Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Marosvidék: határon innen és túl

Minden eddiginél eredményesebb évet zárt a Marosvidék kulturális-helytörténeti folyóirat. A makói szerkesztésű lap szoros kapcsolatot ápol az aradi és a szabadkai irodalmi újsággal.
Makó és térsége hat éve büszkélkedhet saját kulturális-helytörténeti folyóirattal. A Marosvidék mindamellett, hogy összegyűjti és közreadja a környező települések még élő hagyományait, olyan kutatások, irodalmi művek megjelentetését teszi lehetővé, amelyek szervesen kötődnek a vidék múltjához, jelenéhez. A külsejében is igényes kiadvány megjelenésének anyagi hátterét a térségi önkormányzatok, pályázati források és a Marosvidék Baráti Társaság biztosítja.

– Tavaly minden eddiginél eredményesebb évet zártunk – mondta Szilágyi Sándorné. A periodika szerkesztője elmondta: szoros kapcsolatban állnak az Aradon megjelenő magyar nyelvű irodalmi újsággal, az Irodalmi Jelennel és a szabadkai közéleti lappal, az Araccsal. Aradon nagyszabású, másfél órás műsorral mutatkoztak be, amelyen makói és környékbeli fiatal tehetségek és csoportok egyaránt felléptek.

Nagyszentmiklóson, a Bartók-emlékünnepség-sorozatba illeszkedő, a zeneszerző és Makó kapcsolatát felelevenítő összeállítással tisztelegtek Bartók születésének 125. évfordulója alkalmából. A folyóirat kiadásában jelent meg tavasszal az egykori József Attila Emlékbizottság munkáját megörökítő dokumentumfüzér, amelyet Szalma Istvánné bocsátott a szerkesztők rendelkezésére, ősszel pedig az 1956-os forradalom ötvenéves évfordulójára adták ki az Asszonyok a történelemben című füzetet. Terveik szerint hamarosan Kiszomboron, Maroslelén és Csanádpalotán népszerűsítik majd a Marosvidéket.

Varga Márta

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százezer a babának

Százezer forintos ifjúsági takarékbetétről szól igazolást nyújtott át pénteken Szegvári Ernőné a… Tovább olvasom