Délmagyar logó

2019. 03. 27. szerda - Hajnalka 3°C | 12°C Még több cikk.

Martonosi Makóról

Martonosi György makói honatya szerint a KSH listája, mely szerint gazdasági erő tekintetében Makó kategóriájában az utolsó, azt bizonyítja, hogy nem jól sáfárkodott a forrásokkal és a lehetőségekkel a városvezetés.
Martonosi György makói honatya szerint a KSH listája, mely szerint gazdasági erő tekintetében Makó kategóriájában az utolsó, azt bizonyítja, hogy nem jól sáfárkodott a forrásokkal és a lehetőségekkel a városvezetés. A honatya a lapunkban is ismertetett rangsorral kapcsolatban sajtótájékoztatóján elmondta: a térség lejtmenetben van, a munkanélküliség az elmúlt négy esztendőben a másfélszeresére nőtt, több mint tizenöt százalékos.

Ennek hátterében az intézményi leépítések és a város magas vállalkozói adóterhei állnak, amit csak elbocsátások árán lehet kigazdálkodni. A honatya szerint a szabad felhasználású pénzeket – mint például amit a gázközművagyonért vagy az egyháznak visszaadott ingatlanokért kapott az önkormányzat – a gazdasági alapok megerősítésére kellett volna felhasználni. Mindezt tetézi, hogy Makó nem tudott magának több központi pályázati támogatást kiharcolni, mint a többi hasonló méretű város – vélekedett a térség országgyűlési képviselője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult a főtéri irodaház Makón

Befejeződött a makói irodaház felújítása. A harmincöt éves épület attikafalát újjáépítették, lapos… Tovább olvasom