Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Makón tovább takarékoskodnak

Egy 1250 méter mélységű, hatvanfokos vizet adó termálkutat fúrnának Makón a fürdőben. Ha a vízjogi engedélyt és a pályázati forrást megszerzik, ezzel is bővül a távfűtő rendszer. Az önkormányzat takarékos izzókkal szereltette fel a közvilágítást, és készíttet egy tanulmányt, amely azt vizsgálja, érdemes-e szélerőművet építtetni a város mellett.
Az energiatakarékosság jegyében fogalmazta meg gazdasági munkaprogramját Makó önkormányzata, és átnézték azt is, hogy ebben a tekintetben mi történt az elmúlt három évben a városban. A közvilágítás korszerűbb lett, hiszen a városközpontban energiatakarékos díszkandelábereket szereltek fel, a főutak mellett nátriumos, a város egyéb területein pedig kompakt fénycsövek világítanak.

Jelentős előrelépés volt az ipari parkban a trafóház elkészítése, ezt területfejlesztési támogatás tette lehetővé. Az állomás az uniós normáknak megfelelő hatékonysággal biztosít áramot az inkubátorháznak, a szennyvízátemelőnek, valamint a betelepülő vállalkozásoknak.

A megújuló természeti energiaforrások feltárásával és hasznosításával is foglalkozik az önkormányzat. A makói fürdő területén egy 1250 méteres mélységű, hatvanfokos vizet adó termálkút létesítéséhez készítettek vízjogi engedélyezési tervet. Ha pályázati pénzhez jutnak, ezt a forrást is bekapcsolják a távfűtő rendszerbe. A képviselő-testület emellett eldöntötte: támogatják egy szélenergiával kapcsolatos felmérés elkészítését, és ha kiderül, hogy érdemes, szélerőmű épülhet a város határában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesélnek a régi falvédők

Falvédőket gyűjt, s olykor restaurál is egy magyarcsanádi védőnő, Lánczné Miklós Katalin. Azt… Tovább olvasom