Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Még mindig nem folyik a Nagyér

Makó - A csatorna kotrása után azt várják a Nagyér mentén lakók, hogy az átereszeket is tisztítsák ki. A makói városháza ígéri, hamarosan ez is meglesz.
Nem marad el, csak várni kell még rá egy kicsit – nyugtatta meg lapunkat a városháza azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy átmossák-e a makói Nagyér-csatorna átereszeit.

Mint megírtuk, a környéken lakókat évek óta orrfacsaró bűzzel kínzó csatornát augusztus elején kotortatta ki az önkormányzat. Egy magánvállalkozó végezte el a munkát egyetlen markolóval, nagyjából egy hét alatt, 2 millió plusz áfáért. A kikotort iszap a csatorna partjára került. Ez kezdetben szinte még büdösebb volt, mint a csatorna eredetileg, később, ahogy elkezdett száradni, a szag enyhült.

 Két hete már egyáltalán nem panaszkodtak a lakók, de egyikük megjegyezte, ha az átereszeket nem tisztítják meg, a csatorna továbbra sem folyik le, a probléma újra és újra jelentkezni fog. Csakugyan: amikor tegnap ott jártunk, azt láttuk, hogy alig-alig csordogál a víz.

A városházán megtudtuk, az átereszeket azután kotorják ki, hogy a partról elszállították az iszapot – amikor az teljesen megszáradt. Tegnap úgy láttuk, ez eltarthat egy darabig: az alsóbb rétegek még nedvesek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októberben nyithat: 1700 négyzetméter falat festenek át, kicserélik a tetőt a Hagymaházban

Októberben nyithat: 1700 négyzetméter falat festenek át, kicserélik a tetőt a Hagymaházban
Javában zajlik Makó ikonikus épületének, a Makovecz Imre által tervezett Hagymaháznak a felújítása. Hamarosan a bejárat felőli tornyokat is állványerdő borítja majd - a munka októberre fejeződik be. Tovább olvasom