Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Makovecz emlékére befestették a Hagymaházat

Makovecz emlékére befestették a Hagymaházat
Makó - A Makovecz Imre tervezte Hagymaház, Makó egyik nevezetessége átadása óta hófehér. Péntek este azonban falait pompás színkavalkád borította - igaz, csak egy órára, méghozzá fényfestéssel. A Kossuth-díjas építész emléke előtt tisztelgő Héttorony-fesztivál egyik helyi attrakciója volt ez.
A Makón korábban még nem tapasztalt látványosság a Night Projection fantázianevű csapat, azaz Barcsai Péter és Gáspár Gergely munkája volt. Barcsai Péter lapunknak elmondta, a nem mindennapi látványhoz 4 nagy teljesítményű analóg diavetítőt használtak – közülük kettő álló, kettő pedig mozgó képet vetített, és mindegyik tizenötször tizenöt méternyi felületet tud bevilágítani. Saját fejlesztésű vetítőgépekről van szó, amelyek bátran nevezhetők hungarikumnak. Nagy felbontású, nagy fényerejű képeket tudnak velük az épületek falára varázsolni. 10 éve járják az országot, szinte nincs olyan hét, hogy valahol ne „öltöztetnének át„ egy épületet különleges attrakcióként.
Sötétedés után különleges fénybe borultak az 1998 óta hófehér falak. Fotó: DM
Sötétedés után különleges fénybe borultak az 1998 óta hófehér falak. Fotó: DM

Amit a közönség Makón ennek köszönhetően láthatott, azt leginkább pszichedelikus fantáziaképek kavalkádjaként lehet jellemezni – konkrét mondanivaló nélkül, egyszerűen érzelmeket, hangulatokat közvetített. Nagy sikert aratott, akárcsak odabent a Cimbaliband együttes világzenei koncertje.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fölszedik a város gyökerét

Fölszedik a város gyökerét
Betakarítják a gyökeret azon az egyhektáros makói földön, amelyet a városi önkormányzat műveltet. Tovább olvasom