Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Makón a belvíz az úr, válságstábot hívtak össze - Fotók

Vasárnap este a heves esőzés miatt a makói Honvéd városrész több, mélyebben fekvő utcája víz alá került, a víz néhol az emberek otthonába is betört.
Sok ottani lakos panaszkodott hétfő reggel, hogy a víz elöntötte az udvarukat, sőt a házukat is, volt, ahol harminc-negyven centi magasan állt a víz.

Tönkrementek a bútorok, a szőnyegek, a padló, megrongálódtak a házfalak. Az önkormányzat közleményében azt írta, az elmúlt 24 órában megközelítőleg 100 ml kiadós eső esett Makón és környékén, mely a város több területén is kaotikus helyzetet eredményezett.
 
Vasárnap este a heves esőzés miatt a makói Honvéd városrész több, mélyebben fekvő utcája víz alá került. Fotó: Szabó Imre - GALÉRIA

A vízelvezető árkok nem bírták elvezetni a nagy mennyiségű esővizet, így az számos utcát és ingatlant is elárasztott.Tegnap éjszaka az önkormányzat és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Hatóság és a katasztrófavédelem munkatársai azonnal intézkedtek: beindították a szivattyúkat, segédkeztek a személy- és vagyonvédelem biztosításában. Farkas Éva Erzsébet polgármester a rendkívüli helyzetre való tekintettel az éjszaka folyamán személyesen is bejárta az érintett területeket, majd válságstábot hívott össze. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olasz autók adtak egymásnak randevút a Maros partján

Olasz autók adtak egymásnak randevút a Maros partján
Olasz autók találkozóját rendezték meg a hét végén első ízben Makón, a Maros-parton. Az érdeklődők… Tovább olvasom