Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Meddig maradnak még a makói plakátok?

Makón már az első fordulóban eldőlt, hogy ki lesz a választókerület új parlamenti képviselője, így tulajdonképpen véget ért a kampány – a városban azonban továbbra is láthatók a pártok, jelöltek plakátjai. Kíváncsiak voltunk: vajon meddig még?
A pártok azt ígérik, hamarosan eltűnnek a plakátok Fotó: Gyenes Kálmán
Valósággal elborították Makót, különösen a belvárost, de még a környező falvakat is a választási plakátok az elmúlt hetekben. Ezek közül jó néhány kifakult, elszakadozott, szétázott mostanra – ráadásul szükség sincs már rá, hiszen miután a 7. választókerületben már az első forduló érvényes és eredményes volt, nincs miért tovább kampányolni. Olvasóink közül is sokan megkérdezték: meddig maradnak a házfalakon, hirdetőoszlopokon az immár funkciójukat vesztett hirdetmények? Ha hinni lehet a pártok ígéreteinek, már nem sokáig – hamarosan eltávolítják valamennyit.

A körzetben győztes szocialisták helyi elnöke, Molnár László lapunknak úgy nyilatkozott: a választások második fordulóját követően, azaz rövid időn belül megkezdik a plakátok eltávolítását – a munkában ő maga is részt fog venni. Az MSZP egyébként nem csak ragasztható plakátokkal, de elsősorban villanyoszlopokra erősíthető és onnan könnyen levehető, azaz újra felhasználható, furnérlemezből készül hirdetőfelületekkel is kampányolt. Ezekből azonban egyelőre még nagyon kevés van, hiszen ez a kíméletes megoldás költségesebb, mint ragasztani. Molnár László megjegyezte: a plakátok eltakarítása minden választás, szavazás után probléma a városban. Ő nemrégiben látott egy olyan kisgazda plakátot is, amit még Sánta Sándor polgármestersége idején ragasztottak ki. Reméli, most nem marad ilyen évekig látható mementó sehol – mondta Molnár László.
A Jobbik vár

– Mi a győztesre várunk. Ha ők takarítanak, mi is követni fogjuk a példájukat – mondta el lapunknak az egyik kis párt, a MIÉP–Jobbik–Harmadik út volt aspiránsa, Fazekas Ferenc. Plakátjainak feltűnése egyébként sokakat meglepett a városban, hiszen a jelöltséghez szükséges számú ajánlószelvényt sem tudta összegyűjteni. Most elmondta: azért ragasztották ki ezeket, hogy a pártszövetség listájára hívják fel a figyelmet.  

A nagyobbik ellenzéki párt önkéntesei már meg is kezdték a kiragasztott plakátok eltávolítását: a környező falvakban már alig látni belőlük – mondta el lapunknak a Fidesz-MPSZ makói elnöke, a választások első fordulójában vereséget szenvedett képviselőjelölt, Martonosi György. Hogy mennyi plakátot ragasztottak ki szerte a választókerületben, még megbecsülni sem tudta. Becslése szerint mindenesetre több száz, a falvakat is beleszámolva akár közel ezer darab is az utcákra kerülhetett a narancssárga plakátokból.

Kampánystábjukban egyébként nem voltak kifejezetten plakátolást végző emberek – mindenki foglalkozott mindennel, így hol öt-tíz, hol húsz ember ragasztott. Most a tisztításban is részt vesz mindenki – mondta Martonosi György, aki szerint a következő hetekben tűnnek el végleg a párt plakátjai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dögcédulák Bárdos Páltól

Új novelláskötettel jelentkezett a Makóról elszármazott író, Bárdos Pál. A Dögcédulák című könyv a… Tovább olvasom