Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -3°C | 10°C Még több cikk.

Martonosi etikai kifogása

Etikátlannak tartja a Fidesz makói szervezete, hogy a polgármester nemrég felvett és közpénzből fizetett tanácsadója az MSZP és Buzás Péter parlamenti képviselő-jelölti kampányában vesz részt. Buzás Péter később reagál a sajtótájékoztatón elhangzottakra, az MSZP helyi elnöke, Molnár László cáfolta, hogy a párt közpénzből kampányolna Makón.
A jobboldali képviselők is megszavazták tavaly novemberben, hogy az önkormányzat december elsejével alkalmazzon egy, a polgármester tevékenységéhez közvetlenül kapcsolódó feladatok ellátásával megbízott új tanácsadót. Az előterjesztés a megnövekedett városvezetői feladatokkal – mint például a térségi együttműködés vagy a szennyvízcsatornázás szervezése – indokolta az új ember felvételét.

– A Fidesz makói szervezete megdöbbenve tapasztalta, hogy az illető, Franyó Róbert – tudomásunk szerint Buzás Péter négy évvel ezelőtti kampányának egyik résztvevője – most is az MSZP kampányában dolgozik – hívta fel a figyelmet Martonosi György, a Fidesz makói elnöke.

A napokban tartott sajtótájékoztatóján bemutatta a szocialisták helyi kampánylapját, amelyben megjelent egy cikk Franyó aláírásával. A makói fideszesek szerint etikátlan, hogy egy közpénzből fizetett városházi tanácsadó pártkampányt folytat.

A sajtótájékoztatón elhangzottakkal kapcsolatban megkerestük Buzás Péter polgármestert, a szocialisták képviselőjelöltjét, ő azonban azt mondta, később kíván reagálni a Fidesz állításaira. Molnár László, az MSZP helyi elnöke annyit közölt lapunkkal: a párt nem használ fel kampányában közpénzeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most az elmúlt 12 évről is szavaznak a makóiak

Makónak nincs Balatonja, se atomerőműve, ezért nem érdemes összehasonlítani turizmusát, iparát… Tovább olvasom