Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Makovecz-tervek a makói fürdőnek

Makó - Makovecz Imre Kossuth-díjas építész bemutatta a három és fél milliárdos makói fürdőfejlesztésről készült vázlatterveket, a komplexum rá jellemzően már látványában is érdekes lesz.
Makovecz Imre Kossuth-díjas építész bemutatta a három és fél milliárdos makói fürdőfejlesztésről készült vázlatterveket, a komplexum rá jellemzően már látványában is érdekes lesz. A fórumon kiderült: a nagymedencét, amelynek érdekében még aláírásokat is gyűjtöttek, biztosan felszámolják – később esetleg építenek helyette egy másikat.

Csupa kupola és torony – az új makói fürdő már látványával is megragadja majd a látogatót. A szerző feltétele

Jellegzetes Makovecz-jegyeket viselnek magukon a makói fürdő új épületeinek tervei: jó néhány torony, kupola és oszlop. A sok medencét felvonultató, három és fél milliárdból várhatóan megépülő élmény-, gyógy- és wellnessfürdő, amely a családoknak is kellemes időtöltést kínál, már látványként is izgalmasnak ígérkezik. A város egyébként, mint a Korona nagytermében megtartott tervismertető fórumon Buzás Péter polgármester elmondta, kitörési pontként tekint a helyi gyógyvízre és a marosi gyógyiszapra épülő grandiózus tervre: bár a felerészt kötvénykibocsátásból megvalósítani tervezett bővítés és felújítás után a fürdő eleinte várhatóan nem lesz nyereséges, azt remélik tőle, hogy megpezsdül az idegenforgalom, ami munkahelyeket teremt. A végső döntést a beruházásról decemberi ülésén hozza meg a képviselő-testület.

A terem zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel. Az emberek sok mindent kérdeztek a nagy vonalaiban már végleges vázlattervvel kapcsolatban, és mindjárt az elején szóba került a legkényesebb kérdés, nagymedence ügye. Mint annak idején megírtuk, az ötvenméteres, sportcélokra leginkább alkalmas makói medence megmaradása érdekében még aláírásokat is gyűjtöttek – úgy tűnik, hiába. Makovecz Imre ezzel kapcsolatban elmondta: sokféle variáción gondolkoztak, próbálták megmenteni, de kiderült, hogy a megújuló fürdő súlypontja mindenképp ide esik, ezért el kell bontani. Azt viszont megígérte, hogy a meglévő és megmaradó harminchárom méteres medencét mindjárt a beruházás indulásakor mélyíteni fogják. Később egyébként lehet, hogy mégis lesz egy másik ötvenméteres medencéje a fürdőnek: a harminchárom méteres mellett megvan a hely neki, csak meg kell majd építeni.

Karácsonyi ajándékosztás 4 repülőjegy vár Önre!

Olvasóink írták

 • 15. helikopter 2008. október 31. 11:05
  „Egy olyan épületkomplexumot hoznak itt létre, amely páratlan a világban.
  Olyan stílusú dolog ez, amit akár elmennek megnézni az emberek.
  Inkább örüljetej, én biztosan boldog lennék, ha lenne egy Makovecz épület a városomban.”
 • 14. vvv 2007. december 28. 20:26
  „A fördő kevés ahhoz,hogy vendégeket vonzon Makóra. A fördővel már elkéstünk. Más kellene. A működéséről nincsenek számítások.Hány vendég kell a megtérüléshez? és ezek honnan jönnek? Mert Mó-ról biztos nem.”
 • 13. kiki 2007. december 19. 12:10
  „Unokáink is látni fogják.Mármint a fizetnivalókat.Mert szerintem Makó 1000 évre eladósodik ettől a MAKÓvectől.”
 • 12. Sunyi Ló 2007. december 16. 11:48
  „EL A KEZEKKEL A FÜRDŐNKTŐL!!! Sehonnai Buzás és (bűn)társai!”
 • 11. triatlonos 2007. december 16. 08:54
  „Tisztelt Hozzászólók!
  Itt hiába a logikus vélemény, ez a történet nem arról szól, hogy beszéljük meg. Ez arról szól, hogy valahol az "uj Mo." programm keretében valaki eldöntötte, hogy igy lesz és kész! Vita nincs! Ez nem a makóiaknak készül, ezt nyiltan kimondják, akkor a makóiak véleménye sem számit! Város megtartó ereje, fiatalok jövöje, sport nem számit! A város erőn felüli ráforditással felépiti ezt a gigantomániás objektumot, és néhány ember, aki esetleg más programokról - pl. biodiesel -lecsúszott, majd kaszálni fog a kiszolgáló létesitményekkel, ha lesz vendég!”
 • 10. bérletes 2007. december 15. 19:38
  „Tisztelt érintettek!
  - A terv biztosan nagyon szuper olyan helyre ahol még eddig semmi sem volt.
  - Miért ne lehetne olyan tervet kialakítani ami azonnal nyereséges?
  - Jó reklámmal és tartalommal ez nem elképzelhetetlen!
  - Kérem tekintsék a helyieket embernek(Ne csak szavazáskor küzdjenek a véleményükért!) és ne feledjék, hogy a sok bérletes nagy része az úszás kedvéért és öröméért jár ide. Ilyen esetben nagyon megerőltető lenne megkérdezni a fürdőbe járókat mi is a meglátásuk? Esetleg időben tájékoztatni Őket?
  - Szerintem makói tervező is tudna normális szép praktikus tervet készíteni!!! Különbet a bemutatottnál!
  - Nem beszélve a sport oldaláról az ügynek. Ezzel ugyanis az úszósport itt Makón le lesz fejezve! Ez a cél? A fiatalok ne ússzanak? Sokan a sikerek hallatán tanultak meg úszni. Nem jó ha edzett az ifjúság? Inkább unatkozzanak és romboljanak?
  - A sportrendezvények egyik vidéki fellegvára lehetne a makói. Ez nem elég csábító lehetőség? Milyen büszkék voltak HMVhelyen amikor a vízilabda válogatott ott játszott!
  - A tradíció is igen fontos. Sok helyen örülnének ha felújíthatnák a meglévő medencéket és épületeket! És ha van pénz építsenek mellé újakat is a közönség kedvére.
  - Itt tele van ellenérzéssel az egész kezdeményezés. Úgy látom ez sem érdekli a "csapatot". Kérem, hogy a megatervek legyenek ésszerűek és ne mindenáron rombolók.
  - Ha a "Tisztelt Házból" sokan járnának úszni lehet, hogy a terv súlypontja mégis a nagymedence lenne?
  - Sok sikert a helyes döntéshez!
  - Kérem ne a pénz szórás legyen az elsődleges hanem a praktikusság és az, hogy sok makói visszaszokjon a makói fürdőbe! (jó medencék és elérhető árak)
  - Szintén nem lényegtelen a komplexum üzemeltetése sem! Vannak erre vonatkozóan adatok és számítások?
  Üdv. és minden jót!”
 • 9. Naszradi Anrás 2007. december 14. 08:07
  „Rengeteg öltözö,rengeteg kihasználatlan tornyocska,és a nagymedence hiánya.Ez jellemzi az épületet.Csak a sok vendég főleg nyáron hol fürdik?Mert eddig a nagymedence szinültig volt a többi mellet is.A renszeresen úszóknak mélyítik a 33 m-t? De a hosszával van baj..És télen?
  Most lehetetlen ilyen hőfokban hő szinten tartani a kinti medencét.
  Csak a sátor mentette meg idén az úszó vendégeket.Az új épülteben a vízhőfok és a hőmérséklet is meleg az úszásra.Pancsira jó..Tehát fürdő helyet pancsizónk lesz sok pézé.
  Búzás úr sokszor elmondta a fürdőt nem a Makóiaknak építi,de az ő pénzük is benne van.És úszni hova menjenek Vásárhelyre,vagy Szegedre a halálúton?Azé lehetet volna valamit sejteni hogy igy alakul az útviszony az M5 megépítésekor,és az EU kiterjeztésekor,de ez egy másik történet....
  Egy bérletes úszó vedég.”
 • 8. Zoli 2007. december 12. 15:41
  „Tisztelt Nana!

  Igen, biztos volt, hogy a fürdőterv el lesz fogadva. Azért mert a Makói Önkormányzatban a bal- és középpártok többségben vannak a jobbosokkal szemben.

  Ezt nem tudta?

  Üdvözlettel Zoli”
 • 7. Nana! 2007. december 11. 23:44
  „Ha jól emlékszem, talán egy hónapja annak, hogy a képviselőtestület azon vitázott, hogy egyáltalán szabad-e kötvényt kibocsátani egy ilyen "szép" cél érdekében. Makovecz meg már készen van a vázlatokkal?! Ennyire tuti volt, hogy megszavazza a testület a kötvénykibocsátást?! Hát nem érdekes?! Makón így mennek a dolgok...?”
 • 6. Heffalump 2007. december 10. 21:03
  „Közben meg Makovecz fideszes, legalább ezzel nem lehet buzpétert támadni :)”
 • 5. triatlonos 2007. december 10. 19:40
  „Tisztelt Profi!
  A hozzászólás stilusától nem vagyok elragadtatva, a tartalmával teljesen egyet értek! Bontunk, hogy épithessünk. Csak oda tudnak épiteni, ahol már van valami. Most készült el a medence, de már mélyiteni kell! Amikor a hozzáértő folyamatosan próbálta megértetni, hogy tanmedencét mélyet, és kosárral - változtatható vizszinttel - szokták épiteni, akkor mindenki kinevette. Most meg igaza van. Kicsi a világ. Az emlitett személy -akinek a nevét nem mondom ki, mert tele van a hócipőm a teljes apparátusával - biztosan nem fog fürdőbe menni, mert még nem volt csak öltönyben. Csak azon csodálkozom, hogy nincs egy igaz barátja, aki mondaná: ne csináld, mert ez bukta!”
 • 4. profi 2007. december 10. 17:01
  „Bocsa a szöveghibákért ,de ez már sok volt nekem!!!”
 • 3. profi 2007. december 10. 16:55
  „Micsoda tervek!! Petike ki a faller kérte hogy ez legyen itt??? Nerm inkább utat meg árkot kellene ittcsinálni??
  A munkahelyről ne is szóljak!! Megalomániás hülyék vagytok semmi több!! Az idiotizmus felsőfoka amit csináltok. Igaz a hülye parlamentetekben másról sincs szó csak ilyen álomvilágról!
  Kinek építed te szerencsétlen ??? Hogy nem sül a fejetek. Ki fog oda járni a makói munkanélküliek vagy a lecsúszott rétegek?? Aki teheti az menekül ebből avrosból.
  Ja buz pet neked biztosan futja majd belépőre. De az átlagnak nem. Fulladnál bele a terveidbe.”
 • 2. kov 2007. december 10. 09:11
  „Munkahely teremtéssel is kellene foglalkozni ..Mire kész a fürdő már a külföldiek Aradon lubickolnak..Gondolkozzunk..Több makói van nyáron más fürdőkben mint makón:::::..”
 • 1. Jo Bacsi 2007. december 10. 08:13
  „ezt a makovecet ki kellene cserelni valaki masra mert ez csak azt az egy stilust tudja csinalni. Nem valami jo es unalmas a front az ugyanaz mindegyik epuletena hatulja is majdnem ugyanaz. buzaskam csereld le ezt az urget valaki masra mas stilussal. legyen mako valtozatos is”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Albumot adott ki a makói Party zenekar

Makó - Meglódította a makói Party együttes szekerét, hogy elnyerték a közönségdíjat lapunk lakodalmas zenei fesztiválján: egyre több helyre hívják őket játszani, sőt albumot is készíthettek. Tovább olvasom