Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 21°C | 28°C Még több cikk.

Makói telediagnosztika

Makó - Tegnap hivatalosan is befejeződött az az összesen 1,7 millió eurós magyar–román projekt, amelyben korszerűen felszerelt telediagnosztikai rendszer épült ki a makói kórházban.
Megírtuk, a beszerzett új képalkotó diagnosztikai berendezésektől gyorsabb, jobb vizsgálati eredmények várhatók, a telediagnosztikai rendszertől pedig az, hogy a közeli településeken élőknek nem kell Makóra utazniuk – a leleteiket küldik el és értékelik ki a kórházban. Ehhez eddig csanádpalotai, maroslelei, mórahalmi, kisteleki és szegedi rendelők csatlakoztak, de a rendszer továbbra is nyitott. A fejlesztés Makóra eső költségvetése 135 millió forint volt. A kórház főigazgatója, Baráth Lajos azt mondta, a rendszert már naponta alkalmazzák.

A projektzáró alkalmából a kórházban felavatták Héjja Antal vásárhelyi szobrász Szűz Máriát ábrázoló reliefjét. A művész azt követően döntött az alkotás elkészítéséről, hogy beteglátogatóban járt az intézményben, és mélyen megérintette az itt dolgozók lelkiismeretessége, hivatásszeretete.

Olvasóink írták

  • 2. pog 2012. november 18. 09:19
    „Majd a kormány ezt projektet is lenyúlja...”
  • 1. Qllancs 2012. november 17. 13:23
    „Nem bezárják a korházat ?? minek fejlesztettek akkor ?? v máshol írják :Makón nincs igazgató kinevezve ..mikor összevonták lézervásárhellyel ??
    Most akkor : van ..v. nincs ??? kórház ????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játékvezetőket toboroznak Makón

Játékvezetőket toboroz a Magyar Labdarúgó Szövetség. Ha Makón lenne legalább 10 jelentkező, városunkban kihelyezett oktatást biztosítanának.
Tovább olvasom