Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Makói pengeváltás a szakértői pénzről

Makó - MSZP-közeli céget alkalmazott szakértőként a makói önkormányzat, összesen 12 millióért. Miért? – firtatta tegnap Mágori Józsefné fideszes képviselőjelölt.
Az önkormányzat 2002 óta kötött szakértői szerződéseit vizsgálja a makói Fidesz-frakció. A kikért anyagban megtalálták a Szigetvári és Társa Kft.-vel, illetve jogutódjával, a Hang-Out Kft.-vel kötött megállapodást: a cégek stratégiai marketing- és kommunikációs kérdésekben adtak tanácsokat az önkormányzatnak, először havi bruttó 450 ezer forintért, majd 471 ezerért – tájékoztatta a sajtót Mágori Józsefné. Összesen 12 millió forintról van szó. A Fidesz országgyűlésiképviselő-jelöltje szerint közpénzt juttatott ilyen módon az önkormányzat Szigetvári Viktor – korábbi államtitkár, majd az MSZP-kampány irányítója – cégén keresztül az MSZP kampányára. – Vagy ha tényleg munkáért fizetett az önkormányzat, az azért felháborító, mert a városházán legalább 8 ember foglalkozik kommunikációval – közölte a fideszes politikus.

– Tény, hogy szerződést kötöttünk Szigetvári Viktor cégével, de visszautasítom Andrea vádjait: nem utaltunk vissza semmilyen közpénzt kampánycélra – mondta az állításokról Buzás Péter polgármester. Az MSZP képviselőjelöltje azt mondta, Szigetvárinak több mint egy éve nincs köze a céghez, amelyet azért is szerződtettek, mert Hódmezővásárhely kórházának is dolgozott, és az ottaniaknak jó véleményük volt róla. Buzás leszögezte, ebben a ciklusban 102 millió forintot fizetett szakértőknek a makói önkormányzat, mert egyszerre 60 projektet futtat a város, és ezekhez olyan szaktudás kell, amely a hivatalban nincs meg. – Nem politikai alapon választjuk meg őket: a fürdőnél dolgozott nekünk Ruszinkó Ádám, az Orbán-kormány turisztikai szakértője, továbbá Vörös Imre, aki szintén nem vádolható baloldali kötődéssel. Ahogyan a fürdő és több fontos makói épület tervezője, Makovecz Imre sem – és azzal sem gyanúsítható, hogy visszautalná a pénzt bárhová.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. sunyifigyelő 2010. április 23. 18:09
  „Dragi prieteni,deoarece maine MSZP pierde,am fost nevoit sa-mi sterg prietenii (simpatizanti ai partidului) din lista.De maine se schimba sistemul. Mult succes FIDESZ”
 • 42. sunyifigyelő 2010. április 23. 14:45
  „http://www.youtube.com/watch?v=VQ7c45gs0kA”
 • 41. maggyarok 2010. április 20. 15:08
  „Az igaz hogy Buzás Úr marad a polgármester, a közmunkások egyik vezetője pedig az alpolgármester, ma ezt a pletykát halottam Makón!”
 • 40. exchange 2010. április 20. 07:06
  „http://www.delmagyar.hu/valasztasok-2010/mintegy_3_milliard_volt_a_fidesz_bevetele_tavaly/2153301/ egy kis érdekesség”
 • 39. sunyifigyelő 2010. április 19. 19:26
  „Tisztelt "somaocs" még véletlen sincs Buzás Úr nevén, ez egy városi pletyka, az igaz hogy elakarták adni, egy fővárosi Mszp-s lotyónak állítólag, de véletlen se Buzásé!!!”
 • 38. somaocsi 2010. április 19. 19:08
  „Azt tudjátok, hogy a régi Idegosztály épülete Buzás Péter úr tulajdonában van és mellete még számos ingatlan!
  A korházban pedig alig van hely és bekellet zárni a Lonovics utcai Idegosztályt és fillérekért a mi drága polgármesterünk megvásárolta magának.
  És a sok beteg emberrel nem törödve azzal, hogy már alig férnek a Makói korházban.
  Gratulálunk Buzás Péternek ezt is elintézte MAGÁNAK.”
 • 37. mj52, 2010. április 19. 18:34
  „Nem pontosn idéztem az imént, elnézést , helyesen igy szól: D.M./Belföld: "Orgazdasággal gyanúsítják a fideszes önkormányzati képviselőt".”
 • 36. dédi8 2010. április 19. 16:27
  „Kedves r!
  Igazad van. Ebben a formában ingyencirkusz, akár a Hagymafesztivál Nagyecsedi Feketeszemek koncertje. Része a folyamatos választási kampánynak.”
 • 35. mj52, 2010. április 19. 16:10
  „D. M./ Belföld: "Orgazdasággal gyanúsítják a fideszes országgyülési képvselőt" .Csak hogy lássátok a másik oldalt is.”
 • 34. r 2010. április 19. 15:12
  „A makói operettfesztivál nem kultúra akkor mi ingyen cirkusz?Az elmúlt 20 év legnagyobb betegsége az amnézia mert sok politikus és ez minden párt politikusára értendő párttag kisz titkár munkásőr tanácselnök volt csak az már régen el van felejtve !Munkahely akkor lesz ha visszaszerezzük a keleti piacainkat amit külső sugallatra voltunk olyan meggondolatlanok és átadtunk a nyugati barátainknak!Az az érdekes hogy a jó minöségü makói fokhagyma januárba elfogy és helyébe lép a silány kétes eredetű, hogy is van ez ,úgy hogy a kétesen nagyobb a haszon mint a makóin és és azt mondják vennének de nincs akkor nagyon együtt működnek a helyiekkel !”
 • 33. exchange 2010. április 19. 14:36
  „Már nagykorú vagyok :) de miért mi volt olyan jó 98-2002-ig semmi rokonom mesélt róla és nem valami jó dolgokat pl: 32 000 ft-s fizetés havonta. Jó a pénz értékét ne nézzük. de akkor se volt túl sok mindenre elég. Ja rosszabb a munkaerő ahogy itt mondták. ebben igazat adok. de miért? mert Magyarországon elméleti munkásokat képeznek (ez a oktatás hibája) Úgy értem sokan megtanulnak mindent elméletbe de nem tudnak a falba egy szöget ütni. Meg olyanokat oktatnak hogy soha nem lesz rá szükségünk. tanuljunk olyat amit használunk is. Ezen kéne változtatni. Én a fél iskolai anyagot kidobnám ha tehetném és érdemes dolgot tanulnánk.”
 • 32. Foschpisztoj 2010. április 19. 13:45
  „Jellemző, hogy az "Alkalmasabb vagyok..." c. írást levették műsorról. Ciki volt Pétör? Még cikibb, hogy felülről cenzorkodnak, bár sajnos ez már a makói folklór része...”
 • 31. Mc_Mi 2010. április 19. 09:31
  „Exchange
  Neked még nem mondták a szüleid, hogy gyerek ne szóljon bele a nagyok dolgába?
  A hozzászólásaid meglehetősen tükrözik a tapasztalatlanságodat. Tudálékos, de zavaros, amit mondasz.
  Nem kell mindenhez hozzászólni. Az ember néha okosabb, ha hallgat.”
 • 30. sunyifigyelő 2010. április 19. 08:59
  „exchange
  Ha nem kellene ezeket a mocsok politikusokat agyonpénzelni a külföldinek talán maradna! Románia rengeteg cég, tudod mért mert nem kapzsik és hisznek a szavuknak, ja és többet fizetnek mint itt, és szarabb a munkaerő kint!!!!!!”
 • 29. exchange 2010. április 19. 07:32
  „Én meg ezzel gy vagyk hogy a fideszetek se fog munkát teremteni... Miután hogy nem Búzás tehet arról hogy a mocsok cégek nem hajnlandók makón maradni hanem kimenek külföldre mert ott jobb nekik. Pedig itt a ipari park ahol nagyon olcsón kap telket.
  Ilyet meg ne mondjunk: "Az agymosásról pedig ne olyan ember akarjon értekezést kezdeni, aki még mindig a szocikra szavaz. Mára az, aki ezt teszi, vagy nem normális, vagy valamilyen haszonélvezője volt a szoci vezetésnek" Igazából én a fideszbe se bizok volt már kormányon én akkor se én hely de milyen jó életünk. Amúgy meg haszonélvezője vagyok mert eltörölték a sorkatonaságot (én azt nem bírnám néha a torna óra is durva)”
 • 28. dédi8 2010. április 18. 21:25
  „Kedves r!
  Ha nekem nincs pénzem a Szegedi Nemzeti Színház belépőjegyére, nem megyek el a makói ihaj-csuhaj fesztiválra. Nem értem miért írsz ekkora hülyeségeket.
  Egyébként, azért mert nem szeretem még nem kell megszüntetni, viszont a kultúra szót sem kell az Operettfesztivállal együtt emlegetni. Legyen sok program Makón, melyből lehet válogatni és ne csak azért menjenek el rá az emberek, mert nincs pénzük Szegedre menni. Munkahelyeket kell teremteni (nem kiskunfélegyházi munkaerőkölcsönző segítségével 4 műszakos minimálbéres embernyúzókat) és lesz az embereknek pénzük. Meg tudják fizetni és remélhetőleg igényelni is fogják a tartalmas, valóban kulturális igényt nyújtó szórakozást.
  Az agymosásról pedig ne olyan ember akarjon értekezést kezdeni, aki még mindig a szocikra szavaz. Mára az, aki ezt teszi, vagy nem normális, vagy valamilyen haszonélvezője volt a szoci vezetésnek (munkásőr, párttitkár, tanácselnök, tolvaj, megélhetési bűnöző stb.)”
 • 27. mar_ci 2010. április 18. 18:18
  „" Hódmezővásárhely kórházának is dolgozott, és az ottaniaknak jó véleményük volt róla.."
  Mi meg higgyük el ezt.
  A szoci Buzás napi kapcsolatban van a FIDESZ-es hmvásárhelyi kórház igazgatójával. Egyszer csak a főigazgató megjegyzi:
  - Te Péterkém, nálunk dolgozik egy Szigetvári nevű szakértő, aki igen jól dolgozik. Nektek nincs valami megbízás neki?
  - Dehogynem. Most, hogy mondod, adnánk neki 3 évre való szövegezési feladatot, havi 470 ezerért- mondta Buzás és már meg is kapta a Szigetvári telefonszámát a főigazgatótól, estleg Lázártól.
  Ez a történet így igen valószerűtlen. Itt arról van szó, hogy a megbízási tárgyalásokon a Szigetvári referenciaként említhette azt, hogy kiknek is dolgoztak.
  Mivel évek óta folyik ez a tanácsadás rendszeresen, az összeg meg egyforma, nyilvánvaló, hogy nem lehet arányos a kifizetett összeg a kért teljesítményhez. Ha tanácsot kérek, akkor konkrét témában konkrét összegért szerződnek.
  Csakhogy minket megint idiótának néznek.
  A helyzet az, hogy a város polgármestere a makóiakkal konzultáljon arról, hogy mit is szeretnénk. De erről szó sincs. Ennyi pénzből meg jobb tanácsokkal látnánk el és még a pénz is itthon maradna.”
 • 26. xxx666 2010. április 18. 18:10
  „"mar_ci"
  temetői tevékenységéra utaló megjegyzéseket tettünk stb, ezekről van számla, mert pletykálnak ezt is azt is a városban!De nem mindegy, ki kicsoda ezen a fórumon!”
 • 25. mar_ci 2010. április 18. 17:55
  „18. Magdi
  Kicsit be vagy szűkülve. Értelmezd, amit leírtam!
  "...amikor még konkrétabban ráutaltunk..." Ez annyit jelent, hogy a képviselői gombnyomogatásról, a közös felelősségről írtunk, sőt, hogy még konkrétabb legyen a temetői tevékenységéra utaló megjegyzéseket tettünk stb
  "...akkor egyszer sem igyekezett ezt cáfolni." A Laci, az MSZP, a képviselő, a baloldalon ülő képviselő, a búcsúztatókat elmondó, az nem lehet más, mint a megnevezett.
  POLARIS
  A megjegyzésed igen durva. A veled nem egyformán gondolkodóknak is helye van Makón és Magyarországon. Örülünk a hatalomátvételnek, de csak velük együtt lehet normális országot építeni.”
 • 24. exchange 2010. április 18. 14:40
  „"Amennyiben valódi kultúrára vágysz olvass Petőfit, József Attilát, járj a Szegedi Nemzeti Színházba (most kedvezményes bérletek is kaphatók)." ez jó de könyvet már 5 éve nem olvastam akkor is csak kötelezőt mert ott a internet sokkal jobb meg jobban beletom magam élni a 3d-be minda 1d-s könyvekbe. :) Szegedi nemzeti szinház. Mért járnék oda mikor itt is van szinház. különben is kedvezményes de nekem a 2000 ft/fő mindig sok egy kicsit a makói 500 ft /fő meg mindig jobb. Példa Csárdáskirálynő Makón fejenként 500 ft 3 voltunk a 1500 ft szegeden 5000 ft/fő 3 főre 15000 ft azért nem mind1.”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem mindenhol megy a víztoronyturizmus

Makó - Makón és Hódmezővásárhelyen már felfedezték a helyi víztorony idegenforgalmi jelentőségét,… Tovább olvasom