Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Makói panzió – európai uniós pénzből

A 43-as főút jelentős forgalomnövekedése indokolta az új, tizenkét szobás makói panziót, aminek építését 22 millió forinttal támogatta az Európai Unió. A szálló négy új munkahelyet teremtett, és aktív szereplője lehet a városi és környékbeli turizmusnak.
Ami a makóiak szinte mindegyikének elviselhetetlen nyűg, a vendéglátásban dolgozóknak előnyt hozott: a január óta több mint kétszeresére duzzadt nemzetközi tranzitforgalomra alapozva új panzió nyílt Makónál, a 43-as főút mentén. Az Autós csárda mögötti, korábban leginkább üresen álló vagy a kiöntő Maros vizétől fenyegetett területen jókora, tizenkét szobát és kiegészítő helyiségeket tartalmazó épületet húztak fel – alig több mint egy esztendő alatt.

Szabó Sándor, a napokban megnyílt szállót működtető vállalkozás vezetője megerősítette azt az információt, amit a parkolóban álló tábla is hirdet: a panzió építését az Európai Unió támogatta.

– A Regionális Operatív Programhoz nyújtottuk be a pályázatunkat, mert úgy gondoltuk, hogy a térség fejlődéséhez jelentősen hozzájárulhat egy, a tranzitút növekvő forgalmára alapozott szálláslehetőség. Nyertünk a tenderen, ennek megfelelően a bekerülési költség ötven százalékát, összesen 21,9 millió forintot vissza nem térítendő támogatásként használhattunk fel a szálló megvalósításához. A szerződésnek megfelelően legalább öt évig ilyen profillal kell üzemeltetnünk az ingatlant, hiszen egyébként az elnyert összeg százötven százalékát kell visszatérítenünk – foglalta össze a vállalkozó.

A tizenkét szobából 8 három- és 4 kétágyas, de igény szerint pótágyazhatók is. A panzió megnyitása munkahelyeket is teremtett, a recepció és a kiegészítő szolgáltatások ellátására négy személyt vettek fel, ami említésre méltó tényező a munkanélküliségtől kiemelten sújtott városban.

– Szeretnénk, ha a kistérség új turisztikai tényezője lehetnénk. Szeretnénk bekapcsolódni a térség idegenforgalmi programjaiba is, külföldön is hírét visszük Makónak és természetesen a panziónknak.

Nemrégiben testvérvárosunk, a németországi Löbau centrumában főztünk bográcsost az érdeklődőknek, bemutatva a magyar konyhaművészetet és reprezentálva vendégszeretetünket – tette hozzá az igazgató. A beruházás megvalósításához komoly tereprendezésre volt szükség, hiszen a szálló gyakorlatilag a Maros árterében épült. Szabó Sándor azonban elmondta: bíznak benne, hogy a folyó nem veszélyezteti majd az épületet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezrek a Maros-parti majálison

Ragyogó idő, szórakoztató programok sokasága és portékáival több mint kétszáz árus csalogatta ki a… Tovább olvasom