Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Még a KISZ-táborosok építették a csatornákat Makón

Makó - Szakember közreműködésével felméri a csapadékvíz-elvezető csatornák állapotát a makói önkormányzat az egész városban, tervet is készít a hálózat felújítására. Ennek birtokában később központi támogatást is lehet szerezni a beruházáshoz.
– Nem csoda, hogy sok a gond a makói esővíz-elvezető hálózattal: nagy része jó fél évszázados, többek között KISZ-táborok fiatal résztvevői építették, minden bizonnyal lelkesen, de nem feltétlenül szakszerűen – mondta szerdán Toldi János önkormányzati képviselő. A sajtótájékoztatót a Bajcsy-Zsilinszky- lakótelepen tartotta. A helyszín nem véletlen, ugyanis nagyobb esőzések alkalmával innen fut be a városházára a legtöbb panasz. Itt a zárt rendszer a nyolcvanas években épült ki, de folyós homokra, amiből sok probléma származik. És olyan területek is vannak, ahol rossz a folyásirány, illetve ahol az utak mellé nem is épültek vízelvezetők – emlékeztetett a városatya.
Toldi János az egyik felújításra váró csatornánál. Fotó: Szabó Imre
Toldi János az egyik felújításra váró csatornánál. Fotó: Szabó Imre
 A sajtótájékoztató apropója az volt, hogy az önkormányzat egy szakember közreműködésével most felméri a csapadékvíz-elvezető csatornákat az egész városban, sőt tervet is készít a hálózat felújítására. Zsámboki Zsolt, a polgármesteri hivatal műszaki csoportjának vezetője ezzel kapcsolatban lapunknak azt mondta, a városnak még közműtérképe sincs a csatornákról – annak idején ilyen nem készült. Ezzel együtt a rendszer állapotát is megvizsgálják, felderítik a kritikus pontokat. Ha mindez megvan, már lesz esély központi támogatásra, akár komolyabb fejlesztésekre, például egy záportározó építésére is. A város addig is elvégzi a legszükségesebb karbantartási, hibajavítási munkákat.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Katasztrófavédelem még vizsgálja a tűz okát - 8 lakásos társasház égett le Makón

A Katasztrófavédelem még vizsgálja a tűz okát - 8 lakásos társasház égett le Makón
Kedden este leégett egy 8 lakásos társasház a makói Ardics utcában. Senki nem sérült meg, de a füstszagot még tegnap is lehetett érezni a környéken. Tovább olvasom