Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Makói útépítés a lakótelepen

Makó - A makói Ráday és Petőfi utcák csaknem használhatatlanná kopott útjának aszfaltozásán dolgozik a Délút Kft. Ezen a szakaszon többé már nem kell felbontani a burkolatot, mert a csatorna régóta kész. A város ötvenszázalékos támogatással végezheti a munkát.
Összesen 2700 négyzetméternyi útfelület aszfaltozására volt szükség a makói Ráday és a Petőfi utcában. A több ezer ember által lakott lakótelepi rész útburkolata az utóbbi hónapokban már csaknem járhatatlanná vált. Marosvári Attila alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: ez a munka tízmillió forintból valósulhatott meg.

A Rádayn pénteken már a munka végén járt a brigád. Fotó: Illyés Szabolcs

Ezen a környéken – lévén, hogy lakótelepi lakások tartoznak ide – már megvalósult a csatornázás, így a várhatóan jövőre induló szennyvízberuházás során ezen a szakaszon már nem kell újra feltörni a burkolatot. A kivitelezést a Délút Kft. nyerte el, és tegnapi ottjártunkkor már a munkálatok befejező fázisa folyt. Marosvári elmondta: az önkormányzat pályázatot nyújtott be erre a célra a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanácshoz, így ötvenszázalékos önerő mellett 9,7 millió forintból a lakótelep szilárd burkolatú útjait felújíthatták. Az utakat a '70-es években építették, azóta gyakorlatilag általános felújítás nem történt.

Buzás Péter polgármester hozzátette: az útfejlesztéssel együtt sikerült a járdákat is megújítani. A Ráday és a Petőfi utcák ugyanis az önerős járdaprogram idei ütemében is benne voltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európában rájöttek: a makói hagyma jobb

Makó - Tizenöt éve nem volt olyan jó ára a makói fokhagymának, mint idén, ezért most megkétszerezték… Tovább olvasom