Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Martonosi György, Fidesz–KDNP

– Makón és falvainkban a jelen legnagyobb gondja a munkanélküliség – mondja Martonosi György. – Az elmúlt négy évben hatvan százalékkal nőtt az állástalanok száma, és ma nyolcszázzal többen vannak munka nélkül. A gazdálkodók nehéz helyzete, a vállalkozók tőkehiánya és az önkormányzatokat, intézményeket érintő megszorítások mára lemaradó térséget, valamint a KSH tanulmánya szerinti sereghajtó várost jeleznek.
Martonosi György
Iskolák, óvodák, idősotthonok zártak be vagy összevonódtak, kórházunk közel háromszázmillió forinttal eladósodott. Leálltak a bérlakásépítések, vállalkozások szűntek meg vagy költöztek el, miközben a városi beruházások 95 százalékát a térségen kívüli cégeknek adják.

– Fogadóóráim tapasztalata alapján szomorúan látom, hogy jelentősen nőtt a szegénység – teszi hozzá. – Az időseket a gáz, a villany, a távfűtés és gyógyszereik áremelkedése sújtja, míg a pályakezdő fiatalok számára szinte reménytelen a munkavállalás és a családalapítás. A választás arról szól, hogy lesz-e olyan kormányunk, amely a vidék érdekeit képviseli. Amely megőrzi és növeli a foglakoztatást, megvédi a magyar gazdák érdekeit, erősíti a családok helyzetét; féken tartja a gáz, a villany és a közüzemi díjak árát és a gyógyszerárakat, felzárkóztatja a legalacsonyabb nyugdíjakat, és szüleink, nagyszüleink ellátását az európai átlaghoz közelíti.

Az uniós források megszerzésénél nem a leendő kormány színe a döntő, sokkal inkább az, hogy lesz-e új gazdaságpolitika adó- és járulékcsökkentéssel, új Széchenyi-tervvel, valamint erős, családi alapon szerveződött mezőgazdasággal. A tét a falvaink, a város, az itt élő emberek jövője, munkája, az elszegényedés megállítása és a családok megerősödése – vallja Martonosi György.

Névjegy

Martonosi György 1953-ban született, tősgyökeres makói gazdálkodó család gyermekeként. 1970-ben géplakatos szakvizsgát tett, később a szegedi Déri Miksa Gépipari Szakközépiskola esti tagozatán érettségizett. Munka mellett a JATE jogi karán, majd a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát. Az 1980-as évek elején technikusként kezdett el dolgozni a Makói Városgazdálkodási Vállalatnál, 1983 és 1996 között pedig több vállalkozás munkájában vett részt. A rendszerváltozás óta több cikluson keresztül a helyi, illetve a megyei önkormányzat tagja, 1998 óta országgyűlési képviselőként szolgálja Makó és a környező falvak lakosságát. Három felnőtt gyermeke és két unokája van.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötméteres lesz a Maros Makónál

A vártnál valamivel később, csak a hét végén, és magasabb, közel ötméteres vízszinttel tetőzik a… Tovább olvasom