Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Makón fotóztuk az év babáit

Száznegyvenhat csöppséget hoztak el szüleik lapunk babaszépségversenyé- nek első fotózására, a makói Hagymaházba. A Délmagyarország és a Délvilág minden benevezett baba fotóját közli. A fényképezés első órái még a tavalyinál is több családot vonzottak, idén is érdekes egyéniségek néztek farkasszemet fotóriporter munkatársunk gépével.
A makói Ravasz család elsőszülöttje, Adrián igazi társaságkedvelő úriember. Fotó: Karnok Csaba
Tegnap déli tizenkét órára már félig megtelt izgatott anyukákkal-apukákkal, nagymamákkal és csendesen várakozó vagy épp hangoskodó csöppségekkel a makói Hagymaház aulája. Itt rendezte meg a Délmagyaroszág és a Délvilág idei babaszépségversenyének első fotózását. Már 2005-ben is sok családot vonzott a Hagymaházba a rendezvény, ami most is sikeresnek ígérkezik, hiszen a tavalyinál is több érdeklődő érkezett kisgyermekével, unokájával – a portrék egyébként egyenesen az igazgatói irodában felállított háttér előtt készültek.

– Még egy kicsit morci, hiszen csak most ébredt fel, de egyébként igazi társaságkedvelő személyiség Adrián – mutatta be négy hónapos kisfiát Ravasz Nándorné, a fiatalember pedig kifejezetten jól tűrte az éles fényeket és a fotózást. Az anyukát és a csöppséget a büszke apuka is elkísérte – a makói család első gyermeke Adrián, aki hamarosan széles mosolygással nyugtázta, hogy a legszebbek versenyére nevezték.

Galgóczi Zalán kedvenc foglalkozása a pakolás
Szintén elsőbabás, fiatal házaspár a Makón élő Galgóczi István és Galgócziné Molnár Dóra, akik egy igazi egyéniséget hoztak a fotózásra: a nyolc hónapos Zalánt. Előle bizony már menekíteni kell a kézközelbe eső tárgyakat, hiszen legkedvesebb foglalatossága a „szétpakolás".
– Mindent, ami mozdítható, elvesz, így gyakran kerül a kezébe a Délvilág aktuális lapszáma is – fogalmazott az anyuka.

Persze, a fotózásban a kamera előtti „teljesítmény" a fontos. Szinte minden kicsi jól vizsgázott, még a karonülők is meglepő nyugalomban tűrték az erős reflektorfényt és a gyakran négyfelől érkező instrukciókat, hogy például: ide nézz, vagy: mosolyogj kicsit. Makón kívül a környező falvakból is szép számmal érkeztek családok: a ferencszállási, alig kétéves Nagy Noémi igazi fotómodellpózt is rögtönzött, sajnos, még mielőtt rá irányult volna a kamera, de a végén azért a fotósunknak is jutott egy elbűvölő mosoly.

– Értékes nyeremény vár a legtöbb szavazatot megszerző babára, hiszen az Apátfalvi Takarékszövetkezet felajánlásaképp százezer forintos betétkönyv illeti a nyertest, míg mind a három korosztály második-harmadik helyezettje Peg Perego akkumulátoros játékmotort nyer – mondta Németh Ildikó, lapunk marketingvezetője, aki még felhívta a figyelmet arra is: a szavazószelvényeket a december hatodikai lapszámunkhoz mellékeljük.


Ma, holnap, holnapután: Szegeden

A fotózás ma, szerdán és csütörtökön Szegeden folytatódik. A babákat szüleikkel, nagyszüleikkel együtt mind a három napon 11-től 17 óráig várjuk az ifjúsági házban. A megadott időpont nem szentírás: délután ötkor nem fogjuk befejezni a fotózást, akik addig érkeznek, és kivárják a sorukat, azokat természetesen lefényképezik fotóriporter munkatársaink. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előkerült a Brazíliában eltűnt Ferenc

Megtalálták azt a huszonhat esztendős földeáki férfit, aki két éve tűnt el Brazíliában. Szarvas… Tovább olvasom