Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Makón a civilek jelöltje Márton Imre

Makó - Új stílus, új lendület, új munkahelyek – ezzel a szlogennel mutatkozott be keddi sajtótájékoztatóján Márton Imre, aki független jelöltként indul a polgármesteri tisztségért.
Önkormányzati képviselő, vállalkozó, rádiós műsorvezető, Európa-szerte jegyzett aikidoedző, a Városépítők Társaságának elnöke. A sajtótájékoztatón egyszerű makói polgárok – orvos, gazdálkodó, egyetemista, vállalkozó – mondták el, hogy azért jó jelölt, mert pártérdekek helyett az emberek érdekeit tartja szem előtt, becsületes, nagy munkabírású, az önkormányzati munkában tapasztalt. Márton Imre elmondta: polgármesterként sosem menne szembe a makóiak akaratával, fő szempontja a helyi vállalkozók és gazdák támogatása, a munkahelyteremtés volna, és az, hogy a fiatalokat megtartsa, visszacsábítsa a város.

A polgármesterjelöltet támogatásáról biztosította a Civil Mozgalom és a Jobbik, de olyan civilszervezetek is, mint a Makói Gazdasági Egyesület, a Csanád Vidék Egyesület és a Tisza–Maros Romákért Egyesület. Márton Imre egyébként négy évvel ezelőtt is indult a polgármesteri tisztségért, akkor a Fidesz támogatásával. A Fidesz most Mágori Józsefnét indítja, aki viszont négy éve volt két civilszervezet, a Jobb Makóért Egyesület és a polgári körök jelöltje.

Olvasóink írták

75 hozzászólás
 • 75. vidake 2010. augusztus 14. 14:00
  „Kedves Lokálpatrióta tudnod kell,hogy Martonosi alatt nem volt FIDESZ.Nem engedett be egy értelmes embert sem az alapszervezetbe,mert félt hogy okosabb lesz valaki és őt kidurja a helyéből.Mágoriné húsz éve a jobb oldal egységén munkálkodik és rendelkezik azzal a küldetéstudattal,amivel közöttük senki.Más választás nem is lehetett, a FIDESZ részéről,mint Mágoriné,hiszen mint önkormányzati képviselő a dohos szocialista gondolkodásmóddal ellentétben a munka és az alkotás áll gondolatainak középpontjábaqn.Bizonyította mint vállalkozó a rátermettségét és mégjobban bízonyítani fogja a választás megnyerése útán a rátermettségét.Azo n túl pedig a magyarok közös vonása,hogy két ember akkor ért egyet,ha a harmadikat szidják,Mindenki elhiheti,hos Buzásnak több az ellensége és nagyobb közutálatnak örvend,mint Mágoriné.”
 • 74. Surmó 2010. augusztus 08. 09:40
  „Ja! Ritkán kommentelek, akkor érthetően.”
 • 73. scott1 2010. augusztus 08. 09:34
  „T. Surmó!
  Szó sincs róla! Ugyanarról beszélünk, és csak azért hivatkoztam rád, mivel a Te keményebb idézeted nem zavart bizonyos személyeket, addig az én hozzászólásom pedig kicsapta a biztosítékot... A képességről pedig felesleges több szót is vesztegetni mert a helyére került :)”
 • 72. Surmó 2010. augusztus 08. 09:17
  „Te scott1!
  <moderálva> Állandóan rám hivatkozol, mintha nem lett volna igazam.
  De mondok jobbat!
  Egy szegedi ismerősöm kérdezte, hogy miért van egy halom makói városházás meló hirdetés. Mondom nem tudom.
  Megkérdeztem egy testületi tagot, ennyit mondott szó szerint:
  -Menekülnek a patkányok a süllyedő hajóról.
  És mit ne mondjak teljesen igaza volt.
  Zolika is elmenekült. Mint egy igazi jó patkány. Ő már nem tartja azért a hátát amit az elmúlt néhány évben összehoztak. Ő már nem felelős semmiért. Itt se volt. Észre se vette. Nem is tudja. Amolyan igazi jó szoci szokás szerint.
  Jó messze ment szerencsére. Képviselje kint a szegény itthon meghurcolt és jogtalanul bántott kitelepült romák ügyeit :D:D

  Vitázzatok a büfé szakon tovább, ha csak ennyit takar be a képességetek.”
 • 71. Lokálpatrióta 2010. augusztus 07. 13:58
  „öv2010: "Új makói fidesz" olyan szépen írtad :-) Hogyan is jött létre az "új makói fidesz"? Szavazott a választmány, de az eredmény nem Andreának kedvezett, tehát mi a logikus, DEMOKRATIKUS lépés? Oszlassuk fel a "régi" makói fideszt! Na ez a Fidesz demokráciája! Gratulálok...tehát ha ti juttok hatalomra, akkor Makóra is ez vár? Aki azt meri mondani, hogy "nem" annak mennie kell? Már előre félek...”
 • 70. öv2010 2010. augusztus 07. 10:40
  „TihanyiZ: A helyzet a következő: Mágoriné Andreáék 2006-ban Jobb Makóért Egyesület + Polgári Körök színekben indultak, Márton(osi) Imre Fidesz színekben. Mágoriné Andreáék akkor meg akartak egyezni
  Mártonossi Imréékkel, hogy ne legyen két induló Búzással szemben. Nem álltak velük szóba.
  Ugyanez megismétlődött idén tavasszal az országgyűlési választások előtt is, hasonló eredménnyel, mármint hogy nem voltak hajlandók tárgyalni.
  Júniusban, újabb puhatolózó tárgyalásokat kezdeményezett a Fidesz, amire gőgös lekezelő válasz jött ismét Mártonossi Imrétől. Újra nem akart tárgyalni.
  Tehát: Az új makói Fidesz potentátjai 4 éve próbálnak tárgyalni, de Mártonossi Imre erre nem hajlandó.
  Ennek hangot fogunk adni szélesebb fórumon is. Meglátjuk innentől, hogy mire megy Mártonossi Imre a Jobbikkal, roma szervezettel a háta mögött. Ne legyen így, de egy egy választási gyűlésen gyakorolhatja a mesteri aikido és kendo tudását, hogy élve megússza a támogatói között feszülő érdekellentéteket.....”
 • 69. Lokálpatrióta 2010. augusztus 07. 08:55
  „TihanyiZ: 2-3 hely a Városépítőknek? A saját sleppjét sem tudta betolni, mert lefeleződtek a helyek az önkormányzatban: mostmár csak 11 hely van a listásokkal együtt 22 helyett! Magukat sem győzik! :-) De szerettem volna ott lenni, mikor ment a kiabálás a listás helyekért és a körzetekért :-)”
 • 68. TihanyiZ 2010. augusztus 07. 00:01
  „Visszanyalt a fagyi. Fidesz túl nagy mellénnyel nyomul az egész országban, az összes ogy-képviselőjükből polgit akarnak csinálni, hogy ne sírjon a szájuk, amikor a 200 fős parlament miatt a fidesznyikok felét kiszórják. A nagy nyomulás részeként pl. a négy éve támogatott független polgármesterjelölteket elküldik a búsba (Tiszasziget), vagy szóba se állnak azokkal, akik a helyi jobboldal tagjaként szövetségesük volt eddig (Városépítők Makón). Mivel Márton Imréék sem madarak, hát elindultak önállóan, ha már a Fidesz egyéniben is oly´ kvalitásos jelölteket támogat, mint a végegyházi romákat honvédba telepítő Sánta, vagy a makogó Endes Zsigmond. A Jobbik részéről, bár alapesetben nem szimpatizálok velük, teljesen érthető a lépés - ha önálló jelöltet indítanak, akkor még a saját szimpatizánsaik is átszavaznak Mágorinéra, annyira esélytelen lett volna pl. Fazekas. Így viszont ez a rakás noname egyesület a Jobbikkal meg a cigány összefogással (na ez a kettő hogy jött össze, máig rejtély :D ) indított egy jelöltet. Ha Mágoriné a Fidesz példátlan népszerűsége és a kétharmados narancsködbe burkolózó emberek tömegei ellenére elbukja a választást, csak magának köszönheti - ha a Visi Imre utcából kommandírozó Kubatov-huszárok helyett kivételesen a helyi viszonyokhoz alkalmazkodott volna, és bevett volna a nyolc körzetből mondjuk 2-3-ba Városépítőt, akkor gyakorlatilag 1 vs. 1-ben várhatná a Buzás elleni meccset, mondanom se kell, micsoda előnnyel.”
 • 67. scott1 2010. augusztus 06. 21:21
  „A próbálkozásaid végén azért leírtam mi az az egy ami van neki, az szánalmas... hasonlóan a magyarázkodásodhoz.

  "Történészként végzett, az pedig nem büfészak, tudja mindenki, aki próbálta." - inkább azok akik el is végezték nem :)
  "Kérlek szépen, akkor történelem-szakos tanár. Felőlem az is lehet." - vagy atomfizikus:)
  "A patkányozás sem érdekel; az zavar, ha valakit a valós érdemeitől próbálnak meg megfosztani" - azon érdemeitől, amivel csak te ruházod fel mint egy mesehőst:)
  "Holnap mi lesz, nyolcosztályos betanított munkás?" - egy történész? :)))

  "ez egy ilyen városka. Sok a proli." - a valós ´érdemeidre´ tekintettel, vagy már annyira hiteltelen, hogy egyetlen makóinak sem kell reagálni az újabb gyalázkodásodra!”
 • 66. 3évesférfi 2010. augusztus 06. 20:07
  „Dehát, scott1, pont te hoztad fel a gyereket a diplomájával, amit nem is tudsz, hogy van-e, mennyi van, be van-e fejezve, de hogy büfé, abban teljesen biztos vagy.
  Tony_Soprano, én nem írtam, hogy exi iskolás, mi közöm ehhez? Számomra is talány, mitől ennyire agymosott. Én meg én vagyok, nem írok más néven és már megszoktam, hogy lekomcsiznak, lezsidóznak vagy lenáciznak néha, semmi probléma, ez egy ilyen városka. Sok a proli.”
 • 65. renee 2010. augusztus 06. 11:44
  „Most komolyan képesek vagytok egy olyan ember diplomájáról meg egyáltalán a végzettségéről vitatkozni oldalakon át egy olyan cikk kapcsán, amihez az illetőnek semmi köze!?”
 • 64. scott1 2010. augusztus 06. 09:28
  „Megkértelek, hogy olvasd vissza! Már tegnap reggel leírtam, de örömmel olvastam, hogy egy fél éjszakán át bizonygattál valótlan dolgokat az elmúlt évek értékrendjének megfelelően :)

  40. hozzászólás scott1 2010.08.05. 07:48
  "Ezért megpróbálom inkább az Ő stílusában: a teljesen be se fejezett tanulmányai ellenére nem..."

  Tony igazad van, ez már tényleg szánalmas...”
 • 63. 3évesférfi 2010. augusztus 06. 06:08
  „62: Nagyon érdekes, néhány hozzászólással ezelőtt még töritanárnak tituláltad, most meg már Jugyus könyvtárszakos. Holnap mi lesz, nyolcosztályos betanított munkás?
  Diplomás ember, akinek nyilvánosan megkérdőjelezed az értelmiségi státuszát, ezzel együtt felháborodsz, amikor mások teszik ezt másokkal.
  Nem is kell reagálnod, nincs mit, könnyebb is megsértődni, ha szóvá teszik.”
 • 62. scott1 2010. augusztus 06. 00:31
  „Nincs talán és állítólag, a DM hozta le :)
  Nem vettem magam észre? Én csak egy ellenpéldát hoztam fel egy degradált korosztály (barátaim, osztálytársaim, rokonaim...) védelmében! Te pedig kis híján bebizonyítottad, hogy az MTA tagja - egy Jugyus könyvtárszakosról... Ne haragudj, de nem akarom és nem is tudom komolyan venni a magyarázkodásaidat, ezért a továbbiakban sem kívánok rá reagálni!”
 • 61. 3évesférfi 2010. augusztus 05. 23:48
  „Te is pont azt tetted az egyikkel...”
 • 60. 3évesférfi 2010. augusztus 05. 23:44
  „59: Ezek szerint te sem tudod, milyen diplomáról beszéltél, csak "talán, úgy tudom, állítólag", amikor le büfé-szakoztad. Na pontosan erről van szó, köszönöm.
  Nagyon jól tudom, hogy van minden egyetemen BTK, de te az embert nevezted tarisznyásnak, holott azt a bölcsészekre mondják általánosságban, tehát minden bölcsész az. Nagy ügy, most akkor mi van?
  Elhiszem, hogy zavar, ha az összes elvándorló diplomás értelmiségi létét tagadják meg. Te is azt pont tetted az egyikkel, de észre sem veszed magad.”
 • 59. scott1 2010. augusztus 05. 23:25
  „1. Minden magyar egyetemen a BTK-n (Bölcsészettudományi kar - csak a kedvedért, van töri szak :) szóval Te melyik egyetemre is jártál??? :)
  2. Én úgy tudom az egyetemet be se fejezte (csúsztat:)... Történész? Töri tanár? Szóval kinek is a konkrét diplomájáról beszéltél? :)))
  3. És talán a fősulin összehozott Könyvtár szak diploma ami van neki... na ezt a szakot hívják büfé szaknak az egész Kárpát medencei felsőoktatásban. Tehát ezt az agy gondolkodó "értelmiségit" sikerült felmutatnia a helyi párt szervezetnek majd el is veszítenie.
  4. Most szerintem olvasd vissza mit is írogattál eddig!!! Engem továbbra is zavarni fog ha az összes elvándorló diplomás értelmiségi létét tagadják meg!”
 • 58. 3évesférfi 2010. augusztus 05. 23:01
  „57: Én egy konkrét ember konkrét diplomájáról beszéltem. Ennyi. Exi minden általánosító hülyeségére nincs energiám, azzal foglalkozz te. Foglalkozol is :))”
 • 57. scott1 2010. augusztus 05. 22:56
  „"az zavar, ha valakit a valós érdemeitől próbálnak meg megfosztani"
  Szerinted az mi, ha az összes elvándorló diplomás értelmiségi létét tagadják meg??? Mert engem zavart, hogy valakit a valós érdemeitől próbálnak meg megfosztani... Téged nem, csak rá a válaszom, a szokás szerint...”
 • 56. renee 2010. augusztus 05. 22:52
  „Exchange, azért jó lenne, ha te is tájékozódnál, mielőtt Buzás kampányszövegét szajkózod itt nekünk (25.)! A csatornázásról szólt már a 4 évvel ezelőtti kampányszöveg is, és még mindig ugyanott tartunk! Az esővíz elvezetést meg inkább ne is említsük. A mi környékünkön legalábbis nagyobb kárt csináltak, mint hasznot. Józan paraszti szemmel is látszik, hogy nem stimmelnek a lejtések, a pangó vízben meg szúnyogokat nevelünk! De a műszaki osztály átvette. A lényeg csak az, hogy lehessen vele példálózni a kampány alatt! Az Ipari Parkról meg csak annyit, hogy sokkal nagyobb fejlődés ment volna végbe azon a területen, ha helyi vállalkozók kitelepülését is támogatnák, nem csak a külföldieket! Mert igény lenne rá, de a makói vállalkozókon akarják behajtani azokat a kedvezményeket, amit a külföldinek adnak! Ezen a gondolkodásmódon kéne egy kicsit változtatni, és akkor talán kevesebb ember vágyna el innen. Én is álértelmiség lennék, ha a műszaki diplomámmal Makón kitörölhetem a hátsóm? Még itt vagyok, de meddig?”
75 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirabolták az Overdream együttest

Húsz év alatt gyűlt össze az a mintegy 2 millió forintos értéket képviselő hangosítási felszerelés, amit péntekről szombatra virradóra loptak el a makói Overdream rockzenekar próbaterméből. Tovább olvasom