Délmagyar logó

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -5°C | 2°C Még több cikk.

Már nem lopják a városban a csatornák fedőlapjait

Makó - Felhagytak a csatornafedelek lopásával Makón – ez korábban évi egymilliós kárt és életveszélyes helyzeteket okozott. A helyzet rendeződése a vízműtársaság vezérigazgatója, Medgyesi Pál szerint annak is köszönhető, hogy lapunk olvasói is figyelik a fémből öntött fedőlapokat.
Bár korábban egy év alatt egymilliós kárt és életveszélyes helyzeteket okozott, mostanra teljesen megszűnt a csatornafedelek lopása Makón. A problémáról először egy évvel ezelőtt adtunk hírt – akkor az ivóvízellátó-, illetve a szennyvízcsatorna-hálózat aknáiról két hónap alatt hét, öntöttvasból készült fedőlap tűnt el. Egy-egy darab értéke – fajtájától függően – több tízezer forint volt, ám a kiadásnál is nagyobb gondot jelentett, hogy a fedetlenül maradt, olykor két méter mély aknák komoly balesetveszélyt jelentettek mindaddig, amíg a cég észre nem vette, és legalább körbe nem kerítette a pótlásig. Baleset szerencsére nem történt.
Medgyesi Pál, a Makó Térségi Víziközmű Kft. vezérigazgatója most arról számolt be, hogy miután tavaly a rendőrség sikerrel lépett fel a fémtolvajok, illetve az illegális felvásárlók ellen, a probléma megoldódott. Idén ez idáig egyetlen fedőlapot sem kellett pótolni. A társaság első embere hangsúlyozta: ebben nemcsak az eredményes rendőri fellépésnek volt szerepe, de annak is, hogy lapunk cikkét olvasva az emberek figyelni kezdték az aknafedeleket.

A cégvezető egyébként a térség parlamenti képviselőjét, Buzás Pétert arra kérte, segítsen fellépni annak érdekében, hogy szigorítsanak a fémfelvásárlás feltételein. Az erről szóló törvény hamarosan megszülethet – az elképzelések szerint nyilvántartást kell majd vezetni a vásárlásokról és a vásárlókról. Egy másik megoldás az aknatetők zárhatóvá tétele volna – Makón összesen 948 van belőlük, ez viszont százmilliós nagyságrendű kiadást jelentene.

Olvasóink írták

 • 10. Kraftwerk 2009. március 05. 17:19
  „Ha nem lenne ennyi rohadt felesleges,balesetveszélyes megsüllyedt aknafedél az utakon,akkor nem llopná el senki.......
  Nem igaz,hogy máshová nem lehetett volna tenni őket,mert akárhogy is próbálom kikerülni,akkor is belemegy az autó kereke!!!!
  Egyáltalán minek kell Szegedre is ennyi tető????”
 • 9. kisztitkar 2009. március 03. 19:02
  „Ungarn hát válság van,na de ha majd emelkedik a fém ára,ja és kikérem a kissebség nevében hogy nem dolgoznak nekem a tanyámon az alu oszlopok 1 méter mélyen le voltak ásva és ki ásták,hát mi ez ha nem kemény fizikai munka,sőt volt ami le is volt betonozva ezért meg jó hogy még nem jelentettek fel képzeld azt körbe ásni !”
 • 8. Ungarn 2009. március 03. 16:22
  „Persze hogy nem lopják a fedelet,mikor be van zárva a MÉH-telep! :D:D:D:D
  Az is lehet hogy fáznak és nem mennek lopni.Persze dolgozni se.Nyáron meleg dolgozni,télen hideg,a többi meg szabadság!”
 • 7. kisztitkar 2009. március 03. 12:36
  „trixi11 megnyugtatlak e-mailban kaptam és kb 4-ezer darab hasonló e-mailom van!Gyűjtöm őket ez van egyébként csak azért tettem ki mert tele van ez az újság vagy megrendelt vagy semmit nem mondó hírekkel!”
 • 6. trixi11 2009. március 03. 11:50
  „magdi1970
  broki666
  Én is jót röhögtem rajta, de aki Net-tel rendelkezik, már túl sok helyen is ráakadhatott erre! Sőt már e-mailben is sikerült egy példányt begyűjtenem belőle!”
 • 5. broki666 2009. március 03. 10:45
  „trixi11 inkább olvassuk a kisztitkár hülyeségét mint téged,vagy ezeket a felesleges írásokat!”
 • 4. magdi1970 2009. március 03. 10:16
  „trixi11 ha zavar ne olvasd el mi például jót röhögtünk rajta ,a munkahelyen de van egy megoldás írj ki te is hasonlót,he egyáltalán képes vagy rá!”
 • 3. trixi11 2009. március 03. 08:35
  „kisztitkar: Ezt most már minden cikkhez belinkeled?”
 • 2. kisztitkar 2009. március 03. 06:03
  „Kiszivárgott!
  A 2009-ES - EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI - MATEMATIKAI ÍRÁSBELI FELADATAI

  1. Sztojka család rendkívüli szorgalommal bodza lekvárt készít. A bodzát a közeli erdőből lopják, így semmilyen mezőgazdasági beruházásra nincs szükségük. Az 500g-os bodza lekvárt 600,- Ft-ért adják el az ismerőseiknek, számla nélkül. Rezsiköltséggel sem kell számolni, mivel a villanyórát átkötötték a 10db rezsó működtetéséhez. Így egy bodza lekvár eladásával 600,- Ft tiszta hasznot könyvelhetnek el. Mennyi bodza lekvárt kell eladni, hogy 3db BMW X5 személyautót és 2db nagyobb ingatlant tudjanak venni 1 éven belül?

  2. A rendszerváltás óta a nemzeti összvagyon 40%-a tűnt el, és közben 100 milliárd forinttal adósodott el az ország. Hány hónapot kell még lopni a parlamenti képviselőknek, hogy a maradék közvagyon is eltűnjön, és az ország teljesen lepusztuljon?

  3. Sanya és Laca egy ukrán autógyűjtőtől a következő teljesítménybért kapják:
  BMW: 40.000 Ft
  Merci: 50.000 Ft
  Toyota: 20.000 Ft
  Opel: 15.000 Ft.
  Ha a srácok négy BMW-t és hat Toyotát újítanak a gyűjtőnek, akkor hány Opelt kell szerválniuk ahhoz, hogy mindketten 300 ropit keressenek?

  4. Dr. Lakatos Jokey és képzett munkatársa Sándor a vasúti sínek műszaki vizsgálatával foglalkozik. A hibásnak, illetve ISO 9001 minőség biztosításnak nem megfelelő vasúti síneket egyből eltávolítják. Ha egy óra alatt, az éjszaka sötétjében 4 pár sínt tudnak felszedni és egy IFA-ra felrakni. Mennyi idő alatt tudják megszűntetni Tárnok és Mezőberény közötti 225km hosszú vasútvonalat, ha nappal is dolgozhatnának?

  5. Lakatos Winnetou és üzlettársai havonta 3 vasúti sorompóból lopják ki az akkumulátort. Ez átlagosan 8 halálos balesetet jelent havonta.
  a.) Ha egy akkumulátor ára 400 eFt, mennyivel kéne megemelni a családi pótlékukat, hogy a halálos áldozatok száma felére csökkenjen?
  b.) Ha ezek a berendezések nem kerülnének pótlásra, és egyben le is zárnák a veszélyes szakaszokat, hány év múlva lenne nyereséges a MÁV?”
 • 1. lacipapa68 2009. március 03. 01:32
  „A MÉH-telepen és máshol is visszaestek a felvásárlási árak, ennyire egyszerű a magyarázat.Mindegy,hogy a mufti mit mond.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiesett a második emeletről egy idős asszony Makón

Makó - Kiesett második emeleti lakásának erkélyéről egy 68 éves nő a makói Marczibányi téren tegnap… Tovább olvasom