi ülés előtt átadták Szekeres Imre új makóicímer-festményét.
Rendhagyó módon egy Makó címerét ábrázoló, nagyméretű festmény átadásával kezdődött a város képviselő-testületének tegnapi ülése. A mű alkotója Szekeres István, a város díszpolgára, ajándéknak szánta a címert, ami a városháza nagytermében központi helyet foglal el tegnap óta. Ezt követően Makó általános iskolásai karácsonyi műsorral kedveskedtek a képviselőknek.

Csaknem egyhangúlag fogadták el a képviselők a tucatnyi, közüzemi díjak emeléséről szóló előterjesztést. Az árak többnyire az infláció mértékével, 2-7 százalék közt emelkednek jövőre. Az áfaváltozásoknak köszönhetően viszont a csekély emelés mellett is kevesebbet kell fizetniük 2006-ban a makóiaknak a kéményseprésért, mint idén, illetve nem változott a mezőőri járulék sem.

A napirendi pontok sorában az illetékes vezetők beszámoltak az ipari parkban megvalósuló beruházásokról, valamint a kistérségi társulás utóbbi időszakban végzett munkájáról. Ennek kapcsán Bodzsár Erzsébet képviselő megemlítette, hogy megszűnt a kövegyi idősek napközi otthona. Csomor Ágnes hatósági osztályvezető hozzáfűzte: a kistelepülést nem kötelezi törvény ilyen intézmény fenntartására, amire egyébként forrása sem maradt. Egy nemrég lezárult vizsgálat eredményeiről számolt be Makó két óvodaközpontja, a revízió mindent rendben talált. Ennek kapcsán Orbán Imre képviselő felvetette: megoldott-e Makón a diétás étkeztetés. Bende Sándor, a kommunális kht. igazgatója erre elmondta: januártól mind a 80, diétára szoruló makói iskolás megkapja az egyedi ebédcsomagokat.

A város vezetői egyhangúlag döntöttek a tanyagondnoki szolgálat elindításáról, valamint megszavazták a rákosi és a hertelendi orvosi rendelők felújításáról szóló előterjesztést. Számos javaslat elhangzott a város jövő évi szoborkoncepciójára, ám a konkrét megvalósításról majd a 2006-os költségvetés ismeretében döntenek. Kisebb vita kerekedett a belvárosi taxiállomás és a Kígyó gyógyszertár parkolási lehetőségei és a forgalom körül, az erről szóló határozati javaslatot levették a napirendről, és jövőre döntenek az ügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makónak török testvérvárosa lehet

A törökországi Atca önkormányzata szeretné, ha Makó testvérvárosa lehetne a település. Török… Tovább olvasom