Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Makón hat zenekar lép a közönség elé

Az utolsó elődöntőhöz érkezett a lapjaink által szervezett lakodalmas zenekarok fesztiválja és versenye. A negyedik elődöntőt Makón rendezzük, holnap, pénteken délután 6 órától. Elővételben napokkal ezelőtt minden jegy elkelt. Akik nem jutottak belépőhöz, nem maradnak le semmiről: a helyi televízió élőben közvetíti a zenei versenyt.
Az utolsó elődöntőhöz érkezett a lapjaink által szervezett lakodalmas zenekarok fesztiválja és versenye. A negyedik elődöntőt Makón rendezzük, holnap, pénteken délután 6 órától. Elővételben napokkal ezelőtt minden jegy elkelt. Akik nem jutottak belépőhöz, nem maradnak le semmiről: a helyi televízió élőben közvetíti a zenei versenyt. Ismét igazi mulatós hangulat várható, mint ahogy az volt Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Szentesen is. A hangulatról a fellépő együttesek – az orosházi Kasza Béla és zenekara, a forráskút Kati és a Hegedűs, a makói Party zenekar, a szegedi Stone&Robi Duó, valamint a két vajdasági, a Nefelejts, és az Eridanus zenekar – gondoskodnak. Ebből a hatosból is két együttes juthat az április 20-i szegedi döntőbe. A zsűri – Pálinkó Lujza táncművész, Székhelyi József, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, Csikota József, a makói magán-zeneiskola igazgatója, zenész, zenetanár, Kiszin Miklós zenetanár, a Molnár Dixieland nagybőgőse és V. Fekete Sándor, a Délmagyarország és a Délvilág főszerkesztő-helyettese –, valamint a közönség is delegálhat egy-egy zenekart a fináléba.

Az április 20-i nyolcas döntőbe már bejutott a szegedi Gera Fivérek Trió, a balástyai Nefelejcs Együttes, a vajdasági Atlantic Zenekar, a vásárhelyi Party Team Band, a vajdasági Martonosi Révész együttes és a nagymágocsi Dél-alföldi Négyesfogat. A fődíj a szegedi Csermák hangszerüzlet által felajánlott Roland EXR-E2-es szintetizátor, amely az első, kifejezetten Kelet-Európa zenészeinek készített, kíséret automatikával ellátott szintetizátor. Emellett a győztes 100 ezer forintos hangszervásárlási utalványt is nyer.

Az újszegedi sportcsarnokban az est sztárvendége Bódi Guszti és a Nagyecsedi Fekete Szemek. A szegedi fináléra jegyek elővételben már kaphatók a Délmagyarország és a Délvilág ügyfélszolgálati irodáin. Lapunk előfizetőinek 990 forintba, másoknak 1500 forintba kerül a belépő.

A műsorból

Kicsiny falum
Szeress úgy is, ha rossz vagyok
Gedeon bácsi
Jaj, de nagyon régen volt
Fagyban közepében
Hosszú fekete haj
Lidi néni
Aranyeső

Eridanus zenekar


A vajdasági zenekar elődje, a „régi" Eridanus még a hetvenes évek végén alakult. Kizárólag saját számokat és igényes diszkózenét játszottak. A mai zenekar 1995 óta dolgozik ebben a felállásban. Igény szerint bővíthető a tagok létszáma, általában hegedűvel, szaxofonnal vagy szólóénekessel.

Műsoruk rendkívül változatos, a lakodalmas zenék és a mai slágerek is megtalálhatók repertoárjukban, valamint angol és szerb dalok is. Az aktív tizenkét év alatt sok fellépéssel büszkélkedhetnek, állandó szereplői a Szabadka és a Magyarkanizsa környéki rendezvényeknek, báloknak, lakodalmaknak. Ezenkívül több rendezvényen is részt vettek már Magyarországon. A közönségnek zenélnek, figyelembe véve minden korosztályt. Kizárólag élőben játszanak, a zenészek körében ma oly divatos floppykat mellőzik fellépéseiken.

Az együttes tagjai: Konc Róbert – billentyűs hangszerek, Dukai Tivadar – szólógitár, ritmusgitár, ének, Atyimcsev István – basszusgitár, ének.

A műsorból

La Paloma
Reszket a hold
Pókháló
Megszökött a feleségem
Aranycipő
Dika-dika-dika
Gyere táncolj, cigánylány
Geszti lány

Kasza Béla és zenekara

Az orosházi zenekar három tagja – Kasza Béla, Farkas Mihály és Szabó Ferenc – már harminc éve együtt játszik. Érdekesség, hogy az elsőként említett két zenész édesapja is együtt lakodalmazott. Mindnyájan az 1960-as években kezdték a zenélést. A jelenlegi felállásban tizenöt éve muzsikálnak. Az együttes nem először lép fel versenyen, 1991-ben a Szegeden megrendezett lakodalmas zenekarok versenyén a negyedik helyen végeztek. Négy évvel ezelőtt Csorváson, a III. nemzetközi lakodalmas gasztronómiai napokon tíz zenekar közül a zsűri különdíját kapták meg.

A zenekar minden tagja zeneiskolában tanult. Több hangszeren is játszanak, ezért bármilyen nótát és tánczenét kérhet tőlük a közönség. Mezőhegyestől Bécsig bejárták az egész országot, és külföldön is felléptek. Szerintük 15-20 évvel ezelőtt sokkal több volt a megrendelés, azokban az időkben még hét közben is zenéltek.

A zenekar tagjai: Kasza Béla – trombita, hegedű, dob, Szabó Ferenc – billentyűk, Farkas Mihály – szaxofon, Tusjak Pál – klarinét,

A műsorból

Piros lett a pipacs virága
Megérett a kukoricaszár
Gyere, sírj a vállamon
Akkor voltam bolond én
Nem tudok én megjavulni
Nem zörög a haraszt
Átkozott rongyvonódat
Halkan pengesd ezt a csárdást

Kati és a Hegedűs

A forráskúti duó tavaly alakult. Az együttest huszonéves pár alkotja: Csáki Katalin és Hegedűs Zsolt élettársak. A duó hölgytagja civilben fodrász, Zsolt pedig vállalkozó. Katalin négy évig énekelt iskolai kórusban, itt szerette meg igazán a zenét. Zenekarral 2006-ig nem lépett fel. Zsolt viszont kipróbált zenész, tizenkét éve zenél és hét évet lakodalmazott egy négytagú bandával. Májustól októberig minden héten felléptek, ezért Zsolt már váltani szeretett volna, ahogy mondta, kicsit besokallt a rengeteg fellépéstől és a sok lakodalomtól.

Mindkettőjük életében nagy szerepet játszik a zene, a továbbiakban együtt tervezik pályafutásukat. Repertoárjuk széles, a népdal, a magyar nóta, a csárdás és a mai slágerek is megtalálhatók benne. Nemcsak lakodalmakban szeretnének fellépni, hanem más jellegű rendezvényeken is, ahol a modernebb zenére is igény van.

Az együttes tagjai: Csáki Katalin – ének, Hegedűs Zsolt – szintetizátor, ének.

A műsorból

Orosz-honvágy induló
Amikor az édesanyám imakönyvét
Jegenyefán fészket
Az egri ménes
Még egy éjszaka
Piros pezsgő
A bécsi kolostorokban
Szép asszonnyal

Nefelejts együttes


Az oromhegyesi Nefelejts együttes 1981-ben alakult. Érdekesség, hogy lakodalmas fesztiválunkon már fellépett egy ilyen nevű balástyai együttes, amely továbbjutott a döntőbe. A vajdasági zenekar 26 éve játszik délvidéki lakodalmakban, bálokban és egyéb rendezvényeken, ahol ezt a zenét igényli a közönség. Eljutottak már több külföldi fellépésre is. Zenéltek Ausztriában, Magyarországon és Romániában is. Több hanganyaguk megjelent már, amit nagyon szeretnek a Vajdaságban. Az együttes tavaly ünnepelte 25 éves fennállását. Minden hétvégén játszanak, van amikor több fellépésük is van. A repertoárjukban vannak magyar nóták, népdalok, táncdalok, és mivel Vajdaságban nem ritka a vegyes lakodalom, így szerb dalok is.

A zenekar tagjai: Zsoldos Rudolf – harmonika, hegedű, Zsoldos Dezső – tenor szaxofon, Zsoldos Ervin – alt szaxofon, klarinét, Molnár Gábor Tibor – alt szaxofon, trombita, Magosi Szabolcs – szintetizátor, harmonika, Vajda Károly – nagybőgő.

A műsorból

Nem zörög a haraszt
Lőre, lőre
Lakodalom van a mi utcánkban
Jóska
Kilenc kis gólya
János, legyen
Úgy szerettem
Erdő szélén

Party zenekar


Idén éppen a tizedik születésnapját ünnepli a makói Party együttes. A lakodalmak, bálok, egyéb táncos rendezvények népszerű helyi csapata négy jó barátból áll, akiket eleve a muzsika hozott össze: mindannyian a városi fúvószenekarban játszottak, onnan ismerték egymást. A tagok közül Fejes Ferenc volt az, aki elsőként beállt játszani egy lakodalmas zenekarba, majd egy tagcsere után követte őt Balogh Zoltán. Amikor a csapat feloszlott, meghívták maguk mellé Csonka Jánost és Galgóczki Sándort is. A zenekar népszerű: a naptárukban idén június és szeptember között már nincs sok szabad hétvége és nem is csak Makóra és közvetlen környékére hívják őket – játszanak majd Békéscsabán is. Próbálni a téli időszak szabad hétvégéin tudnak. Ez általában reggeltől estig tart. Ilyenkor igyekeznek új számokat is megtanulni, mert a repertoárt mindig frissíteni kell. Most háromszáz-négyszáz dalt tudnak.

A zenekar tagjai: Fejes Ferenc – billentyűs hangszerek, Balogh Zoltán – dobok, Csonka János – billentyűs hangszerek, szaxofon, Galgóczki Sándor – szaxofon.

A műsorból

Szeptember volt
Piros pezsgő
A boldogságtól ordítani tudnék
Mikor hozzád indulok
Ez majdnem szerelem volt
Akácos út
Évszakok
Nyisd ki, babám

Stone&Robi duó

A szegedi duó nyolc éve játszik együtt. Mindketten szórakoztató zenészek. Vecsernyés Róbert a zenélést hatéves korában kezdte. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán tanult, ahol ösztöndíjjal öt évet elvégzett a zongora szakon. Ezt követően magántanárhoz járt, Lepény István tanította hét évig. Tizennégy évvel ezelőtt vizsgázott le. Kovács László – vagy ahogy országszerte ismerik: Stone – tizenöt éve kezdte pályafutását. Szállodákban énekelt és nyaranta rengeteget lépett fel a Balatonon. Stone vizsgázott előadóművész, Robi pedig hivatásos zenészként dolgozik. A duó a lakodalmak mellett előkelő szállodákban is szórakoztatja a vendégeket. Ezeken a helyeken általában szalonzenét játszanak. Együtt léptek fel olyan neves zenekarokkal és zenészekkel, mint a TNT, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, valamint Dobrády Ákos.

Az együttes tagjai: Vecsernyés Róbert – billentyű, ének, Kovács László – ének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószert hoztak Hollandiából

Hollandiából jöttek és a kiszombori átkelőhelyen Romániába tartottak azok a fiatalok, akiknél tegnap… Tovább olvasom