Délmagyar logó

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -5°C | 2°C Még több cikk.

Makón is fúrhat a TXM

Óföldeák és Csanádpalota után Makó közigazgatási határán belül is fúrást kezdhet a TXM Kft., hiszen megkapta az önkormányzattól a szükséges engedélyeket – tudtuk meg Buzás Pétertől.
Óföldeák és Csanádpalota után Makó közigazgatási határán belül is fúrást kezdhet a TXM Kft., hiszen megkapta az önkormányzattól a szükséges engedélyeket – tudtuk meg Buzás Pétertől. A makói polgármester elmondta: a cég a szemétteleptől nem messze eső területre kért engedélyt. A vállalkozás több próbafúrást is tervez még a térségben, hiszen rendkívül kockázatos befektetés ilyen nagy mélységben fúrásokat végezni – tudtuk meg Szabó Györgytől, a kft. ügyvezetőjétől. A magyar bányászati hivatal a napokban fogadta el a feltárást végző cég készletbecslését, a térség gázellátását évtizedekre fedezni képes mennyiség azonban nem üregekben, hanem üledékbe ágyazódva nyugszik a Makó-medencében.

A tengeren túli tulajdonú cég anyavállalata, a Falcon Oil 35 évre kapott a kijelölt területen bányászati engedélyt, ez még 17 és fél évig meghosszabbítható. A TXM már megépített egy 12 kilométer hosszú nagynyomású bekötővezetéket, és létrehozta a kitermeléshez szükséges, csaknem összes infrastruktúrát az óföldeáki Makó 6-os kút és a Mol szállítóvezetéke között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végre felújítják a sváb házat

Megkezdődött Pitvaroson a viták kereszttüzében álló műemlék épület, a Kossuth utcai sváb ház… Tovább olvasom