Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Martonosi: Ez nem jobboldali belharc

Noha nem cáfolta, hogy a makói Fidesz egyik tagja tett bejelentést a rendőrségen a Polgári Szó című kiadvány miatt, Martonosi György állítja: nem jobboldali belháború áll az ügy hátterében. Az aránytalanul keménynek vélt rendőrségi eljárás miatt panaszt tettek az ügyészségen.
Martonosi György parlamenti képviselő továbbra is meg van győződve arról, hogy ártatlanul hurcolja meg a rendőrség két munkatársát sajtórendészeti vétség ürügyén – mint megírtuk, kampányfőnöke és személyi titkára ellen annak gyanúja miatt indult eljárás, hogy előzetes bejelentés nélkül készítettek és terjesztettek sajtóterméket. A makói honatya továbbra is azt állítja, csupán röplapokról van szó.

A fideszes képviselő mindezt tegnap annak kapcsán mondta el, hogy sajtótájékoztatón reagált a Polgári Szóban megtámadott polgármester, Buzás Péter sajtónyilatkozatára. A honatya azzal kapcsolatban, hogy lapunk információi szerint egy Fidesz-tag tett bejelentést a kiadvány miatt, úgy fogalmazott: a baloldal mindig is tehetséges volt abban, hogy fenyegetéssel, megfélemlítéssel vagy ígérgetéssel olyan embereket találjon, akik hajlandóak az érdekeiket szolgálni. Szerinte nyilvánvaló, hogy a röplap elleni fellépés kizárólag a baloldal érdeke, következésképp nem jobboldali belháborúról van szó.

A sajtótájékoztatón egyébként megjelent a képviselő eljárás alá vont két munkatársának egyike, Endes Zsigmond is. A kampányfőnök az üggyel kapcsolatban egyetlen érdemi kérdésre sem volt hajlandó válaszolni arra hivatkozva, hogy a rendőrségi vizsgálat még nem zárult le.


Panasz az ügyészségre

Azonnali kérdés formájában fordult Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz a makói eset kapcsán a Fidesz frakcióvezető-helyettese, Deutsch Tamás azt kérve, vizsgáltassa ki, miért lépett fel a rendőrség ilyen keményen egy közönséges szórólap miatt egy parlamenti képviselő két munkatársa ellen. A kormányfő azt tanácsolta: amennyiben az eljárást sérelmesnek tartják, tegyenek panaszt az ügyészségen. Martonosi György most bejelentette, ezt megtették – álláspontjuk szerint ugyanis a rendőrségi eljárás nem áll arányban a vélt vétség súlyával. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civil összefogás

Nem csak a pénzről szól, de természetesen a pályázati úton történő pénzszerzésben is segít tagjainak… Tovább olvasom