Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Maros-parti randevú – sporttal

Makó - Darts, petanque, karikadobás és sakk – csak néhány egyszerű sportág, ami akár kerekes székből is űzhető.
Ezek is szerepeltek a Maros-parti randevú kínálatában, amelyet a Megváltozott Munkaképességűek és Nyugdíjasok Makói Egyesülete rendezett tegnap Makón. A sportot, a mozgást népszerűsítő rendezvényt ötödik alkalommal tartották meg, és mintegy nyolcvan, jelentős részben valamilyen fogyatékkal élő ember nevezett be a tucatnyi versenyszám valamelyikébe. Kerekes székkel közlekedő sportolóval nem találkoztunk, ami érthető: az eső miatt sáros volt a talaj, csúszós a fű, így nehezen boldogultak volna.

A mintegy 70 taggal működő egyesület vezetője, Szekeres Mihályné lapunknak elmondta: az a céljuk, hogy az idősek, fogyatékkal élők tegyenek meg mindent azért, hogy egészségüket minél tovább megőrizzék. Ezért szerveznek pályázati támogatásokból sportnapot, de vettek már részt a szépkorúak olimpiáján, és csapatuk olyan különleges sportágban is jeleskedik, mint a rönkhúzás – ezt a makói városrésznapokon rendszeresen bemutatják. Szerveznek kerékpáros- és gyalogostúrákat is, emellett a síjárás meghonosításán is fáradoznak. Csütörtökön egy társaság ki is próbálta, milyen egy pár speciális bot és speciális gyaloglótechnika segítségével haladni.

A résztvevők különleges sportokat is kipróbálhattak. A szerző felvétele
A résztvevők különleges sportokat is kipróbálhattak. A szerző felvétele

Az egyesület másik célja a közösségteremtés. Együttműködnek a hallás- és értelmi sérültek helyi csoportjával, de a nemzedékek közötti szakadékot is igyekeznek áthidalni. Ennek jegyében tegnap 10 középiskolás diák segítette önkéntesként a versenyszámok lebonyolítását, a nap végén pedig idősek és fiatalok együtt ebédeltek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit tettek a makói fiatalok és mit nem

Július 19-én jelent meg a „Rendőrökre támadt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom makói… Tovább olvasom