Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Makón adják át a diák Pulitzer-díjat

Makó - Diák Pulitzer-díjat alapított Makó városa. A sajtócézárt ábrázoló szobrot és az oktatási tárca által ajánlott félmillió forintos pénzjutalmat a városházán – a Pulitzer család egykori házához közel – adják át október 26-án.
A makói polgármesteri hivatal nagytermében adják át október 26-án Pulitzer Szülővárosának Díját ünnepélyes keretek közt. A díjra azok a középiskolában vagy felsőoktatásban tanulók pályázhattak július 18-ától, akiknek nyomtatott vagy on-line újságban megjelent már cikke – a szakmai zsűri elsősorban tényfeltáró, illetve véleményt közlő írásokat vár.

A pályaműveket elbíráló Pulitzer József Emlékbizottság tagja lapunk főszerkesztője, Szetey András is. Tagságra kérték fel Mandur Lászlót, a Parlament elnökét, Baló Györgyöt, az MTV kulturális igazgatóját, Eötvös Pált, a MUOSZ elnökét, Vince Mátyást, az MTI elnökét, Pálffy Istvánt, az MTV Híradó műsorvezetőjét, Bárándy Pétert, a Magyarországi Pulitzer Emlékdíj Alapítvány kurátorát, Vámos Miklós írót és Csillag István Pulitzer-kutatót.

A két legjobbnak bizonyuló írás szerzője Makó város díját, Kiss Jenő szobrászművész alkotását – a makói Pulitzer-szobor kicsinyített mását –, valamint az oktatási tárca díját, azaz félmillió forintos pénzjutalmát veheti át. A díj feletti fővédnökséget egyébként Hiller István oktatási miniszter vállalta. A díjátadás alkalmából médiakonferencia is lesz. Prezentációt tart többek között Vitray Tamás, Uj Péter, Albert Györgyi és Jakupcsek Gabriella. A konferencián lehetőség lesz személyes beszélgetésekre is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lámpás átkelők lesznek a 43-ason

Makó - Apátfalván két zebrát és nyomógombos közlekedési lámpát telepítenek, de a nagy forgalmú 43-as… Tovább olvasom