Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Makóra készül az Aldi

Makó - Újabb áruházlánc készül megtelepedni Makón: már az eladókat toborozza újsághirdetésben az Aldi. A makói üzlet az Aradi utcán nyílik, ez lesz a városban az ötödik nagyáruház.
Már az eladókat keresi egy újsághirdetésben az egyik nagy hazai áruházlánc, az Aldi Makóról és környékéről – biztos jele ez annak, hogy rövidesen itt is megnyílik üzletük. Információink szerint bő fél éve már építési engedélykérelmet is adtak be a városházán, ezt azonban egyelőre a hatóság nem hagyta jóvá. Úgy tudjuk, nagyjából akkora üzlet szerepel az elképzelések között, mint amekkora a Penny Market itteni egysége, az áruház helyéül pedig egy Aradi utcai telket szemeltek ki, amelyen jelenleg egy fuvarozással foglalkozó társaság telephelye működik.

Az Aldi Áruházlánc egyébként – mint a társaság honlapján olvasható – egy 1913-ban alapított családi vállalkozástól számítja saját történetét. Szerte Európában, sőt Amerikában és Ausztráliában is jelen van: Nagy-Britanniában és Észak-Írországban például több mint háromszáz üzletük van, Ausztriában pedig Hofer név alatt négyszáznál is több. Hazánkban 2008-tól működnek áruházaik. Csongrád megyében eddig kettő nyílt, egy Hódmezővásárhelyen, egy pedig Szentesen, utóbbi épp a közelmúltban, november végén. Ha megérkezik az engedély, és a társaság nyomban utána munkához lát, az építkezés a hasonló áruházaknál szerzett tapasztalatokat alapul véve fél évnél rövidebb idő alatt befejeződhet Makón is.

Áruházbőség

Ahhoz képest, hogy kisváros, Makón sok áruházlánc van jelen. Az első fecske a Penny Market volt, amely már nyolc éve várja a vevőket Szegedi utcai üzletében. Négy éve nyílt a Spar, két esztendeje pedig a Lidl és a Tesco. Valamennyi üzletnek jellemzője, hogy a helyieken kívül igen nagy számú Romániából érkező bevásárlóturista is látogatja – egy kivételével minden bizonnyal ezért is épültek a 43-as főút városi szakaszára.

Olvasóink írták

 • 6. Indian 2008. december 27. 14:40
  „Egyetértek greencat-el!Meg lehetett volna nézni a Vásárhelyi Aldi karácsonyi bevásárlási lázban is kongó parkolóját!4 autó állt ott összesen pár napja!
  Tök fölösleges az Aldi Makóra.A Lidl egyenes klónja,aki volt már az tudja,hogy szinte ugyanaz benne minden árú,csak más márkanévvel...Értelmetlen...Így is minimális vásárló van már a Pennyben is!”
 • 5. valaki1967 2008. december 26. 17:22
  „Szerintem nem lesz ez olyan rossz!!!Elég sok munkanélküli lett hirtelen itt a kisvárosban!Hátha sikerül sok embernek elhelyezkedni ebben az áruházban!Én legalább is személyesen meg is próbálom mivel szeretnék NAGYON-NAGYON dolgozni!!!(de Makón és nem Szegeden)”
 • 4. retrolanyka 2008. december 26. 10:13
  „Hát senkinek nem tünt fel a cikben van 1 kis hiba ?A lidl már lassan 4 éve üzemel de nem gond:)”
 • 3. bo 2008. december 24. 20:50
  „Tisztelettel! Ez az üzlet nem a Makóiaknak készül!! Amíg Aradon 1 kg disznóhús 1500,-Ftba jön ki szerintetek kinek építenék. Szét kellene nézni a Hmvh-i ALDI-ban .... üres... És a makói LIDL- 80% román vásárló. Ők sem hülyék, egyszerűen itt olcsóbb.”
 • 2. lacipapa68 2008. december 22. 14:51
  „Bocsi,greencat!Nézd meg az OBI vagy a Praktiker árait és az ottani minőséget,aztán sírd ide Makóra őket...”
 • 1. greencat 2008. december 20. 21:40
  „Bizony ez már sok Makónak! Vagy legalábbis az élelmiszer áruházakból sok!! Jobban örültem volna ha az OBI vagy a Praktiker építkezne itt! Minden olcsóbb áruért át kell menni Szegedre, jobb lenne ha ezek az áruházak építkeznének itt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kicserélik az életveszélyes mellvéd oszlopait Makón

Makó - Lebontották a makói könyvtár előtt 10 éve éktelenkedő, az életveszélyes mellvédet tartó fa… Tovább olvasom