Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Másfél éves volt a huzavona a házért

Igazából nem az utcára tett idős asszony, hanem a vásárló a szenvedő fél abban a történetben, amely egy klárafalvi házról szól – ezt állítja az örökösök és az épületben jogcím nélkül lakott asszony vitájában vétlen harmadik fél, aki megvette az ingatlant. A fiatal tanárnő azt mondja: a másfél éves huzavona egész családját megviselte.
Egy klárafalvi házból kilakoltattak egy idős asszonyt, aki abban a hiszemben volt, hogy elhunyt élettársa után ő örökölte az ingatlant – írtuk nemrégiben a Bánné fedél nélkül maradt című cikkben.

Mint emlékezetes, Bán Vincéné másfél éven át lakott egy klárafalvi férfivel, aki súlyos betegségben elhunyt, az asszony pedig a házban maradt: úgy gondolta, ezek után megilleti őt az ingatlan. A bíróság azonban – ellenkező értelmű végrendelet hiányában – a férfi korábbi házasságából született fiúknak ítélte a házat, a vevő pedig, aki jóhiszeműen, teljesen törvényesen vásárolta meg, egy idő után végrehajtóhoz fordult, hogy birtokba jusson – az asszony pedig az utcára került.

– Mindez önmagában igaz – mondja a vásárló, Tóth Ildikó. A deszki tanárnő azonban hozzáteszi: az asszonynak, akit többször felszólított ügyvédje révén, hogy költözzön ki a tulajdonába került épületből, van hová mennie, hiszen a faluban egy másik ház az ő tulajdona. Ezt egyébként lapunknak Bánné is elismerte, ám azt állította: nem tud oda beköltözni, mert benne lakó hozzátartozója ezt nem engedi. Mások viszont állítják: most is ott él. Tóth Ildikó mindenesetre nem csupán felszólította az asszonyt a költözésre, de segítséget, sőt 50 ezer forintot is ajánlott, mesélte lapunknak. A kilakoltatásra másfél évi várakozás után került sor, mely idő alatt elmondása szerint Bánné szinte pokollá tette az életét, az utcára is alig mertek kilépni, ha az asszony ott volt. Ez idő alatt ráadásul az új tulajdonos fizetett szinte minden házzal kapcsolatos kiadást. A vásárló azt is elmondta, hogy a végrehajtáskor – ez a jegyzőkönyvben is olvasható – kővel és késsel dobta meg őt az asszony. Személyes holmiját ennek ellenére kiadták neki – bútorait és más ingóságait csak azért nem, mert a nő a megelőző napokban nem használta a mellékhelyiséget, helyette a szobában végezte dolgát, mesélte a ház új tulajdonosa.

A holmijáért azóta sem jelentkezett Bánné, tette hozzá Tóth Ildikó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boldogító igen

Egy napra szóló házasságkötés és majd hajnalig tartó, múltidéző lakodalom helyszíne volt szombaton… Tovább olvasom