Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Megelőzi a bajt a makói kapitányság

Traffipaxot venne, és bűnmegelőzéssel kapcsolatos oktatófilmet készít a makói önkormányzat, a helyi rendőrkapitánysággal közösen. Elhatározták, hogy megelőzik a bajt, és már az óvodában elkezdik a közlekedés szabályaival kapcsolatos oktatásokat.
Egy bűnmegelőzést segítő oktatófilm készítéséhez és ehhez kapcsolódó rendezvények szervezéséhez is kért pályázaton pénzt Makó önkormányzata. Összesen öt és fél millió forintot fordítanának a bűnmegelőzésre. Ebből az összegből egy sebességmérő eszközt – traffipaxot – is üzembe akarnak helyezni.

A most is zajló bűnmegelőzési oktatóprogramok mellett az eddiginél szorosabb kapcsolatot tartanának fenn a rendőrök az iskolákkal, óvodákkal szeptembertől. A téma: hogyan kell elkerülni a közlekedési baleseteket, a veszélyhelyzeteket.

– A gyakorlat bebizonyította, ezt a megelőző munkát nem lehet elég
korán kezdeni – mondta a makói kapitány, Márton István. – Úgy tervezzük, hogy a Juhász Gyula szakközépiskola rendészeti szakon tanuló diákjai is részt vesznek a megelőző munkában. Az a helyzet, hogy több iskola, óvoda is kéri tőlünk ezt a segítséget, minden igényt nem sikerül kielégíteni rögtön, de arra törekszünk, hogy összehangoljuk az előadásokat, programokat.

A felvilágosító előadások hatása – a pedagógusok szerint – nagyon eltérő. A jó szándék ellenére előfordul, hogy a drogokról szóló bemutatók egy-egy diákra épp fordítva hatnak, inkább felkeltik az érdeklődését.
– A közlekedésbiztonsággal kapcsolatos előadások tényleg hasznosak, mindenben támogatjuk a rendőrség és az önkormányzat ilyen célú kezdeményezéseit – mondta Almási Pál, az Almási utcai általános iskola igazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végre megoldódik a makói sírbotrány

Magára vállalta az egyház a költségeket, így végre biztosan kijavítják a makói Lipták Istvánné… Tovább olvasom