Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Márton Istvánt nevezik ki bűnügyi vezetőnek

Makó - Információink szerint Márton István alezredest, a Makói Rendőrkapitányság vezetőjét nevezik ki a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatójának. Márton István az egyik legnagyobb tapasztalatú, jelenleg is aktív rendőrtiszt.
Neve már korában is felvetődött különböző vezető rendőri tisztségekkel kapcsolatban, sokan emlegették a bűnügyi igazgatói poszt várományosaként is. Helyét Palicz András őrnagy veszi át, aki egy közvetlenül az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium irányítása alá tartozó, Csongrád, Bács-Kiskun és Békés megyében bevethető rendőri egység vezetője. Információnkat sem Márton, sem Palicz nem cáfolta, de egyelőre egyikük sem kívánt nyilatkozni.

Mint azt korábban megírtuk, Nagy Mihály, a főkapitányság korábbi bűnügyi igazgatója néhány hete egészségügyi okokból nyugdíjba vonult. A rendőrtiszt előtte több operáción is átesett, hónapokig nem dolgozott, megbízottként a bűnügyi osztály vezetője, Szekeres Tibor alezredes helyettesítette. Érdekes, hogy korábban Nagy Mihály is makói rendőrkapitány volt, sőt az egykori Csongrád megyei, majd országos rendőrfőkapitány Salgó László is.

Márton és Palicz november 16-ától egyelőre megbízottként látják el új tisztségüket, de úgy tudjuk, véglegesítésük csupán formaságnak tekinthető. Információinkat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon megerősítették. Márton Istvánt Bencze József országos rendőrfőkapitány nevezi ki, Palicz Andrást pedig Lukács János megyei rendőrfőkapitány.

Olvasóink írták

  • 2. Zoli 2007. november 01. 23:48
    „Egyetértek a Triatlonossal.

    A makói sebességmérés még várat magára. Nagyon várom!!!!”
  • 1. triatlonos 2007. november 01. 20:56
    „A távozó kapitánynak sikeres jövőt kivánok, és azt, hogy próbáljon meg egyforma mércét alkalmazni, és az előitéletektől tartózkodjon. A belépő kapitánytól pedig azt várom, hogy hozzon magával néhány olyan rendőrt, aki a tachográfhoz is ért!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belvíz fenyegeti Lesit

Makó - Folyamatosan belvízveszély fenyegeti Makó legmélyebben fekvő településrészét, Lesit. Az… Tovább olvasom