Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Mazsorettek a csarnokban

Mindkét makói mazsorettcsapat kitűnően szerepelt a hétvégi második országos mazsorettfesztiválon. A színpompás rendezvény alkalmából – nézőkkel, résztvevőkkel együtt – több mint ezren szórakoztak a városi sportcsarnokban.
A pattogós muzsikára egyszerre mozduló lányok vastapsot kaptak. Fotó: Szabó Imre
A szombati mazsorett-találkozó egyúttal a makói egyesület tizedik születésnapját is köszöntötte – mondta el a vezető, Baloghné Vass Katalin. A fesztiválra szerte az országból érkeztek lányok, tudásukat, összeszokottságukat és a produkciók eredetiségét pedig rangos szakmai zsűri értékelte. A házigazdák helytálltak, hiszen a legfiatalabb korcsoporthoz tartozó Jolly csoport arany oklevelet kapott, az egy korcsoporttal feljebb induló Joker pedig a hasonló elismerés mellé ráadásként pompon kategóriában kiemelt arany oklevélben is részesült.

Baloghné Vass Katalintól megtudtuk: a műfaj ma már nagyon népszerű, szinte minden településen működik mazsorettcsoport – az azonban nem mindegy, mennyire veszi komolyan a dolgot az, aki a lányokat oktatja. Az ifjú hölgyeket természetesen vonzzák a csillogó ruhák, a pomponok, a botok, a látványos mozgás és a zene, ugyanakkor ez az elfoglaltság tartást, mozgáskultúrát is ad nekik. Makón egyébként tizenkét évvel ezelőtt kezdte meg a munkát az első csoport – ma közel hetvenen művelik, heti kétszer másfél órás gyakorlással.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatvanhat éves heroincsempész

Három kilogramm heroint találtak a nagylaki vámosok szombaton délelőtt egy bolgár férfi… Tovább olvasom