Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Még a héten elkészül az új makói buszpályaudvar

Hétvégére elkészül Makó új autóbusz-pályaudvara, amelyet félig már használatba is vett a Tisza Volán az utasokkal együtt.
A városképbe illeszkedő, Makovecz Imre irodája által tervezett új épület egy leromlott állapotú bázis helyén készült el 288 millió forintos pályázati támogatással, 320 és fél millióból. Az önrészt a vállalat adta, a pályázatot az önkormányzat írta és nyerte meg. Az új buszpályaudvart kedden 11 órakor adják át hivatalosan.

Emlékjegy

„Szeged, Cipőgyár–Makó, ABC" – ez áll legalább másfél évtizede a helyközi autóbuszjegyen. A cipőgyár már régen megszűnt, a Szeviép költözött a helyére. A buszsofőr azt mondja, azért nem programozták át a jegykiadó gépeket, mert a cipőgyár, ha üzemnek nem is, megállóhelynek legalább megmaradt. Ez szép, de az is következik belőle, hogy a felszámolás alatt álló Szeviépnek esélye sem maradt arra, hogy fennmaradjon, legalább egy emlékbuszjegyen.

A városképbe illeszkedő, Makovecz Imre irodája által tervezett új épület egy leromlott állapotú bázis helyén készült el 288 millió forintos pályázati támogatással, 320 és fél millióból.Fotó: Bakos An
A városképbe illeszkedő, Makovecz Imre irodája által tervezett új épület egy leromlott állapotú bázis helyén készült el 288 millió forintos pályázati támogatással, 320 és fél millióból.Fotó: Bakos András

Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. Orsii_ 2010. november 24. 17:05
  „Jó mondjuk énis majdnem minden nap megyek végállóra.
  nekem tetszik.. sokkal jobb mint a régi több az ülőhely is szerintem.. meg most már be is tudok majd menni a váróba mert csak nem lesz olyan büdös mint volt...”
 • 48. carandi 2010. november 23. 21:42
  „Én nem vagyok Buzás rajongó de amai jó az jó !
  Nem kell mindent fikázni .
  Szernitem inpozáns látvány ,nagyobb tér ,szebb külső
  CSak a buszokat nem engedném ,hogy éjszaka ott parkoljanak onnan induljanak,
  főleg télen .Melegités ,motor járatása.
  Arról nem beszélve remélem nem úgy parkolnak mint eddig ,hogy aki a főtér felé akar kikanyarodni a templom előtt az nem látott semmit abuszoktól!”
 • 47. tiborc1994 2010. november 23. 15:33
  „Amúgy már ma 11-kor teljesen átadták.

  Jobb mint a régebbi.”
 • 46. azigazitrebitsch 2010. november 23. 09:52
  „Arra nem gondoltok ,ha egy emelt szintű vagy egy magasabb légkondis, netán emeletes busz jön az ,hogy állna be az alacsonyabb tető alá (pl a pesti Volánbusz)?
  Fika-fika-fika-fika.....................itak dalse.......”
 • 45. LV-426 2010. november 23. 08:02
  „Engem két dolog zavar csak:

  1.) Az épület valami elképesztően ronda. Úgy néz ki, mint egy leszopogatott sülthal. Mondjuk ehhez már kezdek hozzászokni, meg ahhoz is, hogy már a váróban is kemények a padok.

  2.) Még át sem adták, de már össze is vannak firkálva a külső ülőkék. Elhiszem, hogy másnak sem tetszik, de azért ezt nem kéne.”
 • 44. Tony_Soprano 2010. november 22. 07:36
  „exchange 2010.11.21. 20:13
  Igy van a megkezdett munkát folytatni kell Buzáséknak a zseb tömögetést, Mágorinééknak Buzás eltakarítását:) Bár szerintem csak a zseb tömögetés marad:)”
 • 43. Szemif 2010. november 21. 21:09
  „38. Az elmúlt években fogadott, még az is előfordult, hogy volt rajtuk utas. Azóta már csak egy diákszállító Szeged-Arad járat maradt meg pénteken és vasárnap. Csak azt tudnám, hogy a románok ugyan miért járnának át egy ilyen kicsi városkába, mint Makó, hogyha Szegedről-Szegedre sem volt elég utas. A határ menti városokban a magyar lakosság már 10% alatt van. Tehát vagy Makón tanultok meg románul vagy a románok magyarul, egyik sem valószínű...”
 • 42. exchange 2010. november 21. 20:13
  „"A megkezdett munkát folytatni kell" Pontosan télleg folytatni kell :D”
 • 41. Tony_Soprano 2010. november 21. 18:17
  „tóninéni, Lefogják festeni, sőt grafitisek Buzás Petyus arcképét is kifestik mindkét oldalra:) Zöld színű lesz, és a következő szlogen lesz az arc kép mellett , a megkezdett munkát folytatni kell:) A fehér golf is vissza kerül helyére 60 évek hippi stilusára festették tudjátok olyan virágosra így megy a város képhez:) És ne felejtsétek: MAKÓN DÜBÖRÖG A GAZDASÁG ÉS EZ MÉG CSAK A KEZDET:)”
 • 40. 3évesférfi 2010. november 21. 17:45
  „Mire gondolsz?”
 • 39. tóninéni 2010. november 21. 17:17
  „Nyugtassatok már meg , ugye le fogják festeni???”
 • 38. scott1 2010. november 21. 14:09
  „És pár éven belül vajon fogad e járatokat - ez a méreteiben már patinás - állomás, a várostól keletre és délre eső 10-20 kilométeres távolságra levő városokból is?”
 • 37. exchange 2010. november 21. 13:08
  „"szerettem hogy a délvilág fórumozói csak is az igazat írják a Makói vezetésről,"-Ja bizonyíték és semmi forrás nélkül ilyeneket énis kitudnék így találni. Mondtam aki bármit mond támassza dokumentumokkal alá. A Többire nem reagálok inkább (mert már erről írtam korábban, lusta vagyok mégegyszer bocs)

  De mind1. Amúgy érdekes a választási eredmények a 16 év munkáját és fejlődést mutatják, már avval hogy 16 éve ugyanaz Makó polgármestere és a 51 % megvan elégedve a munkájával úgyhogy szerintem a sok bizonyíték nélküli összeesküvés elméleteket helyett szerintem a tények beszéljenek :D

  35. neked igazad van, de még a sulik a kórházak előtt is tiltani kéne (mégis hogy néz ki a galamb előtti rész is a sok bagós miatt???)”
 • 36. 3évesférfi 2010. november 21. 11:16
  „35: Így-így. Tudomásul kell venni, hogy a dohányzás egyenlő a szemeteléssel. Ahol dohányoznak a busz-, villamos- vagy vonatmegállókban, ott csikktenger van, hiába állnak rendelkezésre kukák. Mintha ott se lennének. Aki így viselkedik, az az élet más területén is felelőtlen, arrogáns és önző. Ezért kellene a fejekben rendet tenni leginkább.”
 • 35. Tommyst 2010. november 21. 06:08
  „33.: Az keserít el a legjobban, hogy hiába a biztonsági őr, a 16(vagy 12, nem emlékszem, hogy egy oldalon 6 vagy 8 van-e.) biztonsági kamera a külső részen, a sok tapló mintha észre sem venné. Pedig az ember azt hinné, hogy ennek legalább van valami kis visszatartó ereje... (Mert tudom én is, hogy az az egy szem őr, amit eddig láttam, nem fog ilyesmire odafigyelni, nem is az a dolga, hogy a kamerán kiszúrja a szotyizókat-igénytelen cigiseket.)

  Szerintem követni kéne Szegedet, meg kéne tiltani a dohányzást a megállókban, és civil ruhás ellenőrökkel szigorúan büntetni minimum egy fél évig folyamatosan. Majdcsak megtanulná mindenki, hogy mi a helyzet, mert ez nem állapot így. Szép ábránd. (Igazi megoldást szerintem a kultúraközpontú nevelés jelentené, dehát... mindegy. :( )”
 • 34. Ernie 2010. november 20. 21:12
  „Exi, nem hiányoztál. Tudomásul kéne venni, hogy a város nem csak Búzásé, hanem az összes makóié is.”
 • 33. törppicur 2010. november 20. 19:59
  „10. Valóban a kocsmával is kellett volna csinálni valamit.
  13. Ui: Utasok! Még át sem adták, de már tele van a "föld"(a kockakövek :) ) szotyival meg cigicsikkekkel. Ennyit ér nektek az egész? Ott vannak 5 méterenként a kukák, könyörgöm. - Igazad van. Engem is nagyon elkeserít ez a dolog. Erre csak egy egyszerű szó a megfelelő: igénytelen társadalom. Persze vannak kivételek, de összességében mondom.”
 • 32. Tony_Soprano 2010. november 20. 18:56
  „exchange szerintem ezt akartad írni:)Nincs karikás ostorom, csak színvonal alatti tvműsort nézzek, nem vagyok celeb, cak Buzás egyik embere:)exchange
  de a világ egyik legkorruptabb városában éllek,
  és rajtam kívül senki nem tudja, hogy Makó hagymaváros,
  Büszke vagyok a butaságomra,
  szerettem hogy a délvilág fórumozói csak is az igazat írják a Makói vezetésről,
  Itt élek Buzás Péter saját városában,
  A korrupcióban hiszek, és hogy én exchange hülyének nézhetem a fórumozókat:)
  És igenis jó itt élni, nekünk szociknak a többi meg huzzon a picsba
  Makó, én így szeretlek. Remélem Petyustól kapok vastag préniumot mert hülyének nézlek benneteket:)”
 • 31. exchange 2010. november 20. 16:41
  „Nincs karikás ostorom, nem nézzek színvonal alatti tvműsort, nem vagyok celeb,
  de a világ egyik legvirágosabb városában éllek,
  és rajtam kívül mindenki tudja, hogy Makó hagymaváros,
  Büszke vagyok a Hagymaházra,
  de nem szerettem hogy a délvilág fórumozói csak mocskolódnak,
  Itt élek Buzás Péter városában,
  A békességben hiszek és nem az erőszakban,
  a összefogásban nem az egymás mocskolásában.
  a fejlődésben és nem a helyben járásban,
  És igenis jó itt élni,
  Makó, én így szeretlek.”
 • 30. ÜtöttAzÓRA 2010. november 20. 14:48
  „Érdemes elolvasni az alábbi linken található hírt:
  Nem bírja szigetvár a fürdőjét
  http://www.fn.hu/belfold/20101120/nem_birja_szigetvar_furdojet/
  A tisztán látás véget, hogy párhuzamot vonhassunk a tervezett makói fürdőfejlesztés, illetve a szigetvári fürdőépítés között, meg kell ismerni, hogy milyen attrakciókra építve gondolta úgy a szigetvári vezetés - tévesen - hogy nyereségesen üzemeltethető egy fürdő városukban.
  Szigetvári látnivalók a teljesség igénye nélkül: a vár, Zrínyi Miklós múzeum, Szulejmán szultán dzsámija, Ali pasa dzsámija, Karavánszeráj, Magyar-Török barátság park, Vigadó, Zsolnai ivókút, Millenium Emlékmű és Park stb.
  Fekvése: Somogy és Baranya megyék jó szomszédokként osztozkodnak a Dél-Dunántúl legmagasabb, a Hollófészek nevű dombháton 358 méteres magasságot is elérő, nagy kiterjedésű dombságán, a Zselicen. A terület északi kistája zömmel somogyi illetőségű, míg a legmagasabb "csúcsot" is magába foglaló Dél-Zselic döntően Baranyában fekszik.A Zselic - mint tájegységi meghatározás - az elmúlt évtizedekben, még az itt élők tudatában is, csupán a Kaposvártól délre elterülő kistáj néhány települését (pl. Zselickisfalud, Zselickislak, Zselicszentpál) jelentette. A Zselic azonban ennél lényegesen nagyobb kiterjedésű, mert magában foglalja a Mecsek nyúlványait, dombjait a Baranya-csatorna és a Bükkösdi-víz völgyétől nyugatra. Északi határa: a kelet-nyugati fő vízelválasztó, a Kapos folyó; dél felől a Szentlőrinc-Szigetvár között húzódó lankák; nyugatról Patosfa, Bárdudvarnok községek határolják. A város közelében található Pécs - 2010. Európa Kulturális Fővárosa - amely rengeteg turistát vonz és nincs wellnes fürdője. A környéken található a Villányi-borvidék, Mecsek, Orfű, Harkány mind-mind bejáratott üdülőhelyek. Turisták százezrei látogatják évente ezen régiót.
  A gyógyfürdő: A gyógyfürdő egyedi megjelenését és atmoszféráját Masszi Pál építész grandiózus tervei valamint Bozsogi - Dobány képzőművész alkotópáros által megálmodott - és a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra által legyártott - szobrok, domborművek és kerámiák határozzák meg. Tehát itt is meg van az egyedi különleges jelleg, remélem a Zsolnay termékek nemzetközileg elismert voltát senki nem cáfolja.
  Ilyen adottságok ellenére sem lehet a várakozásoknak megfelelően üzemeltetni az 1,2 milliárdból felépített fürdőt. Ugyanis a kivitelezéshez felvett hitel megöli a város költségvetését. Most valószínűleg nyomott piaci áron megveheti majd valami ,,külföldi" befektető.
  Mindezek tükrében, a mi kis ,,pusztai" adottságainkkal, a rengeteg közvetlen környezetünkben működő fürdővel mit várhatunk ?”
49 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladó kúria az épülő makói fürdő mellett

El akarják adni a gazdái Makó egyik legrégebbi házát, az 1840-ben épült Lonovics-kúriát. Tovább olvasom